65

социалист

преди 1 месец

Правилно при соца на колбасите пишеше: ,, съдържат месо, сол, вода и стабилизатори" и хората бяха спокойни.Сега като пише подробно какво има, колко процента, па и справка в интернет правим и се шашкаме.Трябва да се върне старото време, когато имаше и три вида качество: първо, второ и трето.Първото беше за износ и за специални хора.

64

Анонимен

преди 1 месец

Тука едни домати не можем да отгледаме вече, затова свиквайте с всичко. Друго няма.

63

До Хран. култура 3

преди 1 месец

и да, ако си купиш "опакованите в защитна атмосфера" меса и кайми от голямата верига - 3 дни запек не ти мърдат, защото са бъкани с антибиотици. да, има вода, кармин и всякакви соли в колбасите и филетата. поне мога да им купя отnagъцuтe на промоция от време на време, че да ми останат пари за пробиотици и лекарства от всичките "крафт" и "с медал за качество" "хранителни" продукти. ей в съседната статия пише как щели да сменят какаото в шоколата със синтетика. успех с "културата"!

62

До Хран. култура 2

преди 1 месец

хлябът в пекарната за по 6 лв самуна по-зле от питките за бургери - брашно, вода и безумно количество набухвател, без грам сол в него. да, вярно, няма гума гуар и ксантан, ама до следващия ден е станал на топка и е изгълтал влагата наоколо - нищо не става от него. хляб - само от домашната хлебопекарна и това е. за "домашните" домати от близкото село - на вкус като полската пластмаса от Метро - да не говорим.

61

Анонимен

преди 1 месец

И с кармин- е120. Червен оцветител от смачкани буболечки. Всички фирми го използват.

60

До Хранителна култур

преди 1 месец

кого залъгваш и ти? в "елитната месарница" срещу големия магазин каймата на 18лв килото каймата седи като на гранули като я извадих от торбичката да я омеся на ръка. надениците и те се ронят, вместо да се режат. "ръчното сирене" за 32 лв килото - без вкус, практически никаква сол, и сигурно 80% вода като тегло. корите за баница - сухи и натрошени в хартията, в която ми я продадоха. кашкавала за 45лв добре, че го пропуснах.

59

свиневъд

преди 1 месец

А защо си ликвидирахте животновъдните ферми или ви ги ликвидираха със разни изкуствени чуми , птичи грипове и т.н. ? България изнасяше агнешко за целия свят. Добре е , че се запазиха в Северна България няколко големи животновъдни ферми. Много антибългари има в България и те са ви проблема..

58

Анонимен

преди 1 месец

колаген братя,няма лошо, просто да му е по-ниска цената

57

А дано ама нада ли

преди 1 месец

Всъщност този експерт не ни казва как да разпознаем добрите колбаси !

56

К9 до 10

преди 1 месец

Като направиш салам без нитрит, хващаш ботулит ( да се чете ботулин). А иначе, колбаси не съм купувал от години. Правя си ги сам и знам какво има вътре. Елементарно е, а е в пъти по-вкусно и по-безопасно!

55

Анонимен

преди 1 месец

за това пък са скъпи

54

анонимен келеш

преди 1 месец

Абе кофти работа,обаче при всички положения е по-добре да ядеш МОМ отколкото плъхове,жаби,змии,прилепи,червеи,кучета,котки и маймуни като в комунистически Китай:):):)

53

кореняк

преди 1 месец

НЯМА КОНТРОЛ !!!!!!!!

52

така е от поне 15г.

преди 1 месец

Страшна информация ни дадохте, благодаря.

51

Хи хи

преди 1 месец

В ЕС се ядат скакалци на прах, а в Щатите ГМО-та. Само милиардерите и мултимилионерите могат да ядат истинска храна ! Кво да прайш -евроатлантически ценности !

50

Анонимен

преди 1 месец

Ами да се развие животновъдството в Бг, за да има качество.

49

Анонимен

преди 1 месец

Яжте месо, а не колбаси! Да ама ви мързи да си го наготвите нали? Тогава ще хрупате сухожилия и хрущяли!

48

Анонимен

преди 1 месец

Българи, мрънкачи.

47

Зозо

преди 1 месец

Хах, ами в БРИКС като ядат кучета, котки, прилепи, змии, гущери, паяци...... Китай, Индия, Бразилия.... В Блатная направо хора ядат още.

46

До Ганди

преди 1 месец

Така е , но това е грижа и за хората без зъби и те трябва да се хранят , нали така