89

Нагли турци

преди 14 години

Що не протестирахте 8 години ,като Доган беше в управлението......ЗАЩО ????Над 18% е безработицата в района на община Дулово, допълни още градоначалникътКак сега се сети за безработицата бе ***?8 години къде беше ???Що не ходи да се оплакваш на Доган ??????

88

Анонимен

преди 14 години

герб и БСП да се хванат под ръчичка и да се махат ние сме народодемократична партия

87

Do norm

преди 14 години

Я като си толкова просветен да кажеш какво прави държавата за тютюнопроизводителите си в Гърция,Испания и Португалия например.В ЕС няма ли да се отглежда вече тютюн многознайко.Няма евросубсидии.Но държавата какво ще дава и на кой си е е неин проблем

86

Iwan

преди 14 години

абсолютно не си наясно както с нормативната база така и с терминологията, а още повече с логиката :))) ЕС спря субсидирането, но не забранява плащането на премии на национално ниво и причината е че ЕС е най-голямия консуматор на тютюн в света и едва на пето място по производство 80 % от т'т'на в ЕС се внася и още нещо ЕС е до голяа степен е против либерализацията на тази търговия

85

МИНА

преди 14 години

Може и да искат и този отрасъл да затрием.За да внасят от този който го косят заедно с плевелите.Ако не можем да им плащаме защо не пуснем свободен пазар.

84

norm

преди 14 години

Ти май не си наясно,че ЕС забранява по принцип субсидирането на тютюно производството.А премията не е ли вид субсидия.Не разбра ли,че това са последните,разрешени от ЕК нека ги наречем премии и за евентуалните следващи можем да бъдем наказани.

83

Образована тютюнджия

преди 14 години

Ей ти ГЕРБ-ерска будала, не си мисли, че само ниско образованите отглеждат тютюн! Слезте малко на земята господа пленници на Бойко ***. До кога ще се оправдават с миналото правителство?

82

До 57

преди 14 години

Браво бе умник -тютюнапроизводството били социална дейност.Дейност е но не социална ,а такава от която държавата прибира 2-3 милиарда чиста печалба.Колко пъти да ти го напиша за да го проумее тъпата ти кратуна.кутея цигари-5 лв.От тях 4 лева директно в държавата,15 ст за производителя и 85 ст за преработвателя и търговците.Мисли ако имаш с какво

81

Iwan

преди 14 години

човек точно тука бъркаш, търговията с тютюн не е либерализирана, т.е. един тютюнопроизводител по закон не може да застане на сергията на пазара и да си продава продукцията, рабираш ли ? парите с които се попълва фонд тютюн идват по две направления 1. от лицензиите на легалните прекупвачи и производители2. от акцизните плащания Всъщност въпросните 116 млн представляват около 5 % от получените приходи на държавата от тази търговия. Точно затова се наричат и "премии" защото целта е да стимулира

80

Анонимен

преди 14 години

Прав си - да умрат от глад 20 000 човека... голям праз! И в хазната догодина ще влязат 2,5 милиарда от акциз по-малко, е, нищо де ... какво пък - най-много да вдигнат ДДС на 30% или ДОД на 20%. Голяма работа, то тока и парното се вдигат та данъка ли ще ни уплаши? Или някакви си 20 000 човека умрели от глад?

79

Amenhotep

преди 14 години

На мен не ми е работа да знам такива неща, въприки, че съм чел статии преди година-две, в които се говореше за подобни неща. Друг е въпросът, защо ТЕРБерите не знаят. И трети е въпросът, защо тютюнджиите не знаят. Ясно е че те имат образование до 2-ри клас, ама любимите им ДПСари можеха да им кажат, нали така?

78

jasemi

преди 14 години

Супер нахалство,трябвало нещо да работят и да печелят,ами работете друго бе! Защо ние трябва да плащаме затова,че те искат да произвеждат тютюн!Аз не пуша и изобщо не ме интересува печелят ли или не!

77

Pesho

преди 14 години

Когато комунистите бяха на власт само партийниците преуспяваха,ако се върнат пак БСП всички в партията пак се нахранват,а членовете им получават работа!Как да няма безработица в целия свят е криза,а ние по принцип сме си в криза!

76

norm

преди 14 години

А ти защо мислиш,че само ДПС са знаели.Всеки що годе информиран човек,без да е дори политик,го знаеше.Съжалявам,ако ти лично не си го знаел.

75

Amenhotep

преди 14 години

Печалбата отиде в сараите на Доган и Кабил и в звездата в Касиопея на Етем, както и във БСП-арските фирми.

74

Amenhotep

преди 14 години

Е от къде ще дойдат тия пари на национално ниво, след като предишните ополоскаха всичко? Да вземем от парите за майчинство и болници, че да дадем на тютюнджиите ли?

73

мина

преди 14 години

НЕ ПУША НО ПОТКРЕПЯМ ТЮТЮНОПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ ЗАЩОТО МНОГО ТРУД А МНОГО МАЛКО ИМ СЕ ПЛАЩА .КАДЕ ОТИВА ПИЧАЛБАТА ОТ ТЮТЮНЯ. БЪЛГАРСКИЯ ТЮТЮН Е НАЙ КАЧЕСТВЕН АКО НЯКОЙ КАЗВА ЧЕ НЕ Е ТОЗИ НЯКОЙ ЛЪЖЕ.

72

Iwan

преди 14 години

глупости си написал :))) това че ЕС се отегля от субсидиите не означава че се забранява плащанията на национално ниво, а причината да се отеглят са протестите на северните държави тъй като иде реч за производство основно в южна европа - Португалия, Испания,Италия, Гърция и т.н. и още нещо хубаво е най-накрая да се проумее че тук не иде реч за директна субсидия а за премии и точно за тази цел има фонд тютюн

71

norm

преди 14 години

Ти ту си анонимен,ту с друг ник,но "Боко тикавата" не забравяш.Научи се първо да пишеш.

70

Amenhotep

преди 14 години

Кметовете на Исперих от последните 10-тина години също са за Цветанов.