39

Абе

преди 1 месец

Каквото е имало-това са яли. Важни са посланията, а не кетъринга!

38

Анонимен

преди 1 месец

До aefan. Пак като не са яли пържени картофи...Между другото може би в превода куцат нещата и "боб" не е "фасул"...

37

пияница мистик

преди 1 месец

Какво са яли не е толкова важно, но има интересни аспекти от тази картина. Този/тази която седи отдясно на Иисус (негово дясно) не е Йоан, както много смятат, а Мария Магдалина, неговата любовница и разкаяла се блудница (разбирай бивша пpocтитyтka). Аз затова го уважавам толкова Джисъса, че си е падал като мен по мypвите :))) Другото интересно в картината е, че никога, при никакви обстоятелства не съм виждал така да седят на масата хора и да вечерят. Всичките от едната страна :)))

36

Аrаmсо

преди 1 месец

Какво са яли Исус и апостолите му на Тайната вечеря?=========================================Лук за 1.50 лв/кг и майонеза от нишесте на промоция от Каufланд..

35

Нане Вуте

преди 1 месец

И защо , абсолютно неправилно се нарича тайната вечеря? Там няма нищо тайно! Всичко е описано в Библията! Ама кой да чете.

34

Анонимен

преди 1 месец

Нищо не са яли , не е имало такава вечеря, не са съществували такива хора, това е мит създаден от звездна карта, както останалите религии, вместо да четете глупости, работете и бъдете добри хора

33

Нане Вуте

преди 1 месец

Какво откритие ,бе лавандули! В Библията точно и ясно е написано какво трябва да има на пасхалната вечеря. И децата четящи Библията това го знаят!

32

Анонимен

преди 1 месец

А Тиквата какво плюска гол край чекмеджето :)))

31

aefan

преди 1 месец

Също толкова интересно е, че ястието Cholent се появява 11 века след въпросната вечеря. Гениални учени, гениално изследване

30

Анонимен

преди 1 месец

До aefan - Но само ако е бил Heinz!

29

aefan

преди 1 месец

По-важното откритие е, че Тайната вечеря е след 1500 натам година и лично Колумб е присъствал на нея, като е донесъл директно порция боб от Америка

28

джанго

преди 1 месец

Лили Иванова може да каже, понеже им е пяла тогава

27

Анонимен

преди 1 месец

Атеист съм , НО по - глупаво даване на пари за такова изследване, не съм виждал! Поредната западна простотия!

26

Анонимен

преди 1 месец

До Хаха - Защо мислиш така?

25

Анонимен

преди 1 месец

Давайте минуси, антисемити мои! Само не ми казвайте, че го правите, защото така пишело в Библията или в други свързни с християнството текстове!

24

Хаха

преди 1 месец

И накрая са пийнали коняче с Линд и са запалили по една пура ...И тия учени сигурно с получили една торба с пари за тия измислици

23

17

преди 1 месец

ВИждам, че антисемитизмът отново е модерне! Тъжно - много тъжно!

22

Анонимен

преди 1 месец

Тарамбуктите и днес си ядат с ръце, масите и белите покривки още хиляди години не са виждани по тези места!

21

МолеCoola

преди 1 месец

Атеистите са озлобени човечета , които се заблуждават че някакъв биг бенг е отговорен за идеалния баланс в нашия свят ,нещо невъзможно никъде другаде , крепящо се на супер невероятен баланс , но всеки има право на глас , въпросът е ако са ареисти и рварелигиите са глупости , Ащо толкова мразят Бог и изразходват толкова енергия да злословят и спорят , аз що не говоря къв в гаден и измислен Питър Пан ?

20

Анонимен

преди 1 месец

Това мистерия ли трябва да е? Не, че нещо, но човке мое лесно да се досети - Иисус е спазвал мойсеевите закони и евресйките обичаи, които не са били извратени от фарисеите. Безквасен хляб, агне и вино. Ако бях с 10 годии по малд, щях да напиша duuuuh!