99

Анонимен

преди 1 седмица

Но според договорът от 1830 г. меру големите сили, кандидат за грчки крал бил Леополд Санцен Кобурши, коj се откажал от тронот и не дошол во Грциja. По многу натеганьа, дури во 1832 г. големите сили го решили проблема со така наречениот грчки престол, па со нов договор од 7 маj 1832 г. меру Англиjа, Франциjа, Русиjа и Бaвариjа за грчки крал бил поставен Фридрих Отон, вториот син на баварскиот крал. Првиот грчки крал, според договорот, jа носел титуалата крал на Грциja, а не крал на Грците.

98

Анонимен

преди 1 седмица

Днешните гърци, които са 1% елини, крадат тракийската и македонска история!

97

До До до 97

преди 1 седмица

Едното е Източна, а другото Западна Римска Империя. Едно и също в културно отношение разделено на 2.

96

До до 97

преди 1 седмица

Какво общо има Юлий Цезар с Византия и Османската империя! Напиши нещо и за Тутанкамон!

95

До Анонимен 103

преди 1 седмица

Ми, не точно. Тракиец е. Траките са имали елинистична култура. Истианта е че ние сме много повече траки отколкото свързани с Аспарух.

94

Анонимен

преди 1 седмица

Македония е област като Тракия и Добруджа .Ай стига толкоз реклама на РСМ.Да се съсредотач каква история ще сътворят не каква да крадат

93

До Анонимен 97

преди 1 седмица

В цялата римска история се говори за Атина, за Делфи, за Спарта. Прочети малко история преди да дрънкаш врели некипели. Римските императори са ходили в Делфи на преклонение. Юлий Цезар е обявил Аполон за свой брат и е реставрирал античния стадион в Делфи. Цялата им култура е взаимствана от Елада.

92

Анонимен

преди 1 седмица

Грък е стига толкоз какъв бил нито е македонец от РСМ нито е астронавт .Грък е.

91

Анонимен

преди 1 седмица

Покраj незабележителните проблеми околу изградбата на инфраструктурата на една сосема држава, постоела исто така итна потреба да се создаде заедничка свест за "арчкиот идентитет", што значи Баварците и кралот не се соочиле само со проблемот на изградбата на државата, туку и со проблемот на иградба на "нациjата". Со оглед на тоа што Отон бил малолетен кога дошил на измислениот грчки престол, земjта до 1835 г. ja управувал намесническо совет од троjца Баварци и голема Баварска свита со кралот.

90

Анонимен

преди 1 седмица

Еней и Одисей, са траки!

89

Анонимен

преди 1 седмица

Викам си днеска... ей... маааму спокоен ден. Ще гледаме мачове. Ще си пием бирички. И БАМ - МАКЕ... Тия са като развален часовник дето звъни веднъж през седмица-две. Абе... макета... ЩО ЛИ НЕ СИ ... мамата. И пирамиди са македонски, и китайската стена, сащ-мащ. макдоналдс се казва македоналдс. имате си маке албанци дето са мнозинство. и нямаме идея тука хората в в България защо говорите на шопски диалект? АЛБАНСКИЯТ ви е втори официален език?

88

Анонимен

преди 1 седмица

В цялата история на Източноримската(Византия), и Османската империи, за Атина нищо не се говори???

87

Хм?

преди 1 седмица

До упчо Аз съм българин от Тракия/ тракиец/ , как ще стана македонец?

86

Анонимен

преди 1 седмица

Българите се преродихме след столетия забрава. Време е и македонците да се преродят след хилядолетна забрава.

85

Анонимен

преди 1 седмица

Сталин, Тито, Димитров я откъсват от Сърбия и я правят отделна република в Югославия. Това е голям успех за България след загубата на войната. САЩ, Великобритания и Франция я дават на Сърбия след Голямата европейската война.

84

Анонимен

преди 1 седмица

В едно предаване един дядо разказваше, че е бил вън втори клас, като са измислили РСМ. В удостоверенията му за 1 и 2 клас пише, че е българин, а в 3 клас е вече македонец. Той самия казваше майка ми и баща ми българи, баба ми и дядо ми също, а аз изведнъж македонец. Скопие е пълна бутафория с чужди паметници, но може би поставяйки български такива те сами доказват, че все пак са силно свързани с България и са си българи. Езика който говорят е нашия селски, ама все пак са го измисляли наши у-ли

83

Анонимен

преди 1 седмица

Создаването на вештачката творба на балканот Грциjа и како таа страна држава?? Со спогодбата потпишана во маj 1832-та година могу Британиja, Франциja, Русиja и Бавариja се одредени условите со кои кралот Отон стапува на престолот, а Грциja е ставена под "гаранциja"на трите "сили защитнички". Иако младиот крал Отон,во февруари 1833 година, кога стигнал во привременната грчка престолина Нафплион, бил прекачен со искрено добредоjде и бройната баварска свита, биле многобройни.

82

Анонимен

преди 1 седмица

А според гърците, които се самонаричат- елини, Спартак и Орфей са гърци(елини)!

81

Анонимен

преди 1 седмица

Нас като да ни взимат в ЕС всички банки станаха гръцки, представителят на ЕС тук беше грък, една от трите телевизии- Нова беше гръцка, Стомана Перник- гръцка плюс още 30% от леката индустрия.... А ние ще приемаме Македония и нямаме един пирон забит там! Как ще стане тази работа?! Хубаво им раздаваме паспорти и учат тук, но това не е достатъчно! Спешно ни трябва медия и банка или ключова инфраструктура за управление.

80

Анонимен

преди 1 седмица

Понеже в безумната страна РСМ живеят и египтяни, така наричат ромите, сигурно ще претендират чий е Равзес III.