199

Анонимен

преди 6 дни

Зелените са включили изплащането на безусловен базов доход в своята програма и искат да обединят социалните помощи. "При детските надбавки никой не поставя под съмнение факта, че всички ги получават. Така трябва да стане и с базовия доход", казва Волфганг Щренгман-Кун, говорител на Зелените по въпросите на трудовия пазар. "И той ще се приспада от данъка върху доходите. Това е по-скоро авансово плащане към хората и знак към тях да направят нещо с тези пари", добавя той./ Е КОИ СА ЗЕЛЕНИТЕ.Ясно е)

198

Анонимен

преди 6 дни

Безусловния базов доход е една безусловна глупост, но днес подобни розови утопии са много популярни, което пък говори, че хората като цяло са умствено деградирали. Идеи от типа парите растат по дърветата и държавата е длъжна да ме храни, облича и бърше дупето, винаги ще катастрофират при досег с реалността, а инфантилния комунистически експеримент ще го платим ние данъкоплатците. От къде ще дойдат парите? Няма как да не плащаме данъци, а в същия момент държавата даже да ни дава пари.

197

Анонимен

преди 6 дни

В момента получавам 1742.21 евро ..и да ви кажа не стигат

196

Анонимен

преди 6 дни

Кога това безполезно подобие на съюз веднъж за цялото си съществуване ще направи нещо полезно за хората и ще приеме задължителен базов доход?

195

Анонимен

преди 6 дни

"Какво ще правите, ако всеки месец ви дават 1200 евро просто така?"---------------Ще продължа да работя, като основната разлика ще е, че в края на месеца ще се чувствам по-малко африканец.

194

Анонимен

преди 6 дни

До Анонимен 196, умните и красивите не си търсят мързели и нищоставащи. Огромна част от българските мъже имат точно този проблем. Както и немалко български жени. Истината е, че умните си търсят умни. Същото е с красивите, богатите, можещите, и съответните антоними.

193

Анонимен

преди 6 дни

Ми то в България 1млн."шведи" живеят с малко по-малък базов доход харизан им от държавата

192

Анонимен

преди 6 дни

Ми кво правят укрите като им ги дават? Просто си ги харчат в Макдоналс и Бургер Кинг. Що за нелепи въпроси? Ще плюскаме и кайфуваме и псуваме Русия. Кво друго?

191

Анонимен

преди 6 дни

Това е като зестра.

190

Анонимен

преди 6 дни

До Случаен минувач, с "уреждане" не става. трябва си работа и акъл.

189

Анонимен

преди 6 дни

Когато Х на брой индивиди получават тази сума е едно. Когато всички я получават.... тази сума няма да има стойност :) Гледам тук се размечтаха.... За сведение няма да ви угрее :) За да получавате трябва да давате нещо.... 80% от българите дават само въглероден диоксид. В други държава ще се въведе след 4тири дневната работна седмица. Тук и без това масово се работи истински 2 дни в седмицата.

188

Търтей

преди 6 дни

Ще ги харча с кеф!

187

Случаен минувач

преди 6 дни

Ами това е една хубава пенсия... Между другото, доста хора в България вземат вече такава, уредили са се по един или друг начин.

186

Анонимен

преди 6 дни

Точно така е било и в робовладелския строй. Робите са получавали базов доход. Съвършената форма на комунизъм.

185

До Колю

преди 6 дни

В това прати каквото си иска, предполагам се включва и да се предаши насам-натам, нали?

184

9876543

преди 6 дни

За сиренцето в капана говорим ! Това ще е преходен период ! После ще останат собствениците на планетата и машините им . Милиардите излишни хора ще изчезнат ! Необратимо е ! Комунизъм беше алтернативата за излишните !

183

Колю

преди 6 дни

Тва е като жена ми - просто така ми взима по 1200 евро на месец и си прави каквото си изка.

182

В.

преди 6 дни

Подготвят се за фалита на държавата и купонната система!

181

Робовладелец

преди 6 дни

Предлагам базов доход на всеки желаещ. Осигурявам всичко за моя сметка - храна, вода, подслон, дрехи... Нито стотинка разходи за живот няма да имате.

180

Анонимен

преди 6 дни

До Плащане - така е ся горкия човек ше бъде чепиран