44

Коп е ленцата на

преди 4 месеца

Дъртите партизани които са ви работодатели не са Щастливи и доволни от този факт.

43

Анонимен

преди 4 месеца

Ако българинът бачка, като хората и 5 бона да му дадеш. И това опитахме, да се плаща повече, само и само работа да се върши. Няма, бате, почват да имат други претенции и пак само гледа да скатаеш. Грузинецът, може да е като лейка умен, ама бачка здраво. Повечето украинци, също. Затова 2500 с кеф им ги давам.Бизнесът не е благотворителност. Едва ли някога ще наема българин отново

42

Американ Демократ

преди 4 месеца

Реално в БеЖето 1000лева е средната заплата а повечето хора са на минималната!Е бана история жалка!

41

Бизнеса е недоволен

преди 4 месеца

Тез шиб от парламента небразбраха, че комунизммаа свърши и бизнеса издържа държавата. Трябва да спрът да се еебават с него, защото ще останат без парички. Минималната заплата е в основата на повишението на всички държавни заплати. Унищужават бизнеса, да може държавните хрантутници да дебелеят и да стават още по мързеливи и некадърни. Нали уж 30% щяхте да уволнявате не ей ПП? Все пак 80% от народа няма фирми, а са гласоподаватели. Какво им дреме, колко ще измъчват бизнеса, като няма глас, а плаща

40

Анонимен

преди 4 месеца

моята заплата не я повишиха сиг ще се чупя от работа отново

39

Reagan

преди 4 месеца

Има разбира се!I smell Commies!

38

до 25

преди 4 месеца

директивата на ЕС е 50% от средната или 60% от медианната - това специално за правителства като нашата дето си напомпват средната ,та да не ги бият с камъни хората.Медианната в момента е доста под 1500лв , та сметни колко са 60% от нея . Тия 2400 са средно аритметични и си нямат много общо с доходите на мнозинството.

37

Чефо

преди 4 месеца

Не познавам никой, както и моите приятели не познават никой, както и техните приятели не познават никой, който ПОЛУЧАВА минимална заплата. Познаваме хора, на които на фиша им ще пише 933 лв. но в ПЛИКЧЕТО ще има повече. Няма да се оправим докато пордължаваме да бъдем държавата на пликчета, папки и ластичета.

36

Анонимен

преди 4 месеца

До Анонимен 33, той може и да може да ти я плати. НО преди това е важно ти да си я изкараш. И не само заплатата, ами и данъците, и текущите разходи И да докараш печалба на компанията. Иначе отиваш на трудовата борса :) Схвана ли сега?

35

Анонимен

преди 4 месеца

Минималната заплата е за хора без образование, умения, опит и знания. У нас се оказва това са 500 000 човека. Поредица лоши решения водят до подобно състояние. Редно е да направят нещо и да си помогнат.

34

r3v0lv3r

преди 4 месеца

Минималната заплата е без значение, докато може да се осигуряваш на минимума и да получаваш същите услуги, като този който се осигурява на 10 хиляди.

33

Анонимен

преди 4 месеца

Все повече българи ще бягат от България към държави, в които ще им плащат нормални заплати за труда им и съответно все по-малко българи ще се наемат в България. Така е....

32

Анонимен

преди 4 месеца

Дебеловрат демократ, който не може да плаща заплати от 1500-2000 лева нагоре, е по-добре да фалира и да освободи място за кадърните бизнесмени.

31

Анонимен

преди 4 месеца

Повишенията на минималната заплата след 2009 година бяха много мижави и сега се налага да компенсираме 14 пропуснати години. През 2021 повишението беше само 6,56%, през 2022 беше 9,23%, а през 2023 беше 9,86%, а трябваше да е 12-15%. Сега с тези 19,6% повишение се връщаме към нормалния темп на нарастване на минималната заплата.

30

Анонимен

преди 4 месеца

Вярно е, че все по малко българи се предпочитат за работа. Ти наемаш работник, не дървен философ, който за 5 лв работа не върши, но иначе иска 1500 кинта, минимум. До 5 години, източната част на страната наетите българи ще са най много 15, 20%.

29

До 31

преди 4 месеца

Така като чета, май ти мразиш всичко живо хахаххах

28

Спас

преди 4 месеца

До АнонименЛошият частник не ти вдига заплатата щото не си стнанал нито по умен,нито по образован нито по работлив.Затова.А всъщност ти не работиш никъде щото си зъл пенсионер от соца и мразиш всичко живо.

27

Анонимен

преди 4 месеца

Ниските доходи винаги водят до по-високи цени. За да укротим инфлацията трябва да имаме нормални доходи. Винаги инфлацията в България е значително по-висока в сравнение с държавите от ЕС с добри доходи, обикновено два пъти по-висока. Подобна е инфлацията и в другите държави с по-ниски доходи.

26

Анонимен

преди 4 месеца

Това е начин да се намали сивата икономика - вдигането на минималната заплата и запазване на плоския данък без необлагаем минимум. Когато дела на сивата икономика спадне до поносими нива, тогава може да се върнем към прогресивно-подоходната скала с необлагаем минимум.

25

Анонимен

преди 4 месеца

аз не съм доволен, частника за който работя не ни вдигна заплатите .. сиреч всички са по-добре от мен ...