16

Анонимен

преди 2 месеца

До 11 и 12. И аз не намерих връзка мужду заглавието и текста.

15

Анонимен

преди 2 месеца

Хераклея синтика означава град на ***. Синти, равно на ***. Германците са го доказали и го има в нета като доказателство. Така че, статуята трябва да бъде предадена на ромската общност в Петрич, наречена гюпти, а не в музея на Петрич. Хелзинкският комитет да се произнесе и реши несправедливостта

14

Южни душици

преди 2 месеца

Отидох на командировка във филиала на фирмата в Половдив -полвината колеги казаха ,че били гърци. На кой баба му , на кой дедо му били бежанци от Беломорието. Некой да им каже , че гърците са ги клали и изгонили затова са избегали .Ама не, оня вика аз съм грък! Паисий Хилендарски е на писал думите "поради що се срамиш да се наречеш българин" още 17 ти век именно заради гърчеещи те се българи .

13

Анонимен

преди 2 месеца

Елините да не забравят,че когато са ни ръководили мъже,сме били на три морета!

12

Анонимен

преди 2 месеца

И къде е присвояването? Кликницата да върви... колко ниско може да падне журналистиката в България?

11

Анонимен

преди 2 месеца

Глупости! Не виждам нищо подобно на "присвояване"! Просто излагат историческите факти за градът на Херакъл. Този град археолозите, най-вече в Гърция , го търсят от години. Мислили да, че е в границите на Гърция, но нашите археолози накрая го откриват край Петрич. Няма нищо странно, защото древните елини да населявали голяма част от и балканския полуостров, Сицилия и т. н. Да не публикуваме в ефира глупости, че се излагаме, само за да ни четат статийките!

10

Егати нахалството.

преди 2 месеца

Да си вземат статуите от Бритиш Мюзеум първо, щото ония са вадени от Гърция. Това дето е останало в България към днешна дата си е за нас. Ние пък защо да не си поискаме остров Самотраки? Там са били орфическите мистерии.

9

Ех този

преди 2 месеца

Комплексиран пател бре, искали да му откраднат статуята. Ужасно племе Булгap

8

Анонимен

преди 2 месеца

По-добре е малаките да си я приберат , иначе ще ч вземат от Посолството и ще бъде част от колекцията на Copoc или Мърдок !

7

Анонимен

преди 2 месеца

И къде точно бъркат малаките? Не е ли точно така - статуя от римско време.. като гърците са наследници на римляните/византийците?

6

Да питам само

преди 2 месеца

Добре де, откъде се реши, че статуята е бог Хермес, табелка от производителя има ли?

5

Анонимен

преди 2 месеца

Определено не е българско изкуство. Римската империя протестира ли?

4

Ку Рами Янко

преди 2 месеца

По-глупава статия скоро не бях чел , а заглавието кърти мивки. Естествено , че статуята е образец на гръцко-римското изкуство, 2-ри век българите още с в степите северно от Черно море , а и никога не са се кланяли на бог Хермес .

3

FMC

преди 2 месеца

Гръцките евреи да ходят да си присвояват египетските пирамиди.

2

Анонимен

преди 2 месеца

Ама само по нашите земи сме погребвали статуии! За това грък не може да се сети. Те и за други неща не са сещали, та затова са крали от египтяните, които също са погребвали статуии. Сега чакаме и арабите, които се мислят за египтяни, да се произнесат.

1

FMC

преди 2 месеца

Македонците ,акъсняват :)?