359

ТТ

преди 13 години

много правилно ... с 2 ръце подкрепям .... Батето може да е всякакъв но ... беше много прав веднъж ... "Америка? това не е държава ... това е един хотел" а хората там са някакви генномодифицирани зомбита-роботи. Ние тук работим за нашите мафиоти а там те работят за техните си. Самоче техните са малко по нависико и по надалеко ... за това повечето хора като идат и си викат ееей подредена държава ... има ред ... не знам си какво ... Има ред за обикновенните ... тия които никой не ги вижда ...

358

рада

преди 13 години

Защо не проверите колко "пенсионери по болест" източват хазната от години? Те дали ще върнат парите на държавата?

357

жена

преди 13 години

..Проблемът на нашата нещастна държава, е че тя не съществува като образувание. Тук властва една олигархично-мутренско-ченгеджийска върхушка, която обра и изяде парите на нашите родители, сега обира нашите пари, а прави "показни" спец-акции на МВР и НАП с цел демонстрация на антикорупция и "стягане на редиците". Не оправдавам мамите, но тяхното поведение е резултат от години наред деморализация и отхвърляне на всички стойностни и ценни норми в нашето общество. Нещата са започнали от 1944 г.

356

Малее

преди 13 години

Прекалените цитати говорят за липсата на собствено мислене мой човек. А като ти гледам и ника, пречупен чрез българските традиции, напълно си оправдаваш изречение първо.

355

ТТ

преди 13 години

Знаете ли къде ще идат тия 100000 лв от майките .... някой гербаджийски мафиот ще ги изпие за 1 вечер в Биад. Ей такава е нашата държава.

354

жена

преди 13 години

Казваш, че в САЩ майките се връщат на работа след 1-2 месеца. Обаче какво става после с децата? Кой ги гледа? И как една майка свиква с детето за 1-2 месеца, сякаш това е просто досаден навик на мъжа й или изкуствени цици, че да свикне с тях? Какво се случва с дете, лишено от грижите и близостта на майка си, да не говорим за майчината кърма? Става бездушен робот, става криминал, става непукист, който праща веднъж годишно на майка си картичка за Коледа. .....

353

TT

преди 13 години

Не ви е срам бе не ви е срам бе 100000 лв. и то за майки ... най ама най големия проблем на България е демографката криза. А ония дето ощетяват държавата с милиони?????????????? Намерли лесното и дай .... как капчица не помислихте бе кухи кратуни борчески. Тия майки едвам отглеждат децата си. Що не ударите ония дето взимат помощи от столипиново а? Дето цял живот ги храним и така продължава и сега? Бойко простако осъзнавай се вече щото няма да изкараш мандата.

352

Фанети Мазакура

преди 13 години

Чл. 164. (1) След използуване на отпуска поради бременност, раждане или осиновяване, ако детето не е настанено в детско заведение, работничката или служителката има право на допълнителен отпуск за отглеждане на първо, второ и трето дете до навършване на 2-годишната му възраст и 6 месеца за всяко следващо дете.

351

Фанети Мазакура

преди 13 години

КТ-Чл. 164а. (Нов - ДВ, бр. 52 от 2004 г., в сила от 01.08.2004 г.) (1) Право на отпуск за отглеждане на дете до навършване на 2-годишната му възраст имат лицата, при които е настанено дете по реда на чл. 26 от Закона за закрила на детето. ХАЙДЕ,МАМКИ! Тичайте да разсрочвате плащанията!

350

дрън дрън

преди 13 години

аз пък бях на гости в едно селце до Мюнхен на моя съученичка която за пета година има 3 дете:-)И тя ми го каза едно към едно. Така че може да си дрънкаш каквото искаш аз ти казвам жив човек, който ги получава тези пари! и на моя въпрос ЗАЩО не го дадеш на градина и не работиш - момичето каза - че тук просто няма подобни градини като в България има бавачки или почасови забавачници. Просто майките стоят вкъщи и гледат децата. За Гърция бях чел, от Вяра Анкова - че там получават по 300 евро надете

349

Малее

преди 13 години

*** какви са тези майки бре!!!? Какъв пример дават на тези деца!?! Ами те и децата им увредени. Да изкореним злото, българи!!! Майките да бъдат публично смъртно линчувани, а децата, тези ***, които са закърмени вече с кражбата и лъжата като начин на живот, да бъдат екзекутирани. Само така ще постигнем чиста в духовно и физическо отношение нация.Да, наистина сме малка, но много, ама много проста нация.

