38

X

преди 15 години

Това с Блажев си е цирк. Има среди в тази държава, които са ужасени от мисълта, че има хора, които са докарани до състояние да вземат крайни решения. Не е проблема в крайните решения. Хората, които са страшни за властта, не са от типа селско борче. Страшни са хората, които без комунизъм биха били конкуренти на Бил Гейтс. Тези хора, например, биха могли да поискат да станат американски граждани, те имат собственост за милиарди, а от скоро се искало да купиш имот за милион, за да получиш зелена карта. Биха могли, ако другарите не бяха гледали "Мрежата", нещо повече, ако не бяха вдъхновяващ пример за сценаристите й. А как смазаната от системата мадама от филма излезе от ситуацията? - Пусна вирус, бъгна системата! Когато държавата е натиснала някого, той е решен на драстични стъпки, стъпки извън нормалното, като онзи който пусна писмо в американското посолство 1995, че комунистите крадат софтуер, но той е защитен и затова твърде опасен. Онзи, който остана скрит, а вестниците писаха, че семейството на видния "математик" Сендов е в приятелски отношения с тогавашния американски посланник, пък режисъорът на филма "Граница" потърсил политическо обежище в САЩ... Ако днес някой такъв седне пред американското посолство и не стане от там, докато не му обърнат внимание, как мислите кой пръв ще му обърне внимание - служителите на посолството или линейката с решетки? И какво ще бъде съобщението - "Втори Блажев днес опита да заплаши американското посолство. Световната криза повишава рискът от психични отклонения. Американското посолство е отпуснало 5000 долара помощ за лечението на психично болното лице." Кой ли ще си спомни например колко Боинга паднаха 1995-1996 и как 1997 всички Боинги бяха ревизирани в централата на Боинг и им беше сменен софтуера? А ако днес някой знае скрита причина за глобалната икономическа криза, като това защо софтуерът за анализ на риска не е дал верни резултати? А ако този софтуер е аутсорсван /краден/ в България?Та властта прави предварителен цирк, за да настрои общественото мнение на нужната вълна. Лошото за властта е, че не сме 1995. Днес тактиката ще е друга, но това не може да се види от комунистическа тиква, пълна с рецепти вместо мисли. Границите са отворени и днес драстичното решение за един българин е да ги премине и да не се върне!

37

преди 15 години

Ако между пътниците имаше въоръжен, който да стреля и рани или унищожи Блажев, съдебната система много бързо щеше да си пише актив, като го осъди за предумишлено убийство.Атила го видяхме кой е в тази държава.Няма го съвременния Флавий Авеций, който да се изправи и смачка рушителната *** обсебваща родината ни, както навремето великият римлянин единствен е победил хунската ***.

36

assa

преди 15 години

xorata ne sa glypaci za tova si kazvat mnenieto a ti mai si ot tezi za6titnici koito ne jelaiat da se razbirat mnogo ot istinite mai ne ti xaresva da jivee6 v pravova dargava

35

Веско

преди 15 години

Петко, като тръгнах да ти отговарям и кода от четри случайно избрани букви беше: jerk. Без майтап - няма да ти напиша нищо друго освен кода:JERK

34

Петков

преди 15 години

Атила е станал Веско, това е "неуспорим" факт, хора които уважават България с малка буква (коментар #27), както уважават и българския език. Омръзна ми от психопати по форумите.

33

Веско

преди 15 години

"Той не е терорист , той е жертва ! Ако беше терорист , щеше да стреля , щеше да постави наистина бомба , а той вдигна шум и после кротко се предаде ! Той не е болен , ние сме болните , дето търпиме да ни управляват айдуци , геьове и комарджйи , съсипали държавата , цъципвайки и нас !"- Точно казано! За съжаление като гледам на доста хора не им достига интелектуалния капацитет да осъзнаят този простичък факт. А най-страшното е, че точно те претендират да са "интелигентни хора" (i.e. номер 21).

32

преди 15 години

И това ако не е лудост - навсякъде вижда заговори срещу себе си, всички са против него и така нататък. За съжаление обаче, това май е нормалното състояние на повечето пишещи във форумите.

31

преди 15 години

zadarjan li e tozi chovek ili ne?ako ne e kak taka e na ulicata?!i ako e kak e vazmojno da pishe ot kiliqta?!i v dvata sluchaq palen absurd!!!!!

