116

Анонимен

преди 1 месец

Браво на БПЦ! 100% одобрявам

115

ВъзмУтен

преди 1 месец

За Християнска Европа, били....И как точно си за такава Европа, щом ти мръZZен руZZки ***, одобряваш войната на получовеците срещу уж християнските им братя?Кка оправдаваш изибването на невинни деца, жени и старци, но си разтревожен от някаква разиграна сценка на светски откриване, което дори не те касае?Вие не сте ххристияни, анай-обикновени фарисеи!Хрисос, пак ще ви озгони от храмовете си!

114

Анонимен

преди 1 месец

ПУТРИАРХ САТАНАИЛ ЩЕ ОРГАНИЗИРА ЕДНА САТАНИАДА

113

Размисли 2

преди 1 месец

Демонстрираният от БПЦ двоен стандарт ме кара да смятам, че осъждането на позорното откриване на Олимпиадата има по-скоро политически, отколкото искрен характер.

112

Размисли

преди 1 месец

Тук съм съгласен с полицията на нашата църква, но искам да напомня, че Христос е заклеймил насилието над деца! Понеже не чух нашият Синод да осъди действията на руската държава и на руския патриарх срещу православна Украйна. Както руснаците са наши духовни чеда, такива са и украинците. Полк. Гундяев нарича убийствата на украински деца "свещена война", което е в разрез с Божието слово. Нашата църква кога ще вземе отношение по този въпрос?

111

Ant

преди 1 месец

До 8 :Абсолютно сте прав в изказването си!

110

ами

преди 1 месец

Руските попчета у нас са позор за България

109

Анонимен

преди 1 месец

Плачевно е нивото на народа ни, ако съдим по повечето коментари. Възпитание, духовно богатство, морал ако щете - липсват. Обществото ни е болно и лечението ще е продължително и много трудно. Надявам се все пак да е възможно.

108

aze

преди 1 месец

....гАварит мАсква....

107

Анонимен

преди 1 месец

До ИХТУС Не е важно дали масовият българин вярва или не освен по Коледа и Великден, когато някак го дърпа да стои пред църквите да се покаже вярващ. Важното е вярващите как ще реагират. Аз лично просто съм бойкотирал изцяло олимпиадата и чета само новини за резилите й, но нищо за състезанията. А резили бол- откриването, спирането на тока в Париж и телекомите, саботажите на влаковете, протести на християни, гладни състезатели заради идеята да ги хранят веган, жега без климатици и т.н.

106

хахо

преди 1 месец

Най-после имаме един великолепен патриарх.Слава на патриарх Даниил

105

Анонимен

преди 1 месец

Чакам с нетърпение закриването

104

Анонимен

преди 1 месец

До Анонимен 97 Да. Официално МОК казаха, че било някаква картина с Дионис. Има нещо странно, обаче. На тази картина няма човек с ореол като в сценката, докато в Тайната вечеря има- Исус. Още по-странното. "Исус" от сценката- фината кака, дето била транс лезбийка, та може би е мъж, пуска в Туитър "Участвах в новото Евангелие". Часове след това трие поста си и пише, че е участвала в сценка по картината с Дионис. А сега, де... Даже и в извинението говорителката на МОК забрави за Дионис.

103

ИХТУС

преди 1 месец

като чета коментарите разбрах, че българите в голямата си част са невярващи. Техен избор. Но Исус казва, че друг вариант е вярата в Мамона, бога на парите. А това води до духовна смърт. Парите ви убиват духа и ставате татуирани батки. А руската църква е дете на българската. Няма как да прекъснем връзката си.

102

Анонимен

преди 1 месец

Достойно!

101

Лудото Ленче

преди 1 месец

Браво на нашата църква за позицията и за навременната реакция !!! Четейки коментарите под статията обаче ... разбирам ,че много от коментиращите са изпаднали в мозъчна смърт!!! Прости,елементарни ,объркани глави ....хора без морал ,без ценностна система ,НЕ грамотни ,злобни ,вулгарни .....жалко е и много тъжно !!! Това са резултатите от т.н. " Нов цивилизационен избор" и т.н. " Нови ценности " ,които направо ни занулиха като хора ,като народ и като държава !!!

100

Анонимен

преди 1 месец

Християнските и традиционни ценности у Бугаристан са мятане на салфетки, дънене на мазна гнусна чалга, алкохол на килограм и малко райски газ и после палене на една свещичка веднъж годишно

99

Анонимен

преди 1 месец

Достоен!

98

Анонимен

преди 1 месец

Т.е. да разбираме, че църквата е била съблазнена от видяното. Ох милите, да кажат по 10 пъти Отче наш и ще им се размине. Пак ще получават ролекси и коли.

97

БПЦ

преди 1 месец

Е атавистична институция. Както един комунист прозря, опиом за народите. Както и всяка една религия. Там където заблудата и страха на политиците не помагат, се изиграва религиозната карта. Масите трябва да работят, да си плащат и въздуха и да си кротуват. Всичко останало е грешно. Християнски морал, евангелиски ценности, глупости на търкалета. Коя лицемерна и похотлива келимявка ги спазва?!