200

До 207

преди 2 месеца

Каква история като украинците нямат история като държава имало там някакви племе дето се е утало и се е чудило в коя държава да бъде .Все едно да ми кажеш ,че Македония и Косово са държави или народ

199

Разлики

преди 2 месеца

До Анонимен 206 "Борба между червени и бели може да е имало през 1917, не в периода 1923-1934 година, когато са се случили зверствата на Сталин и съветския режим спрямо украинците. Тогава "бели" вече е нямало.

198

До 204

преди 2 месеца

Това, което аз разбирам,е че за твоята Украйна или украинците никой не е чувал и не можеш да откраднеш.нещо ,което го е нямало

197

Разлики

преди 2 месеца

До До 197 "Фактите са,че украинците не са били кадърни да си създадат държава и все са гледали да се присламчат при някой." Фактите са, че нямаш представа от история, защото се знаят с най-малки подробности борбите на украинците за собствена държава. Тези борби са и причината руската пропаганда така яростно да атакува Бандера - защото той е един от основните водачи на тази борба. ЦЯЛАТА руска позиция за него е ДЕФИНИРАНА от руската колониална политика спрямо Украйна и украинците.

196

Анонимен

преди 2 месеца

До РазликиЛъжите ви нямат край! Стига манипулации и лъжи, имало е борба и гражданска война между червени и бели в СССР, а не "геноцид" от страна на Сталин, но след това се помиряват помежду си и се обединяват срещу външните врагове.

195

Да, говорят руски

преди 2 месеца

Ходил съм в Киев по времето на Брежнев, и в Одеса по времето на Горбачов. Не си спомням някой да е говорил украински. Да, в Киев имаше надписи по магазините на украински, но хората говореха на руски.

194

Анонимен

преди 2 месеца

До До 198 Ти кое не разбра, че не обсъждаш това кога я е "имало" Украйна а дали между името "рус" и вараварите около Москва и Петербург е имало нещо общо, преди да ОТКРАДНАТ въпросното? Ситауцията е много ясна. Ако етно-културата същност на населяващите мястото, където това име е използвано, няма нищо общо с местата, които се смятат за типични за "руската" култура, значи името просто е ОТКРАДНАТО.

193

Анонимен

преди 2 месеца

А украинците, които съм срещал в България говорят на руски. И тези, които показват като пленнници от фронта или са се предали сами, също говорят руски. Странно, нали?

192

Анонимен

преди 2 месеца

До РазликиСталин не е руснак, но е защитавал Русия, а Ленин е западен шпионин и много други "революционери" покрай него, като Парвус и т.н., ограбили Русия; през комунизма са управлявали предимно евреи в Русия. Имало е гражданска война между белите царисти и червените комунисти, но след това, червени и бели се помиряват и действат заедно срещу външните врагове!

191

До 198

преди 2 месеца

Има общо с това ,че Украйна не е съществувала,а кой ,какво е оставил доброволно при тях не се знае

190

Анонимен

преди 2 месеца

Самите украинци са били масово убивани от нацистите през ПСВ, ВСВ, Октомврийската революция, а през Перестройката, западняците ги заразяваха със СПИН и в южните руски републики са разпространявали болести, където и до днес съществуват оцелели инвалиди, от пръсканите с болести или болести, пренасяни от летящи същества! Запада никога не е бил приятел на украинците, а масов убиец на украинци през последните около стотина години!

189

До 197

преди 2 месеца

Фактите са,че украинците не са били кадърни да си създадат държава и все са гледали да се присламчат при някой.Това са фактите и като си ходил доброволно е нормално никой да не е чувал за тях и езика им

188

Анонимен

преди 2 месеца

До До 194 "Монголите идват Много по-късно" А това какво обюо има с това кой какво е оставил в "московията"?

187

Разлики

преди 2 месеца

До До 190 "Други украински фантазии имаш ли" Това са добре разучени и установени исторически факти. За руския геноцид и етнически прочиствания от страна на Сталин се знае всичко. Може съветските учебници по история по които си учил да са "пропускали" тези факти, но това просто значи, че си бил лъган като 8 годишно лапе.

186

До 194

преди 2 месеца

Монголите идват Много по-късно даже стигат и до границите на днешна България,а пак за твоята Урколандия никой не е чувал

185

Анонимен

преди 2 месеца

До РазликиВсъщност, това са грозни лъжи, истината е точно обратно на това, което пишеш, последните около сто години, асимилират руснаци чрез манипулации,лъжи и така са създадени измислените нови "нации" и руски републики, измислиха им и фалшива история и ги насъскваха едни срещу други по същия начин, както днес в Украйна и брат брата да убива, така постигнаха мръсните си цели, да късат парчета от Русия и всяват омраза. Самите украинци са убивани от нацистите, а през Перестройката, ги заразява

184

Анонимен

преди 2 месеца

До Пак по опорката? "както и в Московското княжество" В "московското княжество" не са живеели никакви "славяни" а етноси домъкнати от скандинавието и смесили се здраво с монголците.

183

Малко за историята

преди 2 месеца

В Русия първо се покръства Киевска Рус по времето на "солнышко" князь Владимир. Пренесени са богослужебни книги от Византия и от България. Руски историци пишат: "Болгарские книги прямо переписывалиь потому что язык был понятен народу". Е, какви са били? Не са ли били славяни?

182

До 190

преди 2 месеца

Други украински фантазии имаш ли ,ще тия вече май сме ги чели по няколко пъти

181

До 185

преди 2 месеца

Някога са били после всички приемат християнството от нас ,както и азбуката