50

Анонимен

преди 4 седмици

До До 28. Много се вълнуваш и пишеш пълни глупости. Омраза са изпитвали само тия, които не са могли да се доберат до службичка и т.н. Затова още по инерция вече на преклонна възраст продължават да реват.

49

Анонимен

преди 4 седмици

До Запада 54.. Така ли се изразявате "на запад" ? Знаех си аз, че "западняците" не струвате.

48

До 48

преди 4 седмици

Това изобщо не е вярно. На запад има 40% скрита безработица сред младите! Това за политическата класа е станало тема табу и не се говори за това. Младите масово са безработни, съответно без собственост, без възможности за развитие и създаване на семейство и деца. Данните го потвърждават! Половината са без брак и деца! Раждаемостта в западните държави се намира на най ниските нива в историята от както се води статистика. Хората не правят деца когато се нещастни и несигурни за бъдещето.

47

Анонимен

преди 4 седмици

До 50. Кой го интересува проблемите ти с меура. Въри на доктор.

46

Времето е наше

преди 4 седмици

До 20г.няма да има работници.Държавата ще е закрита.Тук ще останат само Мутри,мутанти ,политици и роми.

45

П и к а я на

преди 4 седмици

България

44

Анонимен

преди 4 седмици

До До 38. Конкуренцията винаги е добро, но капитализма не е добро по никакъв начин.

43

На запад

преди 4 седмици

Хората си копуват чистонова кола и хубаво жилище на кредит и няма нищо лошо в това лошото е че в България няма сигурност а на запад имат сигурност!Имат възможности за развитие.В службите им не работят мутри и престъпници като в българските и те репресират собствения си народ щом някой има различни политически виждания от ГЕРБ да речем и ако те са на власт уреждат да те изгонят от работа и така нататък помярщини български.

42

До 38

преди 4 седмици

Конкуренцията произлиза от еволюционните процеси и на практика е животински инстинкт за оцеляване. Капитализма работи по законите на джунглата. Оцеляват и просперират само най хитрите, най адаптивните, най силните, най, най......и тук идва основният въпрос - ние животни ли сме, и трябва ли да живеем по законите на джунглата? Това ли е най доброто за нас? Има ли друг път на развитие?

41

Анонимен

преди 4 седмици

На всякъде се рекламират как да не работиш, а да правиш пари с нещо различно; отделно и малкото млади които започват да работят виждат че един живот не им стига да платят кола и жилище - а друг живот няма.

40

Анонимен

преди 4 седмици

До Анонимен 38. Скуствения тилект нито може да изследва, нито след това да добива полезни изкопаеми, нито да изобрети машини за обработка нито да копа нито да меси нито да готви и т.н... Може само някаква административна работа по преброяване и анализ на вече въведени събрани от хора данни.

39

До 28

преди 4 седмици

Кой те манипулира? Ако искаш работи, ако искаш недей! Не е капитализма дето стимулира греховете, а тарикатлъка. Защо да се напъваш да учиш или да работиш ако накрая ще получаваме по равно. По време на комунизма нямаше класи да - имаше по-близки до партията. Ама защо спорим - в Китай все още системата е такава - втората по сила икономика и едно от най-бедното население - все пак не всеки може да се роди в семейството на лидера на партията.

38

Един Д1ртак

преди 4 седмици

С памперс зарежда коли на една бензиностанция

37

Анонимен

преди 4 седмици

До 37. Обръчите и кръговете никой не ги е отменял въпреки че спяха да говорят за тях понеже си превзеха държавата.

36

Анонимен

преди 4 седмици

Изкуственият интелект е може би последната надежда за край на капитализма. Ако успее да се развие до нужните нива при които да остави достатъчно голям процент от хората без работа и да ги направи ненужни тогава важните проблеми вече ще бъдат поставени масата. Политическата система няма да имат избор. Ще трябва да се реформира всичко. В противен случай вървим към сценарий за световна гражданска война. Вече започват да се появяват такива елементи в малки мащаби. Виждате какви протести стават

35

FuckOFF

преди 4 седмици

28 Как в България се стимулира конкуренцията като такава няма поради монопол и страх от конкуренция!Затова напускат младите хора Кото видат че открито и организирано от държава и от мутри им се преми да се занимават с бизнес!!!!

34

селянин

преди 4 седмици

защо след 20 години познавам една чистачка в машиностроителна фирма дето беше сметнала средната възраст на работниците -63 години и то само щото имало един на 40 годин

33

Анонимен

преди 4 седмици

Тва е Радке положението.

32

Анонимен

преди 4 седмици

До 13 Аз имам наблюдения от центъра на София - и тук е така. Сутрин по улицата движат над 60-тина годишни с чанти, бързат за работа. А онзи ден ми сервира кафе човек, който беше поне на 75. Сви ми се сърцето за него. Счупихме си живота и няма оправяне! Същевременно се прави всичко възможно квалифицираните млади хора да бъдат обезсърчени. Както е коментирано по-долу, HR-ите сякаш са от помощни училища, шефовете също дразнещо некомпетентни, заплатите тайна... Не знам стратегия или иди0тия е това.

31

Анонимен

преди 4 седмици

Преди доста години Престиж-а започнаха от "Заминавай, на вратата опашката чака" до момента да обикалят със собствен транспорт в радиус от 20км да събират работници по села и паланки. Последните години нямам представа как е.