31

Анонимен

преди 1 месец

Основният пазарен принцип е за максималната печалба. Затова при намалено търсене, поради по-ниска покупателна способност, цените се вдигат, а не падат, както си мислят повечето, не разбрали как действа търсенето и предлагането. Това много добре се вижда в България - доходите ниски, а цените високи. Другото, което вдига цените е дефицита, който се прикрива с вдигане на цените.

30

Анонимен

преди 1 месец

За САЩ има много причини за поскъпването на старите коли. Последната причина са ел.колите, предпоследната е Ковид-19 и дефицита на части, а от 1989 година си има ясна тенденция за спад в стандарта на живот.

29

запознат

преди 1 месец

Новите автомобили не са поскъпнали повече от очакваното за разлика от употребяваните. Това е изключително конкурентен пазар и може спокойно да се каже че се движи единствено и само от търсене и предлагане /чист пазарен принцип/. При електрическите коли на старо - спада е огромен. Автокъщите видимо са пълни с коли и това означава, че най-вероятно ще има поевтиняване. Но както казаха и други тук - не си купувайте кола от такива места.

28

Анонимен

преди 1 месец

В САЩ за 10 годишните коли казват, че поскъпването е 20,5% за 2014-2020 и 33,5% за 2020-2024, но твърдят, че всичко започнало с Ковид-19. По-скоро всичко започна от 1989 година, когато отпадна необходимостта да се опитват да доказват, че при капитализма се живее по-добре от социализма и хората в развитите капиталистически страни постепенно масово обедняха. При по-ниско търсене търговците винаги вдигат цените, за Фасо запазят печалбите.

27

Ха-ха

преди 1 месец

Тука един сравнява нов автомобил с девственица...Ами то по-лесно ще е да събереш пари за каквато и да е кола(дори и скъпа),отколкото да намериш девственица след 7-ми клас.Виж на малко километри по може.

26

Христо Христов

преди 1 месец

Може би защото новите, либерслдемократични не струват?!

25

Хм

преди 1 месец

При официална инфлация за 4 години от 30%(реална 50%),колко да е поскъпването?Освен това новите автомобили поскъпнаха от 50 до 100%,поради известен недостиг и прекалено усложняване,което си е търговска политика.На практика е невъзможно да конфигурираш кола по собствен вкус,желаните екстри вървят в комплект с нежелани(и често безполезни,остарели).

24

Анонимен

преди 1 месец

Причината е че един хубав нов автомобил струва 50-70 хиляди лева.Без много екстри.Сумата е солидна .Луксозен мерцедес втора ръка е 30 хил лева. С много екстри дори хладилна жабка или пък парфюмиране на въздухът . Моля дежурните певци са криви глави,издухани гарнитури и ауспуси изригващи черен пушек и масло да замълчат.Не всички си купуват колата от автоморга.Същото е и с автомобили от всеки ценови клас разликата е тройна.

23

Хи хи до 21

преди 1 месец

А ти ще ми продадеш ли колата си за 1000 лв, ако върши работа ???? Айде де, продай ми я, и ще ти повярвам !

22

Анонимен

преди 1 месец

А средната цена в пРосията колко е? Нещо не виждам *** много да купуват от техните. В Дружба има магазин на Лада, не виждам *** да се избиват пред магазаина

21

Анонимен

преди 1 месец

Преди 10 години все още можеше да си купиш втора употреба на 5-7 години и да си сравнително спокоен че колата ще ти върши работа, а сега си е живо тжто

20

Анонимен

преди 1 месец

Голяма част от колите втора употреба реално не струват повече от 1000 лева.

19

ъъъъъъъъ

преди 1 месец

е тук в България предимно от Щатите се купуват коли ама явно ше требва да почнем да си купуваме от Италия

18

Анонимен

преди 1 месец

Това което се внася в България е бомба със закъснител без TUV. Тръгваш на път и се връщаш с пътна помощ.

17

Анонимен

преди 1 месец

екоталибанската политика на ес и разбира се, алчността на търгашите

16

Анонимен

преди 1 месец

От финансова гледна точка автомобил втора употреба е по изгоден от нов. Вземете цената на среден клас десетгодишен автомобил, прибавете към нея всички възможни очаквани ремонти, добавете два комплекта нови гуми, акумулатор, обслужване и консумативи и пак сте на една трета от цената на такъв нов автомобил. Сега ако все още не сте убедени, проверете колко е годишно автокаското на новия автомобил.

15

Анонимен

преди 1 месец

До Анонимен 12 Но пък си достатъчно богат новата ти кола да се обезценява с 10тина хиляди всяка година. :D То затова сме държавата на бързите кредити, хората са масово финансово неграмотни....

14

Анонимен

преди 1 месец

Автомобилната мафия е причината и прекупвачите, друга причина няма. Няма по-хубаво от нова кола.

13

Анонимен

преди 1 месец

Причината е скока в цените на новите, с високата цена идва и жестоко обезценяване, преди ако си взел кола за 30 хиляди и след 5 години я продадеш за 20 както аз направих, сега такава кола идва за 70 хиляди и обезценяването ще ви е поне 30 хиляди за 5 години.

12

Анонимен

преди 1 месец

Не съм толкова богат за да си позволя ремонтите на 10 годишен таралясник. Затова по-добре е чисто нова от магазина.