213

Анонимен

преди 1 седмица

Дойчланд- мойчланд !

212

Анонимен

преди 1 седмица

Официална цензура няма, ама хайде опитай се с канала в тубата и ще видиш реална цензура на какво се вика. Спомни си Корона времената. А някой се опита да каже нещо против официалната вакса-линия на правителството - майко мила! Имаше едно момче, много интелигентно момче, профи-футболист, което на въпроса дали ще се ваксинира просто отговори, че за момента не, защото не е съвсем сигурен в неговия случай дали съотношението полза-риск ще бъде оправдано. Ей, съсипаха го това момче!!! Примери много...

211

ДаСиДойдемНаДумата

преди 1 седмица

Българите и румънците, които работят по строежите и кланиците там, българи и румънци ли са или са лица с българско и румънско гражданство?

210

Анонимен

преди 1 седмица

В Европа най голямата българска общност е в Германия. В няколко студентски градове българските студенти са втори по многобройност след китайските!

209

Сър Джон

преди 1 седмица

Живея на Запад и живея добре. Хиляди са като мен. Десетки хиляди. Тези описани в статията няма да живеят добре дори и ако им тикнат парите в ръцете. Без образование, без професия, с никакви познания за езика в държавата в която са отишли и толкова ниско интелигентни че дори не могат да разберат какво правят там. С мечти че като отидат "на запада" и парите растат по дърветата, всеки може да си набере, както в България са си "брали" джилезу и са си живели "царски" с изкараните пари.

208

До 213 от Берлин

преди 1 седмица

Направи го, още е разрешено..Урсула още не е прекарала закона за цензура в ютюбе, но скоро и той ще дойде :)

207

Анонимен

преди 1 седмица

Искам да създам ютуб канал и да излъча през каква дискриминация и Расизъм съм преминал и преминавам в Германия но се страхувам от Полицията всичко следят и не разрешават правдата да излиза наяве освен око не си бежанец от онея с Тъмния Тен. Тук е нещо като Комунизама даже по зле в България преди 1989 навремето само че в модернизиран вид.

206

Берлин

преди 1 седмица

Всички в Германия, които работят и плащат данъци са роби на държавата бе! Без значение българи, германци или унгарци!!Най-високите данъци в света и най-високите цени за наем/ имот и енергия ( благодарение на санкциите и зелената сделка)!Социалните помощи, които взимат украинците и безработните са калкото средната работна заплата!!!Само украинци и бежанци и безработни НЕ са роби в Германия!

205

Анонимен

преди 1 седмица

Когато отидеш в чуждата държава пресен-пресен и не знаеш как да си купиш дори билет за рейса, без език си (разбирай ниво близо до майчин немски език, не просто да поназнайваш немски), без образование (такова, каквото в Германия е признато ама не само от държавата, а и от фирмите, т.н. не българско образование), без контакти (да си го кажем по нашенски - връзки, чрез които да си намериш читава работа) и на всичкото отгоре не първа младост - какво ти остава да си, ако не роб? Шеф? Уви...

204

Иван

преди 1 седмица

Статия от Дойче Веле - никога не вярвайте на такава!

203

Анонимен

преди 1 седмица

207 браво за коментара явно и вие сте по запада и знаете за какво става дума.

202

Анонимен

преди 1 седмица

Иска им се на пропагандаторите, но в Германия и на минимална заплата пак ще си по-добре от бг на средна.

201

Анонимен

преди 1 седмица

Защо Германистанското правителство не Създаде организаций за борба с расизъма над Българи и Румънци както има Сорос организаций който следят за правата на Ч. е. р. Ни. Те бежанци. и ние белите искаме квартири и човешки права както имат АфроАзиятците и инките от сюд Америка. Нали Ве. щ. иц. ат. А Лайен каза че Русия ни е враг а запада ни е Брат и защо приемат още държави в ЕС след като към предишните като нас се отнасят като към Отпадъци.

200

айде нЕма нуЖда

преди 1 седмица

Тук държавата намали ДДС на ресторантьорите, защото те са важни. Може ли всички да станат кръчмари ?!

199

Берлин

преди 1 седмица

На Германия не и трябва работна ръка!Само бежанци на социална издръжка! Ако и трябват пари увеличава данъците от 50% на 90% от заплатата и пенсионата възраст от 70 години на 100 години! Така е то в Германия :(

198

До 198 от Берлин

преди 1 седмица

Успокой се чичко! Нека да дезертират няма лошо, но да си изкарват прехраната и са работят! Както в Германия така и в България никой не им е длъжен да ги издържа ;) Не ми казвай къде да се прибирам, живей си в частната държава на ГербДПС и си гледай работата!

197

Фибуначи

преди 1 седмица

Отивайте по строежите в Москва да замените таджикистанците там нема да сте "роби" като в Бундеса. Ще сте началнкик кирка номер 6 и менринджей ръчна количка . Ще живеете в мезонета на нов строеж без паспорт и осигуровки ,заплата не ви требва една сурвакница и бегайте със здраве.

196

наблюдател

преди 1 седмица

Много хора се оплакват от зелената сделка,но без нея големи райони ще станат трудно обитаеми и необитаеми поради промяна на климата.

195

Анонимен

преди 1 седмица

До Берлин, Кукло, успокой се малко. Не глей в украинското канче и лайфстайл. Няма да те огрее по произход. Ако тебе те привикваха да се биеш в българия, щеше ли да дойдеш да мрреш за на някой богаташ имотите или да се скатаеш? В САЩ няма да ти дадат и 30 минути почивка и трябва 2-3 работи да работиш и да спиш в колата. В унгария като ги гледам какви са странни, намусени и ограничени ментално, едва ли ще ти е по-добре. Прибирай се да работиш в България за някой робовладелец. Ще ти даде 30 минути

194

112

преди 1 седмица

Който е мозъчно семпъл и поради това нискообразован ще бъде експлоатиран навсякъде -и в чужбина, и у нас.