210

Анонимен

преди 1 месец

Интересно, против това, костите на Фердинанд да почиват в България са именно онези милиционери, които вдигат вой, колко ценни били паметниците от съветското робство. Милиционер винаги е бил синоним на лицемер.

209

Допълнение към 221

преди 1 месец

На мястото на незнайно защо поставените звездички да се чете "паметника на съветската армия в Борисовата градина"!

208

Анонимен

преди 1 месец

Фердинанд има своите кусури, но е направил много за България. Когато той обявява нашата независимост, го прави въпреки всички - против са Германия, Австрия, Русия, Англия и др., но въпреки всичко той обявява независимост. Братя българи, четете история, не се връзвайте на милиционерски провокации.

207

Анонимен

преди 1 месец

Цялата кобургска династия трябва да бъде изгонена от България веднъж за винаги включително и последния й отрок!

206

Какъв скандал!?

преди 1 месец

Няма скандал! Цар Фердинанд е част от българската история и с доброто - обявяване на България за независима и с лошото - неправилно взети решения през Първата световна война! Най-интересното е, че протестират хората, които твърдяха, че *** е част от историята ни, но явно не приемат обявяването на независимостта на България за такова!

205

Анонимен

преди 1 месец

Ясно е, че на костите на Фердинанд мястото им не е в България. Той самият е искал да го погребат в Словакия, родината на третата му съпруга.

204

Анонимен

преди 1 месец

Да го препогребват без много шум, показност и опити за реабилитация. Показателен факт е, че синът му цар Борис винаги е отказвал молбите му да посети отново България. Преценил, че българите няма да го приемат добре!

203

Анонимен

преди 1 месец

Българските комунисти са ***, изпълняват волята на агресивна Русия, която се стреми не от вчера, да заличи бългрската история, нейните царе и нейното славно минало. Дадоха костите и архива на Гоце Делчев, на сърбите, по заповед пак, от Москва.

202

смях

преди 1 месец

кобурга, няма място в България. Нека Ще !

201

Анонимен

преди 1 месец

До Историк 206 Забрави да кажеш и че собствения му син Борис е бил руски фунционер по твоята логика за това че не го е допуснал да се върне в България. Логиката ти е сбъркана.

200

хахахах

преди 1 месец

Приживе е избягал, да го връщат и до края на времето да му лежат кокалите на наша територия. По-голямо наказание няма.

199

До 210 --6

преди 1 месец

Опааа объркал си братоубийствените войни бе сурикате ! В момента БРАТОУБИЙСТВЕНА ВОЙНА ВОДИ УМСТВЕНОТО НИЩОЖЕСТВО ПУТИН !

198

Анонимен

преди 1 месец

211 Задръж мнението си, за себе си. И чети повече история.

197

Анонимен

преди 1 месец

Историята трябва да се почита, токава каквато е. Цар Фердинанд е български цар, има заслуги за провъзгласяването на независимо царство България 1908, което той прави въпреки отказа на великите сили да го признаят. Грешките му през Първата световна вжйнафса фатални, но гробът му не пречи на никого. Не се извисява над СУ и до НС в центъра на София, какъвто бе случаят с паметника на съветския окурлпатор Мо4а т.н, който демонтираха.

196

историк

преди 1 месец

Прочетете книгата - Фердунанд, и ще видите в нея, че сега боко е 1 към 1 с него. Държавата ни тогава е ограбена от австрийските фирми които строят железницата и другите пътища, като подаряват акции за милиони на Фердунанд.

195

6

преди 1 месец

Една монархия донесла на България само катастрофи и братоубийствени войни!Никаква почит -да си стои там!Не го искаме!Нищо добро не са направили за България и винаги са гледали с високомерие и презрение към нашия народ!Без тях!

194

Анонимен

преди 1 месец

До До 200 "но те вече са загубени за България." Те съхраняват повече от българското от 70% от българите в България и със сигурност много повече от всяка руска марионетка, която мрази България така или иначе.

193

До 197

преди 1 месец

Ти нова история ли пишеш бе болшевик мазен ? В чекмеджето ли са ти тези писания написани на твоя компютър, разпечатал ли си ги вече като листовки за пропаганда ? МЪR6A !

192

До 200

преди 1 месец

Да прав си,че са живи и здрави и някои от тях / само някои/ просперират, но те вече са загубени за България. Те са от български произхад, но вече не са съвсем българи, а децата им ще са чисти чужденци.

191

Историк

преди 1 месец

Руските функционери в България никога няма да простят на Фердинанд, че оглави създаването на независима суверенна България против волята им. Затова сега "съживиха" това противопоставяне - преди изборите ще го играят "родолюбци". Само гледайте как всички доказани руски слуги като Боко, Радев, Нинова и Копейкин като един ще заемат "анти-Фердинанд" позицията.