67

Глупав народ

преди 2 месеца

Някакъв отдолу разправя, че "социализмът бил диктатура на мнозинството" и стоял най-близо до демокрацията. Затова ли имаше лагери, слухтене, доноси и репресии над неудобните??? Съвременната демокрация означава свобода на словото, свобода на мнението, разделение на властите, независима съдебна система, върховенство на закона, независима средна класа, образовано и информирано гражданско общество, и прочее. Все неща, които са на изчезване, както в България, така и в целия демократичен свят.

66

Анонимен

преди 2 месеца

Няма как да стане, защото българите не са свободни и честни. Колко свободен и честен си, ако гласуваш за ГЕРБ? Или пък за ДПС? Купените гласове (не само с пари), честни и свободни ли са? Или пък за Възраждане? Колко свобода и честност има да гласуваш за кауза, дълбоко вражеска за България? Отговорете честно. Макар че честни отговори могат да дойдат само от честни хора.

65

Анонимен

преди 2 месеца

"Най-близо до демокрацията е Швейцария. Там важните въпроси се решават от народния глас чрез референдуми." - да, защото там има казарма, всеки знае какво е да служиш на народа и всеки дом има зачислено оръжие в мазето. Други европейски народи, които имат задължителна военна или социална служба са Австрия, Норвегия и Дания. С прocто око се вижда, че живота в тези 4 държави е с класи над този на другите европейци.

64

Анонимен

преди 2 месеца

Само с високи пенсии и високи заплати и гласуват за ГЕРБ и ПП. Те са около 21 % 10 % за ГЕРБ СДС и 5 % за ПП и ДБ и 5 % за ДПС.

63

Гошо

преди 2 месеца

Ами те не са. Сашо от къде набра толкова много проценти? Списъците с вече избраните депутати са готови и ще се съобщят минути след края на изборният ден. Дори и нито един да не гласува ще има избрани.

62

Бай Дрън

преди 2 месеца

Най-близо до демокрацията е Швейцария. Там важните въпроси се решават от народния глас чрез референдуми. Всичко останало е тотална диктатура, особено ЕС последните години.

61

Анонимен

преди 2 месеца

"Накрая управлява БКП." - Да доуточня коментара си по-долу. Накрая управляват децата на БКП. Пример - кмета на София. Той по принцип е от партия твърдо подкрепяща евроатлантическата ни ориентация, а всички знаем чии син е и фамилията му в коя служба за сигурност е работила, и в кои години. "Пременил се Илия пак в тия." "Вълкът кожата си мени, но нрава не." и т.н. ... Поговорки имаме много, но хората нито ги учат, нито вникват в тях. Викат той е младо момче, не е възпитаван от майка си и баща си!

60

СС

преди 2 месеца

До Мъдурко Ташаков Къде се намира тази страна Джудж.....нам кво си? Това да не е кралство от Властелинът на ***-тотиите.

59

Бай Дрън

преди 2 месеца

То ако имаше демокрация, мъдуратора нямаше постоянно да трие постове, когато се спомене името Господне, да не го споменавам, всички го знаете.

58

Анонимен

преди 2 месеца

Къде се гласува с машини Иран, Индия, Бангладеш, Венецуела все "демократични" държави...и ние по предложение на БСП ...преди имаше автобуси екскурзиянти с платени гласове, после по уседналост и на някои адреси има по 180 избиратели- и аз не вярвам....

57

Анонимен

преди 2 месеца

Как да не са свободни и честни? Избираме между БКП1, БКП2 и БКП3. Накрая управлява БКП. Това се нарича свобода и честност! Браво! Да живее БКП! хахаха Свободни и честни... БКП нямат такива думи в речника си...

56

Бай Дрън

преди 2 месеца

Демокрацията може да е най-доброто упраеление, но тук няма демокрация. Уточнявайте нещата. Все едно някой да твърди, че комунизмът е най-добрата система, само дето никога не имало комунизъм. Та така, когато НЯМА демокрация, си мечтаем за демокрация :)

55

Анонимен

преди 2 месеца

Ясно значи на тия 21% се плаща за да гласуват

54

Shark

преди 2 месеца

Не е вярно, едва ли има и 10% от българите, които да смятат че изборите са честни. И това са някакви наивници или промити мозъци.

53

Анонимен

преди 2 месеца

Ако се абстрахираме от интезитета на ситуацията в Русия, не виждам особена разлика, дадени политески партии, през годините са изградили сложни структури обхващащи както ръководни позиции, така и чиновнически, всяка бореща се до кокал за власт, а не да служи на държавата и Българина! Когата една голяма група от хора са поставени и научени за съотвени позиции, управлявайки години и в един момнент се оказват естествено много по-малко компетентни от ерудирани и трудолюбиви хора, застават зад себи се

52

Анонимен

преди 2 месеца

Всички останали проценти смятат , че партиите се призвеждат от едно място и съответно им се раздават ролите , след което изборите се манипулират и ВОАЛА ....имаме победител .

51

СимеонСаксКобург

преди 2 месеца

Изпълних обещанието си, че за по малко от 800 дни ще ви "оправя" сорс кода на машините за гласуване и ще Ви сменя чипа. :)))))))))))))))))))))))))))))))

50

Неподкрепящ лъжата

преди 2 месеца

Тези 21% предимно са хора с изгода от съотвентата партия, да бъдем честни...Предишни години особено, не мисля, че има здравомислещ българин, който очеизбодно да не се е сблъсквал с истории за купени и продадени гласове. Лично аз многократно съм подавал сигнали, че дори с видеоматериал, всички отхвърляни, защото не било доказателство... А не е ли причина за разследване поне, много удобно когато ни изнася да е причина, когато не, да се твърди, че не доказва нищо...

49

ПриключвамеПромяната

преди 2 месеца

На 24 март с указ на главния управляващ Република България (със седалище гр. Банкя) официално политическата партия "Продължаваме Промяната" бе преименувана на "Прекратяваме Промяната". :))))))))))))))))))))))))))))))))

48

Анонимен

преди 2 месеца

Как да са изборите свободни и честни, когато българите не са свободни и честни? Има ли някой отговор?