119

Doktora

преди 1 месец

Аз като топ зъболекар правя около 10000 чисто, при 200 лева цена на пломба, доволен съм. Пациентите ми си ги избирам, приятно ми е да общувам с тях.София дава шанс за развитие

118

Ххх

преди 1 месец

Джобс бг са ще отворя тва чудо линкедин

117

До 127

преди 1 месец

Я кажи къде ги гледаш тия обяви за работа. В LinkedIn за София са над 4000 с над 12к месечна заплата.

116

ParisSG1970

преди 1 месец

Тези числа дори и да бяха верни, дори и заплатите да бяха равни с френските например, пак няма да се живее нормално, като се има предвид какви са крайните цени за клиента. Който иска да си играе и да сравнява по големите вериги цените на един и същ продукт, една и съща разфасовка, лекарствата в аптеките, цената на наемите с аналогичен по размер град, вноската за жилище (много любима тема в БГ). Като добавим и качеството на инфраструктура, достъп до раб. място, транспортни връзки, нека не лъжем!

115

Ххх

преди 1 месец

Тук е много интересно под този тип статии. Все едни богаташи на заплати се обясняват буквално копи пейст на всеки две седмици. Като обаче се разходиш из провинциалната дупка София и почваш да се чудиш тези хора на хапчета ли са. И като отворя обявите за работа няма много заплати над 2-3к ама нека си пишат тук. Май ще се окаже че зад всичките профили е един и същ комплексар митоман живеещ постоянно на 4ти километър.

114

Анонимен

преди 1 месец

Ние българите само се оплакваме. Ето, били сме богати. Веднага да се инвестира в имот! Веднага!

113

до 124

преди 1 месец

Докато пеете подобни мантри, че всеки с нормален доход е милионер, няма да се оправите. Човек с 10-20к на месец НЕ е милионер... Човек с над 1м на месец е! По твоята логика всеки кореняк софиянец е милионер- средно имаме по 3-4 апартамента и по 1-2 вили в полите на Витоша... То само на баба ми апартамента на Попа е над 1м лв..

112

Анонимен

преди 1 месец

" Нали"?! А портофела пак е Празен!!!-:(

111

до 90

преди 1 месец

Точно това ми е странно - компанията, в която работя е глобален лидер в областта си, изключително престижна, много клиенти, и въпреки това заплащането е скромно, меко казано. Мислех, че чуждите чорбаджии масово продължават да ни възприемат като евтина ръка от третия свят и затова си позволяват такава политика. Радвам се да науча, че има изключения. Все пак, добре би било да публикуват медианната, а не "средната" заплата.

110

Анонимен

преди 1 месец

Не знам как се живее с 3100лв. бруто, честно казано. Аз взимам около 14, жена ми е майчинство и някакви смешни пари взима втората година и харчим всичко до дупка. Е, остават по 3-4000 за инвестиции, имаме и бая пасивен доход от имоти, ама 2024та да работиш за 3000 не си е работа. Вижте бюрото по труда и младежка заетост- само там има толкова ниски заплати.

109

do 119

преди 1 месец

С 5к не си добре в София, а си смешен провинциален студент.

108

5000 лева заплата

преди 1 месец

Аз съм добре.Да му мислят тия където взимат средни зачлати

107

Анонимен

преди 1 месец

Нереална средна заплата. Няма как да ме убедите, че някой в София, освен кофражист, касиерка или тетка от държавната администрация работи за такива смешни пари! Прощавайте, на чистачката ни в офиса даваме 2800 + 200 ваучери за храна. Вярно, че женицата стои по 11 часа, но й се плащат като извънреден труд и затова докарва окей доход. Пенсионерка е женицата, доработва към пенсията. Да, вярно, че млади учители и лекари и те кретат с около 3к на месец, но бързо се развиват и намират начини.

106

Анонимен

преди 1 месец

До Анонимен 117 Тука е въпрос за стандарт на населението, не че ти си взимал еди колко си преди години мен, да не ти ги е плащал Путин :))) То и аз като 20 годишен вадих повече пари от останалите, но това не е стандарт на живот за населението, капиш комрад :)))

105

Анонимен

преди 1 месец

Ехее 3к взимах преди над 10 години. Виждаха ми се такава огромна сума пари, а днеска само вноската на колата, дето не я усещам, ми е повече. Но винаги ще е така. Нашенецът е неук масово, което прави разликата между ниска и средна класа огромна.

104

Анонимен

преди 1 месец

Ся на дупетатите си увеличават заплатите, съответно требе да важи и за простолюдието, нали така се измерваха... :)))

103

Анонимен

преди 1 месец

Всеки според какво е учил. С тази средна заплата не можеш да живееш нормално и 2 седмици в София, еле пък месец. Отделен въпрос, че тя не е реална, защото заплатите в плик са навсякъде и само я смъкват. Реалната средна в София е поне двойна. Това от статията дори не е медианната...

102

до 95

преди 1 месец

Я кажи два начина от 1001 да се печели добре. Аз имах бизнес с който изкарвах 1000 ден, но ковид войни и простотиите на ПП Киро про100-то го скапаха. И сега нищо не върви.

101

Анонимен

преди 1 месец

Знаех си! Време е да вдигна наема!

100

до 107

преди 1 месец

Спри се с тия мотокаристи. Не си интересен никому. Без да съм написал нито един коментар до момента, бих казал, че ми е интересно кой какво работи и колко печели!