121

Анонимен

преди 14 години

Най добре ще е да е .бозаЗнаете, Чърчил е казал, че линията на бозата определя Ориента.

120

BG

преди 14 години

домейнът на германците е .de, а не .ge защото казват DEutchland :)

119

Обяснение

преди 14 години

"Латините нямат нашата азбука, с буквата "Ъ" (ер-голям). Синонима им е буквата "R" (Ер). но понеже не може да кажеш на България - BRLGARIA, те са го нарекли - U. Всъщност и двете са синонимни. Най-подходящо ще е БУЛ, защото ни наричат Булгериън."Ами французите например ни наричат "Бюлгар", може и ".бюл", а гърците - "вулгари", тогава може да бъде ".вул". Най-трудно ще ни бъде с испаноговорящите, които имат едно междинно между б и в звучене, но не знам на кирилица как ще го изпишем.Основната идея е да пише на БЪЛГАРСКИ, а не да се съобразяваме как ни викат *** и Пульо. И ние казваме Германия, но домейнът на германците е .de, а не .ge.

118

Анонимен

преди 14 години

Защо пък не .ББ ??

117

?

преди 14 години

Къде в "България" виждаш "бул" ????? Бгр, според мен е най добре!

116

!

преди 14 години

Няма такава простотия като тия домейни.Или някой си мисли, че англичаните като искат да му отворят сайта, ще си кирилизират машините, за да могат да напишат домейна на кирилица.И доставчиците им ще се халосват да си бъзикат DNS-ите.

115

абвг

преди 14 години

Като е на български, защо не се използва .бъл, а се предлага някаква боза хем на български ама с някаква латинска траскрипция - бул !?!?!?

114

петър

преди 14 години

А, защо американците позволиха на Бил Гейтс да кръсти новият си проект "BG"? Това всичко може да означава, но щом за един проект може, за нас Българите не е ли редно да не ни правят спънки, заради означението на държавата ни? Ами нека заведем дело, а аз ще стана прокурор, пред международният трибунал. Искам само преводачка и ще ги направя на сол, пред съда. Толкова противоречия има в делата им, че направо ще се чудят как да се обосноват, ако Съда е справедлив.

113

Умен

преди 14 години

А защо не .нрб?

112

Мр.Мизъри

преди 14 години

ако само това са вариантите,тогава нека бъде .бгр!

111

Веселина

преди 14 години

Нали знаеш, че USD е съкращение за валутат на САЩ, а не за името им (USA)?А иначе, и аз смятам, че .бул сякаш е най-приемливо. Въпреки че ако се изписва на кирилица това си е съкращението, което използваме за "булевард" :)) Вярно, че много хора идват и си отиват от тук, но България не е равно на Булевард :))

110

Петър

преди 14 години

Аз не се нагаждам. Просто не зная изискванията за създаване на такъв домейн. това го знаят нашите които се занимават с това. Ако е позволено да е написан на кирилица, то е редно да си го напъшем по нашенски. Не зная изискванията. В банките на бланките го пишат BGN. И аз не зная вече какво да кажа .Аз си говоря и мисля на български и така ще си остане. Но след като управниците наложиха това на английски, се съобразявам и с това. Нормално е в домейн на кирилица, да се изпише и на кирилица кода.

109

долари и марки

преди 14 години

BGL - BG Lev беше кода на валутата ни преди девалвацията иBGN - BG New след девалвацията и за да се разграничат

108

Анонимен

преди 14 години

Искам си БГ. правителството трябва да се намеси

107

Петър

преди 14 години

Ами те са го създали там и са го обозначили ".us". А най-добре щеше да е ".usa", за да е достоверна държавата им, но и така свикнахме, вече. но нашият е нормално да се нарича или ".BG" или ".bul; .бъл". Не зная колко символа трябва адима кода. Може да са само до три.

106

it

преди 14 години

Изобщо нямаме нужда от домейни на кирилица. Не съм чул никой колега от IT сектора да подкрепя инициативата. Ясно е че всичко това се прави някоя фирма да се налапа с пари от изнудвани на фирми, защото ако имаш firma.bg трябва да регистрираш и фирма.бг .

105

Rozeta Radeva

преди 14 години

Валутата ни е BGN , защо и държавата да не е така, или поне BGR

104

Ь

преди 14 години

По принцип съм съгласен с теб, с изключение на идеята ти да се нагодим към тези, които нямат буквата "ъ". Това не е проблем, тъй като тези домейни няма да се ползват от американци, западно европейци или китайци, а от българи, които пишат на кирилица. Арабите вече също имат домейни с арабски букви и никой не е срещал проблем с това.

103

Петър

преди 14 години

Аз пиша държавата си България. Но другите народи я пишат на техните езици, а на латински е ВULGARIA. Затова и след като са международни домейни, то е нормално да се пише или на ".бъл" или ".bul". Не зная, томчно какво искат нашите да създадем, но е редно да сме или българия или бул.

102

mvp

преди 14 години

Потази логика САЩ трябва да имат разширение USD :-)