43

Анонимен

преди 7 месеца

Не съсипвайте икономиките си като германците и добивайте газ и петрол в ЕС, при тези цени е задължително да се добиват собствени, същото важи за всички изкопаеми суровини.

42

Анонимен

преди 7 месеца

Айде стига с тези забрани. Самите германци казват, че са увеличили 4 пъти вноса на втечнен газ от Русия. Да не говорим за петрола, който за никого не е тайна, че пътува от Русия към ЕС през Индия. Престанете с тези манипулации, че само ние сме нарушавали санкциите, практически целия ЕС го прави, и то в много по-голяма степен и дори все по-малко крие това!!!

41

___

преди 7 месеца

Реално от Русия нефта идва на $40 за барел, или 400 лева за тон. От един тон нефт се произвеждат около 700 литра горива, които в бензиностанциите се продава примерно за 1200 лева плюс акциза. Или нашите руски приятели прибират около 800 лева от всеки тон. Ако годишно се преработват 4 млн тона се формира реална печалба от около 4 млрд лева, при положение че се внася целия акциз. Тъй като българската държава не желае да проверява колко реално акциз се дължи,Лукойл внася акциз според желанието си.

40

Анонимен

преди 7 месеца

Ценовият таван за петрола е редно да е 25-30 долара за барел.

39

хаха

преди 7 месеца

Най-големият търговец на руски горива за ЕС е ... САЩ. Честито аборигени!

38

Алекс

преди 7 месеца

"Лукойл" е регистрирана във Швейцария."Политико" да се оплачат на швейцарското правителство.Най-вероятно няма да им обърнат грам внимание.

37

фонови знания

преди 7 месеца

Най-голямата датска фирма за обслужване на конейнерни кораби съкращава 10 % от персонала си, Тя е втора по големина в света. И не е защото няма търсане или са на загуба, а напротив. Защото според "зелената сделка" корабният бизнес вече няма да се ползва с префернеции, за него щели да важат същите правила на конкуренция..... Нужно е да се пише, че в ЕС има големи отрасли ИЗВЪН закона. Извън законите за дребните риби като България.

36

L.

преди 7 месеца

Този, дето е писал статията, нещо не е в час. Руснаците не си чупят спестовните касички да ходят да *** в Окрайна. Залогът е съвсем друг - да не направи Русия промишлен съюз с Германия. Тогава щатите ще го идyхат. Всъщност вече са го направили и часът на смъртта се отлага.

35

Анонимен

преди 7 месеца

Бургас на никого не праща пари, особено на "Кремъл". Ако става въпрос за компания с руско управление, то е нормално тя да се управлява според закщона, а в случая не е налице установено нарушение на същия. Санкции, налагани едностранно от бандитската шайка, управляваща България, са незаконни и за съжаление заради тях и заради комисионките, заработени по този начин от тези национални предатели, ние, обикновените хора, търпим негативи. