89

Чичо

преди 5 часа

Нещо математиката не излиза.При изкупна цена на млякото да кажем 1 лев и 6 литра мляко,кило сирене излиза 6 лева.Ако сложите труд,ток и други разходи не би трябвало да е над 10 лева в най лошия случай.Но алчността е голяма.Всеки иска за кратко време да стане милионер.

88

aaa

преди 5 часа

Аз ли не мога да смятам или пропускам нещо - литър мляко се изкупува за 1лв, за кг сирене трябва 6 литра, как излиза че цената му е между 13 и 15лв, като това не включва труд, ток и тн!????

87

а дали

преди 5 часа

А дали това вътре е мляко. Някой следи ли, контролира ли и наказва ли, ако съдържанието не отговаря на посоченото на етикета ?! (ама реално, не само на думи)

86

емо

преди 5 часа

това се нарича спекула, ама в капиталистическото общество няма закон за спекулата - иван костов го отмени, така че и 4000 да стигне надценката, на спекулантите засега нищо не може да им се направи - пазарна икономика/с тази вълшебна думичка се оправдават всички безобразия в ценообразуването/.

85

Анонимен

преди 5 часа

"Разликата в изкупната цена на млякото е заради района, в който е добито то, и качеството на суровината. В по-бедните икономически райони изкупната цена на млякото е по-ниска" И ХОПАЛЯ КАПИТАЛА ИЗПОЛЗВА ТОВА ЗА ДА ИЗВЛИЧА МАКСИМУМ ПЕЧАЛБА ИНАЧЕ КАЧЕСТВОТО НА МЛЯКОТО ПРИ ФЕРМЕРИТЕ Е ЕДНО И СЪЩО!!!...

84

Лъжа

преди 5 часа

От години купуваме прясно мляко от разни фермери тук в пловдивска област . Литър прясно краве мляко струва 2.50 лв . Ходя по Родопите и там цената е същата -2.50 лв за литър , овчето мляко прясно от фермерите струва 3-3.50 лв за литър и всичко това без касови бележки . Мандрите изкупуват 20% от суровото мляко а останалите 80% са от чували със сухо мляко от Чехия

83

Е колко е да?

преди 5 часа

След издояването имаш транспорт, съхранение, обработка, отново транспорт, логистика, маркетинг и реклама, опаковка, данъци, налози, лицензи, разрешителни, осигуровки, заплати, режийни, кредити /щото то не става с джобни/, наеми и т.н. и т.н. Дори съм учуден, че е само 400%. То кило картофи като изровиш от земята ти идват на 50 стотинки ама нещо не виждам гражданите да ровят картофи.

82

до 87

преди 5 часа

Те русофилите така или иначе не ползват тоалетна хартия

81

Анонимен

преди 5 часа

А добро утро. Западните вериги за хранителни стоки дето превзеха България ЕМ на малките производители и сега са само големите мандри, а те няма цистерни за мляко ...

80

Анонимен

преди 5 часа

При Тодор Живков нямахме тоалетна хартия и банани а при демокрацията в ЕС и НАТО праиме тапи и заведенията са пълни.

79

Анонимен

преди 5 часа

84, кой ти доставя кефир? Много ми трябва, за да си направя грузински хачапури.

78

ТЦТЦТЦ

преди 5 часа

Надценката от 400% е вече в магазина,а не докато стигне магазина.Изкупната цена е 0.90 лв.Вече и журналистите не са това ,което бяха....

77

Някой направи ли

преди 5 часа

си труда да преброи колко на брой са мутренските фирми на клона на цената на продуктите? Те само препродават.

76

Анонимен

преди 5 часа

За това и ЕлБи направиха стъпка в страни преди известно време, и пуснаха продуктите си на реалната им цена, не след дълго сготвиха шефа им с някакви измислени обвинения, уволниха го, а на негово място сложиха марионетка, която да продължава порочната практика нещта да са с 400%-ва надценка. Бяха хубави времена, когато всички продаваха кашкавал за 25-30лв/кг, а ЕлБи го пуснаха на 10лв/кг.

75

Е,й

преди 5 часа

Това го знаем,къде е държавата да спре този грабеж?!

74

Анонимен

преди 6 часа

А как е във Норвегия, как е в Норвегия, някой ходил ли е в Норвегия да разкаже как в Норвегия?

73

Анонимен

преди 6 часа

Аз затова си купувам САМО ДИРЕКТНО ОТ ПРОИЗВОДИТЕЛ!! Правя си една хубава разходка веднъж на две седмици, зареждам си, хапвам гурме, и ПАК МИ ИЗЛИЗА ПО-ЕВТИНО ВСИЧКО! И да ви кажа: на Бор Чвор НИКОГА не купувайте, както и на Маноле!!!

72

Анонимен

преди 6 часа

Това не е кисело мляко, нищо че са 20 марки. Кисело мляко имаше само при социализма.

71

Анонимен

преди 6 часа

Руската армия повишава броя на танковете си с 1000 до 1500 допълнителни единици всяка година. Петте най-големи европейски страни членки на НАТО общо имат на въоръжение само половината от тази бройка

70

Факт

преди 6 часа

Началото на 80-те е пикът на млечната промишленост у нас. Най-големия ни производител столичният млекокомбинат Сердика достига производство от 350 тона кисело мляко на ден.