375

Минчо Храбров

преди 1 месец

Българските фирми, не могат да вдигат заплатите, по една основна причина. В българските фирми се произвеждат никому ненужни ЕВТИНИ бо@@клу@@ци.

374

Анонимен

преди 1 месец

Каквито работниците, такива и работодателите, но и обратното става

373

Анонимен

преди 1 месец

Във Франция се работи от 8 до 4 , с 2 часа обедна, а единия от дните си до обяд! Освен това хич не си дават зор за нищо....тук ни изчеждат като за световно и като се прибереш ,искаш само да спиш!

372

Анонимен

преди 1 месец

До 367 Я, марш! Що не пишеш за счетоводителчетата, които ви пишат нула лв печалба в края на месеца.Все още се правите на луди и не плащате данъци на тая държава.То затова е и толкова бедна!!!То затуй станахте милионерче та на гърба на обикновения човек!!!Като не желаете да плащате адекватно заплати на цените в магазина, затваряйте си фирмичките!!!Е***ти и мизерника!!!

371

Анонимен

преди 1 месец

Като почнат да плащат хубави заплати и станат гъвкави от към работно време, може и да намерят кадри!!! За всеки лекар или да отида до някоя институция, трябва да взимам отпуск или да отработвам! Еми хора сме - боледуваме, имаме зъби - трябва ни зъболекар, имаме деца- трябва и за тях да се грижим! Осъзнайте се!

370

Анонимен

преди 1 месец

Не е хуманна тая среда ...

369

циций

преди 1 месец

когато бизнеса търси ниско платени работници. получава ниско платени работници..... отделно е че в България останаха и само неграмотните

368

китайци

преди 1 месец

Вече има роботи за всичко. Българите забогатяха много и изобщо не им трябва никаква работа. Факт.

367

бл.134 в Zап. парк

преди 1 месец

Алчни ***

366

Анонимен

преди 1 месец

А работа за философи има ли?

365

Анонимен

преди 1 месец

Много е лесно! Вече фирма се прави и с 5 лева капитал! Правете си фирми намирайте си клиенти, плащайте на счетоводители, НАП, разходи за автопарк, инструменти, наеми на офиси и квото се сетите и си наемете хора, които ви искат 2500-3000 лева чисто, платетте им осигуровките, облеклото, инструментите, те ще ви пооткраднат малко работно време, материали, клиенти и квото може и поооосле ако нещо остане СИ Е САМО ЗА ВАС, следа като платите данъците БОН ШАНС !

364

Анонимен

преди 1 месец

Не е вярно. Кадри има, но дават мижави заплати за работа от над 10 часа.

363

Анонимен

преди 1 месец

До Анонимен 364 Играят сценки с идеята да притиснат да платят по-малко, щото са ама и "великата" фирма. Имал съм парадокса да искат да ме крадат и да знаят колко взимам и офертата им, защото съм щял "да трупам стаж в голяма фирма и да градя СВ", да е 30% под текущата заплата. Те и затова често пишат ама и нереалните изисквания, за да се хванат, че "не знаеш". Има абсурди да искат стаж 5г с неща, които са излезли преди 2 седмици, или нито те, нито друг в страната е виждал някога.

362

Анонимен

преди 1 месец

Вие сте абсурдни!!! Още по телефона се правите на изключително недостъпни, а искате да наемате хора. От къде ги искате? От Марс да дойдат да ви работят ли?

361

до 217

преди 1 месец

Графичните дизайнери в БГ да са благодарни, че процесите тук се развиват винаги по-бавно и че все още имат НЯКАКВА работа! В момента всичките в САЩ плачат понеже ги заменят или индийците, или ИИ, или и двете. Тази професия е абсолютно безперспективна на този етап. Бих те посъветвала да се ориентираш към нещо друго.

360

Анонимен

преди 1 месец

До Ха ха!!! Нож с две остриета е вдигането на заплатите. Ако станат немски, то наеми, транспорт и всички услуги ще станат и те немски. Питай в Германия дали пият бира на заведение, ходят на фризьор, колко е наем. Взимаш след данъци 1500 евро, а наем на стая плюс хол(двустаен по модерному, гарсониера по старому) е 2000 и нагоре, бира навън- 10 евро и нагоре. Няма как- наемодателят трябва и той да изкара, както и да се платят парите на сервитьора. А и тук фирмите продават евтин труд, не продукция

359

Анонимен

преди 1 месец

Кадри има пари няма и много комунисти на клона

358

Анонимен

преди 1 месец

Лека полека се промени мисленето и манталитета на работещите в Бг и хората отиват на работа с мисълта ,че шефа им има нужда от тях,а не те от шефа си.Половината век на диктатура и промиване на мозъци,че всъщност сме не работници ,а роби и " на портала чакат" СВЪРШИ !Все още има работодатели,които живеят с илюзията,че могат чрез страх и манипулация да принуждават хора да им слугуват за без пари,но и тези изверги осъзнават,че времето им е преброено и се гърчат в агония,че трябва да плащат

357

Анонимен

преди 1 месец

До Анонимен 351 Не.Към 2016-17 западняците почнаха да изнасят производства и услуги тук. Заплатите още бяха ниски, а и хората покриваха нужната бройка.Дойде бум- повече и повече търсене, и започнахме да продаваме все по-неподготвени хора,а все още търсенето на кадри беше високо,щото желаещи на евтино ишлеме имаше бол.Сега хората искат по-високи заплати,но кадърните отдавна избягаха,сключиха директно договори с чужденците или са напуснали обидени от кал.пави меринжеи.

356

до 315 В САЩ

преди 1 месец

Така е, в САЩ плащат дори и повече за НЯКОИ кадри, в НЯКОИ сфери, но не и за необразовани, некадърни, мързеливи, нагли и арогантни като болшинството тукашни!