205

Gold

преди 14 години

Поне за едно нещо немцозойката е права: "....да се чака цялата група да получи храната си е напълно безсмислено занимание. " И в Германия ми се е случвало често яденето да стане на кокал, ако се мъчим да спазваме този техен 'културен' принцип при по-голяма компания. Знам, че се смята за признак на добри обноски, само дето никой не е наясно защо, дори и от тях. Просто не успяват да го обяснят достатъчно смислено, приемат го за някаква даденост.

204

Анонимен

преди 14 години

Аз пък ядох веднъж козе сирене с ананас, освен това печено пиле с ментов конфитюр и никак не е зле. Даже английските манджи са готини, ако ти ги сготвят както трябва. Съжалявам също, че затвориха унгарския ресторант, там имаше вкусотийки. П.П. Шкембенце с чесън тоже маам с кеф.

203

Burgazliata

преди 14 години

Ot 2004 godina, 8 pati biah v Turtsia ( po4ivka , ekskurzia ). Biah v razli4ni gradove i kurorti: Antalia, Istanbul, Bursa, Izmir, Marmaris, Alania. Servitiorite sa super, mnogo uvajavat klientite i sa mnogo kulturni. Otivaite v Turtsia, za da se 4uvstvate kato istinski 4ovek.

202

Анонимен

преди 14 години

А нашите сервитьри че са кьопави това е ясно. Особено пък по югозападот. Но и немските не са особено добри. Кво да кажа пък за тия така мили на спеца по италинаските блюда пиргиши дето са наводнили цял Брюксел и навсякъде им гледаш пртовините апенински мутри по заведенията. Ама това е глобализация.

201

God

преди 14 години

Ако сте обърнали внимание, германката не критикува българската кухня, а българското обслужване, което е пословично лошо и за нас самите. "Културният" й шок не е по-различен от този в някоя друга ориенталска страна.

200

God

преди 14 години

Не, имаш грешка! Сладоледът е измислен в Китай преди 5 000 г. и тогава е представлявал смес от сняг и лед и плодове, вино, мед и каквото се сети да сложи придворният готвач. Александър Велики също е ял подобен десерт. Може този сицилиец да е измислил някаква популярна сега форма на сладолед, но в никакъв случай не го е открил той. Повече по темата: http://***.exooo.com/viewtopic1.php?t=2033

199

Анонимен

преди 14 години

до 215 Абе ти нещо не си усветПо-добре върварин отколкото мазен *** талянски ***

198

Анонимен

преди 14 години

Ооооф аман от италианофили. Малко са били те в Свещенната римска империя. Малко. И не всички. Тия дето са ги поочовечили немците си личат и досега. Както и да е. Аз обичам всякаква кухня. За всяко блюдо си има момент и настроение. Не може да се каже еди коя си кухня е най най щото по вкус и по цвет - тавариши НЕТ! на българскиказано вкус другар няма. Айде! И да знаеш че като влезе семейство италианци в западен супермаркет веднага се разбира. Ужасни лаладжии.

197

Анонимен

преди 14 години

до 211Абе талянец ай стига смърде на долче гъбановНие тука си ядем шкембе чорбата с чесън а не с розмарин теееееее ба у специалиста сицилиански

196

Анонимен

преди 14 години

мхм а древните римляни горките са си нямали сладолед. вземи почети малко петроний мани тия неща дето сте ги учили в ТОХ-а

195

готвач

преди 14 години

тези чужденци са много нахални. не стига че са капризни за всяко нещо ами не остават и грам бакшиш и си работим за едните голи заплати. не ги щем тия.

194

mass efect

преди 14 години

olelele mnogo xenofiliya Predlagam kato ne im haresva na 4uhdencite da varvyat na babinata si fast :)Az ne iskam da sam kato tyah i ne mi puka dalimi haresvat manjata :)

193

Анонимен

преди 14 години

качамака и боба идват от америка. така че е спорно на кого са национални. А ако си мислиш че тия смешки то ботуша са ги измислили тези работи хахаха те даже и противните им спагети са заемак от китай. Туй им е на тях индустрията - кафе машини и Фиат. А нали знаеш фиат за ков се произвежда - за д аможе и на форда-а да се казва кола.

192

Анонимен

преди 14 години

Да бе италианска. На един народ щом националното ядене е макарони кво да кажеш повече.

191

готвач

преди 14 години

аз кво да направя като колегата е братовчед на собственика. а на други места дето съм работил за кви изцепки става въпрос може да полудееш ама а кажи нещо де. хем бой ще ядеш хем ще те изритат без да са ти платили

190

:))))до 199

преди 14 години

Все съм виждал разни изпълнения на слугинския персонал зад кадър,но този кърти.....

189

готвач

преди 14 години

вие само плюете ли? моя колега дето прави десертите от крем-карамела например прави две партиди. едната нормална а другата подобрена със....*** за разните отворковци в ресторанта. ядат и им плющат ушите и втори десерт поръчват даже

188

ричи

преди 14 години

Ти с каква диагноза си мой човек?

187

Тонеф

преди 14 години

Да ти го набия със задните колела,***,в колко български заведения си сядала,че да слагаш всички на едно място,аман от западни ***,ей ..!

186

До 187

преди 14 години

Единственото, което ще ти носи тази професия е мизерната ти заплата за задоволяване на мизерния ти животец. Далеч си от истината за много неща, и ти никога няма и не си бил качествен кадър в обслужващата сфера на ресторантьорството, просто си поредната амеба, това е. А жената е написала с доста мек тон това, което е в действтелност родната гледка в българските заведения за хранене. Проблема на обслужващия персонал е, че те просто се ненавиждат за това, че са станали точно това, което са!