159

Бах мама му.

преди 6 месеца

До Справедлив 162 А защо песните на Муслим Магумаев ги няма в списъците ?

158

Анонимен

преди 6 месеца

До Един Българин "но български песни с различен аранжимент звучат прекрасно" Дай 10 български песни които звуат прекрасно.

157

Анонимен

преди 6 месеца

Женските в журито да ги сменят, че някак е тъпо да оценяш някой по-добър от теб. Една Люси Дяковска или някоя оперна прима по-върви за ментор.

156

mda

преди 6 месеца

и да спечелиш и да не спечелиш, с музика повече от пиянобаровете не са стигнали победителите, финалистите или хилядите участници във формата. 1-2ма пробиха през "г-н продуцент" и то с ЦИЦu и Гъ3овете си ;)

155

VladTepes

преди 6 месеца

Все пак понякога има стойностни млади изпълнители примерно Мирела Кънева, Борислав Николов, Виктория Стоичкова и т.н.

154

Анонимен

преди 6 месеца

Защо гледате такива глупави предавания?! Ако не ги гледате, няма да ги излъчват?! Таланти, уникати, глупости! Спрете да гледате телевизия и ще се почувствате по-добре!

153

Справедлив

преди 6 месеца

До Пълна отврат!Като си англо-саксонец, какво търсиш в България- я си обирай крушите защото *** ги чистим.

152

Един Българин

преди 6 месеца

Браво, пич, евала!!! Сега као те съдят отиваме да протестираме да те защитаваме пред съдебната палата. Личи си че всичко е нагласено. Избирането на неподходящи песни за даден певец е "запазена марка". Много е жалко, че това предаване разчита на песни на английски и не може да си позволи да купи правата на някоя песен за едно предаване. Направо не е истина до къде са стигнали. Аз пея и на български и на английски, но български песни с различен аранжимент звучат прекрасно, но просто ги няма никъде

151

Пенсионер

преди 6 месеца

До Анонимен 141 Западните групи които си изредил и още много от 60-те и 70-те години ни отвориха очите, без да го съзнават и спомогнаха за падането на социализма.

150

Радостин

преди 6 месеца

Тоя не знае и думичка английски затова така говори. А за чужбина ще му трябва поне B1

149

Анонимен

преди 6 месеца

Гледам т.нар. шоу само заради невероятните гласове, които, за съжаление, само там се чуват и после не знам какво става с тях, но на мен ми се губят. Е, има единици изключения. Факт, че се явяват изпълнители с гласови възможности, много над тези на членовете в журито. Какво да се прави, на това у нас му викат "шоу"! Но, като пусна клипчета в ютюб от чужди такива, пак заради добри участници, виждам същите журе-та, удряне с крак на бутона от "дами", не са го измъдрили нашите.

148

Така е ..

преди 6 месеца

Страхотно. Така е.И след като спечелиш ,къде отиваш ? В къщи. Никой не се интересува от теб. Така е , приятелю. Всичко е за пари.

147

Анонимен

преди 6 месеца

Това "шоу" го гледаме по навик вкъщи, и то само защото някои от участниците все пак могат да пеят. Но си личи, как повечето неща са нагласени. И това е една от добрите шоу програми, изобщо не искам да коментирам останалите.....

146

Анонимен

преди 6 месеца

Каква кухня ,такива подобни предавания ,в което намесват България хич не ми се нравят,чудяся кога че запеят украински или руски ,но не и български

145

До 2007

преди 6 месеца

Никой не е спирал българската музика. Просто са платили правата за комерсиални песни и като цяло натам бутат предаването. Такъв е форматът. Всъщност ако се изсилят да пеят основно бг музика, рязко ще спадне гледаемостта.Миро, Мария и Дара правят песни.Само че явно не са някакви вселенски хитове и като не се интересуваме от този стил не знаем за тях.За мен и Галена не прави песни, защото съм се постарал да не чувам нейното творчество.Миро си захлебва доста по участия, пък и другите двама

144

Анонимен

преди 6 месеца

А по някаква причина, повечето слушащи народна и квази(авторска) народна музика, слушат и чалга. Двете си преливат по сватби и подобни. Народна, Бяла роза, сръбско, гръцко и като се напият ***. Това за пошлостта. Чалга певиците, които поставиха жалоните са от училищата в Широка Лъка и Котел. А звукоизвличането при чалгата всъщност има много общо именно с народното пеене.Така, че чалгата е едно опошляване на народната музика и почитетелите им често са един и същи.

143

2007

преди 6 месеца

В неистовото желание на умрялата Бг Естрада да умори чалгата, се закопаха сами.Защото за да не се пее чалга в тия формати, спряха и българската музика!Само че народа масово слуша Галена и Азис, а Миро и Мария никой не ги е чувал от години!Какво им пука на Миро сельото и Мария старата чанта, като те песни НЕ правят.Те печелят от подобни формати и реклами.Единствената свестна там е Дара!

142

Българин

преди 6 месеца

До До Българин "Прав си, в текстовете на народните ни песни няма тая пошлотия" Явно нямаш представа от текстовете в българската народна музика, защото в голяма част от текстовете се говорят неща, от които ушите ще ти почервенеят, ако си от по-срамежливите.

141

Анонимен

преди 6 месеца

До До Българин 144 - да бе! Ама нищо "пошло" няма и не е "имало" в българската народна музика. Ясно и народна музика колко си слушал. Само клишета бичите!

140

До До Българин

преди 6 месеца

Всяко нещо с времето и мястото си.Такова има и народната музика.Не можем в 21в да се държим за потурите(турски)И хайде да не се завираме колко е взела от ориенталските ритми и как на балканите музиката е до такава степен обща, че можеш да объркаш българска със сръбска,че и гръцка.Основният проблем е,че реално текстовете не се разбират.Едно,че са на неразбираем вече диалект Второ,че при изпяването нищо не се разбира.На практика са като чужди.Трябва отделно либрето с речник на архаизми и турцизизм