Поне за едно нещо немцозойката е права: "....да се чака цялата група да получи храната си е напълно безсмислено занимание. " И в Германия ми се е случвало често яденето да стане на кокал, ако се мъчим да спазваме този техен 'културен' принцип при по-голяма компания. Знам, че се смята за признак на добри обноски, само дето никой не е наясно защо, дори и от тях. Просто не успяват да го обяснят достатъчно смислено, приемат го за някаква даденост.
Аз пък ядох веднъж козе сирене с ананас, освен това печено пиле с ментов конфитюр и никак не е зле. Даже английските манджи са готини, ако ти ги сготвят както трябва. Съжалявам също, че затвориха унгарския ресторант, там имаше вкусотийки. П.П. Шкембенце с чесън тоже маам с кеф.
Ot 2004 godina, 8 pati biah v Turtsia ( po4ivka , ekskurzia ). Biah v razli4ni gradove i kurorti: Antalia, Istanbul, Bursa, Izmir, Marmaris, Alania. Servitiorite sa super, mnogo uvajavat klientite i sa mnogo kulturni. Otivaite v Turtsia, za da se 4uvstvate kato istinski 4ovek.
А нашите сервитьри че са кьопави това е ясно. Особено пък по югозападот. Но и немските не са особено добри. Кво да кажа пък за тия така мили на спеца по италинаските блюда пиргиши дето са наводнили цял Брюксел и навсякъде им гледаш пртовините апенински мутри по заведенията. Ама това е глобализация.
Ако сте обърнали внимание, германката не критикува българската кухня, а българското обслужване, което е пословично лошо и за нас самите. "Културният" й шок не е по-различен от този в някоя друга ориенталска страна.
Не, имаш грешка! Сладоледът е измислен в Китай преди 5 000 г. и тогава е представлявал смес от сняг и лед и плодове, вино, мед и каквото се сети да сложи придворният готвач. Александър Велики също е ял подобен десерт. Може този сицилиец да е измислил някаква популярна сега форма на сладолед, но в никакъв случай не го е открил той. Повече по темата: http://***.exooo.com/viewtopic1.php?t=2033
Ооооф аман от италианофили. Малко са били те в Свещенната римска империя. Малко. И не всички. Тия дето са ги поочовечили немците си личат и досега. Както и да е. Аз обичам всякаква кухня. За всяко блюдо си има момент и настроение. Не може да се каже еди коя си кухня е най най щото по вкус и по цвет - тавариши НЕТ! на българскиказано вкус другар няма. Айде! И да знаеш че като влезе семейство италианци в западен супермаркет веднага се разбира. Ужасни лаладжии.
до 211Абе талянец ай стига смърде на долче гъбановНие тука си ядем шкембе чорбата с чесън а не с розмарин теееееее ба у специалиста сицилиански
мхм а древните римляни горките са си нямали сладолед. вземи почети малко петроний мани тия неща дето сте ги учили в ТОХ-а
тези чужденци са много нахални. не стига че са капризни за всяко нещо ами не остават и грам бакшиш и си работим за едните голи заплати. не ги щем тия.
olelele mnogo xenofiliya Predlagam kato ne im haresva na 4uhdencite da varvyat na babinata si fast :)Az ne iskam da sam kato tyah i ne mi puka dalimi haresvat manjata :)
качамака и боба идват от америка. така че е спорно на кого са национални. А ако си мислиш че тия смешки то ботуша са ги измислили тези работи хахаха те даже и противните им спагети са заемак от китай. Туй им е на тях индустрията - кафе машини и Фиат. А нали знаеш фиат за ков се произвежда - за д аможе и на форда-а да се казва кола.
аз кво да направя като колегата е братовчед на собственика. а на други места дето съм работил за кви изцепки става въпрос може да полудееш ама а кажи нещо де. хем бой ще ядеш хем ще те изритат без да са ти платили
вие само плюете ли? моя колега дето прави десертите от крем-карамела например прави две партиди. едната нормална а другата подобрена със....*** за разните отворковци в ресторанта. ядат и им плющат ушите и втори десерт поръчват даже
Да ти го набия със задните колела,***,в колко български заведения си сядала,че да слагаш всички на едно място,аман от западни ***,ей ..!
Единственото, което ще ти носи тази професия е мизерната ти заплата за задоволяване на мизерния ти животец. Далеч си от истината за много неща, и ти никога няма и не си бил качествен кадър в обслужващата сфера на ресторантьорството, просто си поредната амеба, това е. А жената е написала с доста мек тон това, което е в действтелност родната гледка в българските заведения за хранене. Проблема на обслужващия персонал е, че те просто се ненавиждат за това, че са станали точно това, което са!
Българските сервитьори са световният ни резил*