150

AMAIDIO

преди 1 месец

Чак не мога да повярвам тоя колко с плитко мислене е. КОгато работоддателите уволнят служителите за да ги зместят с ИИ, същите може и да спечелят временно от това, но хората ще останат без препитание. Едни ще си намерят друга работа, други ще "увиснат" на социалната система, трети - в престъпността. Като цяло стандарта на обществото ще спадне, защото едните ще могат да си позволят само храна, а производителите пък няма да могат да си пласират продукцията, щото по-малко хора ще могат да я купят

149

Анонимен

преди 1 месец

И след това безработните ще те издирят и линчуват на площада. Слуга на новия световен ред.

148

Анонимен

преди 1 месец

Само където AI да не реши,че след като не е нужен за нищо и на никого фабриката за екскременти homo sapiens,се губи смисъла и от неговото съществуване?

147

Анонимен

преди 1 месец

ИИ е просто база данни и алгоритми - допълнителен инструмент в човешките ръце. Липсва му творчество, креативност и иновации. И пак трябва да бъде написан и развиван от хора. Автоматизацията и ИИ е като индустриалната революция и парния двигател. Никой няма да замени човека, а просто технологиите вече трансформират начина на работа, икономиките и бизнеса.

146

Анонимен

преди 1 месец

Какво излиза? Хората отхвърлиха истинския Бог, за да си създадат дигитален такъв. Човекът не може да живее без да обожествява нещо или някого.

145

Анонимен

преди 1 месец

Хората,създали ИИ и роботите за пари,се мислят за много умни.:))Така ли е в действителност?Ако някой създаде нещо по добро и способно от него,което се доразвива и усъвършенства само,то той става излишен.А може би точно творецът ще бъде унищожен от творението си,защото ще бъде евентуална заплаха,за вече по умното и чертаещо и контролиращо бъдещето творение.:))Дори елитите и най богатите,могат да нямат шанс,защото ще настъпи момент,в който никой няма да има шанс, новото е без душа и чувства:))

144

Анонимен

преди 1 месец

Царството на антихрист.

143

до Бьорнер

преди 1 месец

"""Отдел преводи го закриха целия в нащта фирма замениха го с ИИ"""" ------ Съгласен съм с примера ви, но това важи за определени сфери и области тясно свързани с Информационните Технологии. Много сме далеч от появата на първия Позитронен мозък и масовото Роботостроене!

142

Анонимен

преди 1 месец

Ами щом човекът усети че идва краят на на неговата осъзната дейност-трудът и ползите от него,позабравеният Лудитизъм ще се превърне новата религия на света!

141

Анонимен

преди 1 месец

И ко да напрая?? Да си разплета блузата???

140

Анонимен

преди 1 месец

Според всичките светила в тая сфера,в близките пет-десет години ще станем свидетели на създаването на независим Artificial General Intelligence(AGI) изкуствен общ интелект,с това "творение" се променя многохилядната парадигма която е била водеща в развитието на човешката цивилизация,каста от малцинство да да има влияние и контрол над мнозинството,страховете са големи,до какво ще доведе това!

139

Бай Иван мазния

преди 1 месец

Учете да лепите плочки вместо програмиране и езици.

138

Бьорнер

преди 1 месец

До Рендето Отдел преводи го закриха целия в нащта фирма замениха го с ИИ и 30 човека са на борсата. Повечето интелектуален труд се заменя от софтуер ...

137

126

преди 1 месец

Бичи ми минуси ... но понаучи повече за ML, DL и как работят съвременните методи за обучение.

136

Анонимен

преди 1 месец

До Фибуначи - Милиарди долари за разработка и накрая пак опряхме до евтина работна ръка от азия ...

135

Рендето

преди 1 месец

Ся, за да може ИИ да замени човека е необходимо силно развито Роботостроене, това пък от своя страна означава силно развита Промишленост със висококвалифицирани специалисти на средно и висше ниво, и разбира се Енергоресурси - горива!!!!! Видимо поради тази причина напълниха Европа със "Специалисти" от Африка, Бл. Изток и Азия, и взривиха двата Газопровода!!! -)))))) С една дума: Не мой съ плашите!!!

134

Анонимен Алкохолик

преди 1 месец

Фейсбук ще използва всичките ви данни и снимки за убочаване на ИИ. Ако някъде видите мега реална секс кукла за 20 хиляди $ с вашия глас и фейс да не се шашкате.

133

Фибуначи

преди 1 месец

Изкуствения интелект на верига магазини, които работят без касиери и каса0пълниш чантата и излизаш се оказа , че са едни филипинци дето са зад компа в кол центъра и гледат от камерите какво слагате в кошницата и ви цъкат сметката към банката.

132

История даге

преди 1 месец

След всеки индустриален скок следва световна война за утилизация на излишната работна ръка...

131

Анонимен

преди 1 месец

Ами прав си е чилякът,губи се смисъла на всички когато ги ставаш ненужен във всяка една сфера,било то в производството на каквото и да било,било това търговията на стоки и услуги,било то в ръководенето и организацията на всяка една човешка дейност!