28

Анонимен

преди 1 месец

Сталин 1931 година излиза с прочутото си изявление, че "или ние които сме изостанали на много десетилетия от Запада в промишлено отнощение ще наваксаме за 10 години, или след 10 години ще ни унищожат". Западът просто беше длъжен да се защитава и да нападне Русия, западът има право да си защитава стандарта на живот, появата на нов конкурент беше опасност която застрашавеше богатствата на запада.

27

Анонимен

преди 1 месец

Tемповете на ръст на СССР при Сталин между 1929 и 1953 година са безпрецедентни - обеми на производство, демография, осигуряване на населението, подем на промишлеността, иновации и модернизация. Въпреки ВСВ развитието не се забавя. Съветското чудо не е основано на марксизма - марксизма се утвърждава и в други общества, където не са постигнати сходни резултати, а след Сталин с Хрусчов, Брежнев... Горбачов икономиката не става по-малко социалистическа или догматична, но по някаква "незнайна" причина преминава към задълбочаваща се стагнация.

26

ЕВРОАТЛАНТИК

преди 1 месец

До ИсторикГРЕШКА. 20 МИЛИОНА ЖЕРТВИ НА ГЕРМАНСКАТА АГРЕСИЯ ИМА В СССР, НЕ СА ИЗБИТИ ОТ СТАЛИН.

25

До 16

преди 1 месец

Тези са няколко: Мазепа, Петлюра, Шухевич, Бандера (никогда не бил гражданин на Украин) и т.н. Гордость на нация, а всъщост са или предатели или престъпници. Попитайте проф. Бебик, той запознат повече.

24

Анонимен

преди 1 месец

ПУТИН СЪЩО Е ГОЛЯМ ДИКТАТОР! ВСЕКИ МЕСЕЦ ЗАЛАВЯ ПО ЕДИН КРАДЛИВ ГЕНЕРАЛ ИЛИ ГУБЕРНАТОР И ГО ПРАЩА В ЗАТВОРА. АБСОЛЮТНА ДИКТАТУРА. НЕ ГИ ОСТАВА ДЕМОКРАТИЧНО ДА ПРИВАТИЗИРАТ ПОВЕРЕНОТО ИМ ИМУЩЕСТВО. НЕ ГО Е СРАМ. НЕ Е КАТО НАШ БОЙКО ЕВРОПЕЙСКИЙ...

23

Анонимен

преди 1 месец

На 30 април 1945, не издържал сталинските репресии, се застреля световно известен австрийски художник!

22

Историк

преди 1 месец

До ЕВРОАТЛАНТИК Избил е над 20 милиона граждани на СССР извън ВСВ, доста голяма част от тях с ГЛАД и това няма общо с никакава "корупция".

21

Кой ли?

преди 1 месец

Сталин пое Русия с дървено рало а остави Съветския съюз с атомна бомба и разработени ракети. Кой ли му даде тая оценка?

20

Учете история

преди 1 месец

Отстоявайте историята си, уважавайте миналалото. История позорище. Какъв Ботев, какъв Левски, Левски убил дете за да си спаси живота, Ботев застрелян от своите хора. И Ботев, и Левски и Бенковски и всички се провалят. Русия спасява България. След освобождението кланета, българоубийства. Фашистка България става съюзничка на Хитлер, българските фашисти вилнеят и убиват 24 хиляди души в Македония и 65 хиляди жители на Гърция, и отново Русия спасява България. Единствено 45 години при соца България има достойно (сравнително) минало, но и там се проваля.

19

ЕВРОАТЛАНТИК

преди 1 месец

Пожелавам на Грузия обща граница с Гърция и България в Анадола.

18

Анонимен

преди 1 месец

ЕС комисар заплаши премиера на Грузия със съдбата на Фицо, ако Грузия приеме закона за чуждестранните агенти.

17

ЕВРОАТЛАНТИК

преди 1 месец

Сталин е масов убиец, избил е милиони германски нацисти... и хиляди корумпирани и крадливи мафиоти.

16

до 11

преди 1 месец

а ти ми кажи името на един украински цар, крал, император, хан, монарх....няма, както племе украинци няма, както държава украйна не е имало!

15

ЕВРОАТЛАНТИК

преди 1 месец

До Историк...СТАЛИН Е БИЛ СЪЮЗНИК НА ЧЪРЧИЛ, А ЦАР БОРИС ТРЕТИ Е БИЛ СЪЮЗНИК НА ХИТЛЕР

14

Анонимен

преди 1 месец

Да ги не яхне Сорос . И каквото каже посолството ... Като у нас .

13

Историк

преди 1 месец

До ЕВРОАТЛАНТИК Ц, Сталин е бил съюзник на Хитлер МНОГО ПРЕДИ България, и за разлика от България, която е принудена със сила, Сталин е такъв НАПЪЛНО ДОБРОВОЛНО. За тези неща има документи - нЕма мърдане и фалшификациите и лъжите не минават.

12

Историк

преди 1 месец

Култа към Сталин се подхранва от съседска Русия. Сталин е масов убиец с режим, който е брат близнак на този на Хитлер, но много по-кървав в реалността.

11

думи на сталин

преди 1 месец

"ако някой посегне на България, ще си има работа с мене"......изкукуригалия бай пън зад океана, знае ли въобще къде на картата е България?

10

ЕВРОАТЛАНТИК

преди 1 месец

До Русняци про сти............ ГЕРБАДЖИЙСКИ ***, ХИТЛЕР И БОРИС ТРЕТИ БЯХА СЪЮЗНИЦИ. СТАЛИН БЕШЕ СЪЮЗНИК СЪС ЧЪРЧИЛ И РУЗВЕЛТ.

9

анонимен

преди 1 месец

Трудно е да се каже и да се определи защо повечето руски владетели и управници са тирани, деспоти и варвари. Като започнем от Иван Грозни, през Петър I, да не говорим в съветските времена Ленин, Сталин, та и сега това кръвожадно дребно чудовище. Така не може да случи тази огромна страна на един свестен ръководител.