20

Hanibal_Lektar

преди 14 години

Мерси ... искренно ме разсмя ... не му трябвало Р ... ние с " кабеляците " ще вземем да си простираме прането на тях ... нали ;) !

19

...

преди 14 години

1. Костов е виновен2. Ако има съвместимост между ipv.4 i ipv.6 какъв е проблема. Не е нужно всички да преминават на в.6. Ше стане е б*си лудницата докато се преконфигурира всичко...3. Бат Бойко ще реши проблема !

18

Анонимен

преди 14 години

Za samiya spor - Apple sa golemi mizernici. Bih predpochitam Linux ped tyah. Ot kym design i reklama go dokarwat, no inache Apple sa po-golemi shushumigi ot MS.

17

Nobody

преди 14 години

Пълни простотии.Първият IPv4 апокалипсис беше предвиден за 1999-та. Вторият - за 2005-та. Сега - 2011.Има прекалено много резервирани свободни блокове, които могат да се използват. Отделно от това в началото са раздадени огромно количество адреси по LIR-овете, които по една или друга причина и днес се използват силно неефективно. При една добра оптимизация има резерв за поне 30, ако не и 50 години. Това не е Женския пазар - дайте ми кило адреси, пък аз колко ще ползвам си е моя работа. IPv6 скоро няма да тръгне, срещу него от една страна има силен политически отпор, а от друга - от страна на фирмите, чиито хардуерно акселерирани платформи просто не го поддържат.Та не е толко страшно положението.

16

Пич

преди 14 години

"IPv4 ще свършат, но IPv6 тепърва започват. Моя Уиндолс си поддържа IPv6, вие се оправяйте :P "А UNIX, Linux, MacOS не поддържат IPv6 според теб ? Смеш ... :)

15

негър

преди 14 години

леле колко си зле ХАхаххХХХахаххХХха , хахахаххахахах, хахХАхХАХХАха. Смяташ че щом си с безжичен интернет не ползващ Интернет Протокол така ли ? А как се свързваш към мрежата при положение че единственият вариант е през този протокол?? Може би ти си Избраният и нямаш нужда от такива неща :)))

14

z

преди 14 години

Нямаш идея колко неподготвен се изказваш. Това че си wireless не означава че нямаш IP. Ползваш ли нет няма как да нямаш.

13

Завод

преди 14 години

*** далаверата за китайците. Те конспиративно инвестират в това и изкупуват ИП-та без да имат нужда. Като се мине на в6 ще се наложи да изхвърлим всичките стари рутери, маршрутизатори и т.н. Никой производител няма да даде фърмуър ъпдейт на старото си желязо за да си продаде новото.Е това му се вика далавера.

12

...

преди 14 години

На потребителите не им трябват IP адреси. Повечето нямате (ако имате IP от вида 192.168.0.x например, това е локален адрес, не е реален IP адрес). На сървърите и рутерите им трябват.

11

...

преди 14 години

IPv4 и IPv6 в момента си работят едновременно без никакви проблеми...Освен това съвсем не е задължително всеки компютър да има IP адрес. Всъщност повечето потребители нямат IP адрес, а се намират за NAT (няколко компютъра се свързват с интернет чрез рутер, който има 1 IP адрес)

10

НАСКО

преди 14 години

за всички разбирачи ако се сетите колко срива ще има по време на преминаването от 4 в 6 бедна ви е фантазията..... а спре ли нета доста страни който оправляват всичките си дейности през интернет пространството ще го закъсат :D (еи ти го края на света) - по мое мнение е това че съм некомпетентен е друго

9

Анонимен

преди 14 години

IPv6 има потенциал от 3,4X10^38, което е доста повече от няколко трилиона.

8

amudov

преди 14 години

е те тва всъщност са предсказали маите...свършването на IP адресите...то си е като края на света...представяте ли си - купувате си айфон, за който спестявате от заплатата си на продавач на *** на женския пазар от 2 години, тръгвате да се свързвате към интернет през wi-fi и ви изписва - "няма повече IP адреси, *** OFF" ... баси якото :))))))))))

7

разбирач

преди 14 години

ех ама и разбирачи са се събрали тука....уж много разбират, а само плюят....айде като много разбирате обяснете кое е глупост?

6

онбашията

преди 14 години

абе свършват щото се прахосват за щяло и нещяло, дори всеки потребител да има свое реално ип, пак 4 милиарда е много. а миграцията към нов софтуер съвсем оправдано се избягва, хората са казали - като бачка не го пипаш и това е.

5

Май

преди 14 години

Да те и майте още едно време са предсказали че ще свършат адресите ,барабар с планетата.

4

ip nat translations

преди 14 години

дрън дрън

3

Галин Димитров

преди 14 години

Вземете в екипа си някой поне малко технически и компютърно грамотен да ви помага!

2

Ясен

преди 14 години

Е ми ще си минава към Ipv6 нормално е да свършат от 1981 година насам доста време е!

1

Saiman

преди 14 години

Aide pak gluposti govorite abe horata hem ne razbirat hem govorat