59

Iwan

преди 14 години

И още нещо, 70 % от вносните цигарите в Бг се произвеждат в Румъния и фабриките там работат с 60-70 % бълг. тютюн, ако искаш може да погледнеш и салдата за внос износ, та да се убедиш па белким ти дойде акъл в главата :) и освен акциз има и лицензионни такси за изкупвачитв

58

Анонимен

преди 14 години

Аз па ги спрех!На инат на Дянков.И призовавам идругите да ги спрат.Дъвчете дъвки и бонбонки и готово.няма да му плащаме на Дянков акциза.лошото е че иска и на алкохола акциза да пипа ,а там вече нема да се разбереме.Щото поне едно трябва да ни остане!

57

7

преди 14 години

В бюджета винаги ще влизат акцизи и ДДС, откъдето и да са цигарите. В момента Булгартабак има пазарен дял от около 36%, почти всичко друго са вносни цигари, тъй че няма проблем с това, никиой да не си въобразява, че държавата печеллеа милиарди от хората, и да не произведем и грам тютюн, тя пак ще печели, но това са пари от пушачите, не от производителите. С премахването на премиите фирмите няма начин да не вдигнат изкупните цени.

56

Iwan

преди 14 години

ти да не си 8-ми клас още :))) предтсви си приятел че не се плаща премия и пазара е свободен няма лицензии за изкопуване. А сега като ходиш до метро погледни колко струва нарязания тютюн за цигари и лула например :))) ще видиш че най-евтиния е 15,6 за 100 гр. или 156 килото :))) от тия 156р 123 лв са акциа и ДДС, и още нещо от 1 кг. тютюн се правят 60 кутии цигари, ръчна машинка за цигари струва 7 лв., електрическа с капацитет 1000 бр. в час от турция може да се вземе за около 50 евро, ай смятай

55

До 53

преди 14 години

Това е така само че процента на вносните цигари е около 1% от потреблението.Това означава ,че от 3-те милиарда от" Борото" и другите вносни цигари в бюджета влизат 30 милиона.Предполагам можеш да направиш разлика между 30 милиона и 3 милиарда

54

Анонимен

преди 14 години

Много интересно, преди да влезнем в ЕС, когато никой, нищо не даваше за да гледаш каквото и да било, тогава простите турци какво правеха. Опъваха аврам-каиша и мълчаха, ама сега доган ги подкокоросва на тези стачки, по-ясно е и от бял ден.

53

До Vini

преди 14 години

Аз не съм недоволен-Просто съм запознат-тютюн гледаха баба ми и дядо ми преди много години и знам колко труд е.Не си мислете ,че ако имат някаква алтернатива тия хора ще гледат тютюн-това е убийствен труд за тях и децата им целогодишно.Но данъците не си пишеш защото те осигуряват на 300 лв и си внесла максимум 500 лв в бюджета но иначе правиш сметка на хората които са внесли 50 пъти повече от теб

52

tra la la

преди 14 години

hahhaha udostoi me s 4estta i mi razqsti tazi slojna materiq:)ili samo si govori6 prazni prikazki....primer:kupuva6 si marlboro ot metro. tutunut e ot ujna amerika, a cigarite sa proizvedeni nqkude v evropa, nqma zna4enie kude.-----> tuk idva iznenadata za teb, zatova 4eti vnimatelno ;)--------> na kutiqta e bulgarskiqt banderol, koeto zna4i 4e akcizut e platen v BG!! WOW Iznenada :)))

51

Iwan

преди 14 години

те ако се наложат пазарни усовия човек 1 лв. нема да влезне в бюджета :)))то и сега домашно преработен тютюн е от около 30-40 лв. кг. но по принцип търговията с него е незаконна, и поради тази причина изкупните цени са ниски и се плащат премии

50

До 46

преди 14 години

Я отивай да стрижеш калинки.Прочети където трябва-колко е производството на тютюн годишно -сложи му по 100 лв акциз на кг и смятай.А колко е делът на пушещите вносни цигари умнико.Дали повече от 1-2% от хората пушат "Давидоф" и "Кент"

49

Vini

преди 14 години

До Анонимния отворко защото всички като него некадърници са анонимни .Нямам намерение да ти давам отчет колко данъци съм платила но недоволните като теб от всичко и от всекиго не милеят за страната си защото са само лаладжии и негодяи.

48

7

преди 14 години

С тези премии трябва да се спре и ясно да се заяви, че повече няма да има. А тези дето реват, че им било поминък, да обяснят защо повече от половината тютюн в страна та се сее не къде да е, а в плодородна Добруджа. Усладиха им се премийките, но не може така. На всичкото отгоре, без никакви премии, те пак са на някаква печалба от порядъка на 50%. Ако се наложат пазарни условия, без премии, може пък фирмите да вдигнат цените с 1-2 лева и да спре целия този цирк.

47

Iwan

преди 14 години

глупавия си ти, ама не ми се обяснява и на теб, пък и едва ли ще ме разбереш.ББ като не иска да плаща премии да вземе да либерализира пазара на тютюн пък тогава да видим кой ще е по надалавера

46

До 44

преди 14 години

И тогава кратуните като теб ще започнат да пушат цигари на европейски цени-не по 4 лв, а по 4 евро кутийката.Ако ти не пушиш -другите кратунковци дето много разбират от тютюн.Плюс загуба за бюджета 3 милиарда ,което ще ти го компенсират с вдигане на разни данъци.

45

tra la la

преди 14 години

Pro4etov pove4eto mneniq...Otkroqva se, 4e edin postoqnno povtarq kak ot tiq hora sa idvali 3 Miliarda leva na godina ot akciz.Toq ili e mnogo glupav ili prosto si luje.Akciz se pla6ta za vsi4ki cigari v Bulgaria. Nqma zna4enie kude e proizveden tutuna za tqh. Ako 6te i ot Kambodja da idva pak si vliza akciza v haznata.

44

Анонимен

преди 14 години

Ако наточат ножовете може бб от баш бакан на баш курбан да стане...

43

Анонимен

преди 14 години

Ако не им плати на тези помаци и българи с турско гласуване и мислене ще идат сами в Турция без екскурзия.После и на *** ще спре да им плаща и те в Индия ще си идат и готово ще си останеме само българите,чисти и богати:))))

42

Ина

преди 14 години

Мъжът на комунистката ЦЦачева работи в Булгартабак! Тав има такива тунеядци, които живеят на гърба на тези отрудени тютюнджии! Заплатите им са в хилядарки, а тези нещастници живеят на кредит, трепят се и ги правят на абдали! Егати и мутренската държава - тези, които произвеждат чакат парите си и ги плашат отгоре на това, че ако мрънкат няма да им платят, а такива ояли се крави като другарката ЦЦ и нейния мъж живеят като царе! Тояга и изхвърляне на тези ояли се готованци! За тях има милиони, за т

41

Анонимен

преди 14 години

не разбирам много, но ми изглежда адски просто - намаляват цената на бг цигарите и хоп - всички ще пушим такива. хем ръст в производството, хем легално ще се изкупуват хем контрабандните ще намалеят. *** както казах, не разбирам много, та аз съм само пушач..

40

киро

преди 14 години

а така,само че,с тва правителство файда йок,пак ще чуете само празни приказки