348

Анонимен

преди 13 години

Защо няма уволнени в НАП по тоя случай? Там само знаят да лапат заплати ли? Кой ще отговаря за тазо неуредица с майките?

347

От Германия

преди 13 години

Абсолютно не е вярно, че за едно дете в Германия се получават 700-800 евро месечно! Аз живея в Германия(имам гражданство) и получавам за двете си деца малко по-малко от 300 евро!

346

някой

преди 13 години

До: 365Не съм пращал аз това за Сливенския съд, а "***".И няма какво да се шокираме, за това си има адвокати.Има и обжалване пред по-висша инстанция. Нищо страшно.Но мисълта ми беше за друго - отвсякъде данъчни са се захванали да тупат "брашнения чувал" белки изкочи някоя перпера от някъде.А то така не става. Аз бях шокиран за друго - разкритата измама с болничните. Ето - това е нещо за което отдавна трябваше да се сетят, а не да режат болничните на истинските болни!

345

мамАна

преди 13 години

Аман от хора искащи само да взимат от държавата! Без скрупули прибирали парите, а сега се тюхкат, че нямат по 2000 лв. да върнат! Трябва двойно да им искат като наказание за злоупотребата и назидание на другите "майки"!На нас, работещите майки, за чиито деца няма места в градините, трябва да ни дадат възможност сами да ги накажем, те се оказаха по-нагли и от Наглите!!!На тях не им беше мило, когато са взимали от моя и от вашите джобове, затова сега и на мен ама хич не ми пука за тях!!!

344

до ФАНЕТИ

преди 13 години

ами това е защото ти просто не познаваш ДЕКЛАРАЦИЯТА, която се подава по КСО и там се нарича ЯСЛЕНА ГРУПА.Сам се сети от кои години са останали тези декларации и как след 4 години някои се сеща за тези неща!

343

до НЯКОЙ

преди 13 години

ШОКИРАН съм от това решение на Сливенския съд. Какво означава произволно тълкуване?! След като старото изречение е "настанено в ДЗ на пълна държавна издръжка", а новият текст е само "настанено в детско заведение". В този смисъл не се променя ДУХА НА ИЗРЕЧЕНИЕТО И ЗАКОНА. Така че НАСТАНЕНО си означава товма което си означава, а в яслите има ПРИЕМ и ПОСЕЩЕНИЕ.

342

Фанети Мазакура

преди 13 години

Е тва е-някои мамки не могат да направят разлика между настаняване и прием в детско заведение.Не е необходимо да си гений,за да знаеш,че ЯСЛИ има две основни значения в българския език:1.1.Подобни на корито приспособления, в които се поставя храна за селскостопански животни2.Заведение, в което срещу заплащане се полагат грижи за деца до 3-годишна възраст.Е,след като мамките не знаят,че става дума за детско заведение,следва,че детенце е теле,агънце или пиленце-а мамка му е крава,овца или ...

341

до Пример

преди 13 години

аз знам за Германия - и знам че за една майка може след 3 дете да се пенсионира. За раждането на всяко дете се получават по 700-800 евро месечно. И затова в тези страни майките си стоят вкъщи и гледат деца и няма ЯСЛИ и ГРАДИНИ.

340

някой

преди 13 години

До: МързеливкаЗа тези майки които си наблюдавала съм съгласен.Но тук видях още няколко мнения, че няма нарушение на закона, просто се мъчат да изкрънкат пари да закърпят бюджета.Във въпросната декларация текста беше буквално да декларираш, че детето ти не е НАСТАНЕНО в държавно заведение на ПЪЛНА ДЪРЖАВНА ИЗДРЪЖКА!Това са пълни пансиони, а не целодневни детски градини.Всяка майка която наеме адвокат може да осъди данъчните. Сигурен съм в това!!!