30

romper stomper

преди 15 години

цялата история много ми наподобява сюжета на един филм Пропадане (1993)Falling Down

29

ГЕШЕВ

преди 15 години

Корумпираната , мудна и безлична държавна машина , обсебена от червените мафиотски структури ражда и кърми тероризъм ! Това момче просто е жертва и в отчаянието си си се е опитал да надигне глава срещу скапаната система сътворена от болни комунистически промити мозъци ! Всеки един по свестен човек е изпадал няколкократно в такива ситуацйи , но не е имал смелост да направи нещо с което да се опълчи срещу системата ! Този младеж избрал може би не случайното име Атила , е смелчаг ! Той ще влезе в затвора , но иска да разобличи системата и омагьосаният кръг в който живеем ! Аз го подкрепям изцяло ! Той не е терорист , той е жертва ! Ако беше терорист , щеше да стреля , щеше да постави наистина бомба , а той вдигна шум и после кротко се предаде ! Той не е болен , ние сме болните , дето търпиме да ни управляват айдуци , геьове и комарджйи , съсипали държавата , цъципвайки и нас !

28

da

преди 15 години

ti mai si mnogo jaiak za da smiata6 i ne vija6 po dale4e ot nosa si

27

Веско

преди 15 години

На снимката е един мъж, който в момент на безизходица е взел нещата в свой ръце. Да, ще кажете - против закона. Може и да е сбъркал, може би е имало и по-подходящ начин за протест (а може би не?). Въпреки това, едно нещо не може да му се оспори - човекът е поел инициативата (каквато и да е тя) в свой ръце, след като всичко друго е пропаднало. Това е мъжка постъпка - всеки трябва да действа когато го притисне "системата". Както някой беше казал по-долу - такива хора трябват на българия, а не безхарактерните ***, каквито са преобладаващите граждани на тази държата (това си е неуспорим факт).

26

Веско

преди 15 години

ето те и теб - типичен ***. Нека не бъдем като теб..

25

anonimen

преди 15 години

na tazi darjava takiva xora i triabvat

24

Sgt.Hale

преди 15 години

как не се случи така, че да има и друг въоръжен пътник в автобуса, полицай или военен да му отвори шишарката *** пишман терориста ...За да се знае-Който вади нож от нож умира!! Смешно е в тази държава всеки втори психопат или дебеловрат кокаиноман да е запасал пищов а обикновенияат гражданин да не може да ползва конституционното си право на самозащита

23

робска овца

преди 15 години

Явно аз съм доста *** и не разбирам, но някак си ми се струва ненормално, да отнемеш свободата на 40 човека, заплашвайки ги със заредено оръжие, макар и за кратко и това да минава за някакво проявление на свободолюбив дух?! Не мога да разбера, как може да искаш работеща съдебна система, като брутално нарушаваш законите и правата на група невинни нищонеподозиращи хора?! Как може да мрънкаш че"никога няма да се оправим" и същевреммео да се възхищаваш на някой, който с действията си пропагандира анархията и безпорядъка?! За какво оправяне говорим?! За хаос или за законност?! За ред или за "законът на джунглата"?!

22

eli

преди 15 години

на мен ми се иска да си взема нещо от Челопечене и да го пусна над парламента.Там поне няма да има невинни.

21

преди 15 години

Ей го на снимката - типичния привърженик на Атака, неграмотен "патриот", ругаещ, агресивен, отвличащ автобуси. Жертва на системата. Има ги много и в тоя форум. Нека не бъдем като него, нека все пак бъдем нормални хора, въпреки ненормалните обстоятелства в които сме поставени.

20

пепе

преди 15 години

много си е добре човека,ние сме ***

19

преди 15 години

Кой е признакът за интелигентност според вас? Да си лицемер, крадец, нагаждач, кариерист, ...няма смисъл да се изреждат всички отрицателни черти на човешкия характер! Интелигентния човек може да не е достатъчно образован, но да знае какво е вътрешна потребност от свобода и справедливост. Не е задължително да пише правилно, а да мисли така! Използваните от политиците клишета не са ли начин да оправдаят собствения си страх и безсилие за справяне с всякаква ситуация или е според вас, признак за висок интелект? Докато всеки природноинтелигентен човек не може да си отговори на тези въпроси, се счита за глупав от нормалните. Блажев просто си е напълно нормален човек, дори с по-високи изисквания от нас, вътрешна потребност, невъзможност да преодолее несправедливостите около себе си, които му донесоха славата, не без помощта на хората с робска психика, упълномощени да задържат такива. Съчувствам му, не е улучил държавата, където би минал за герой.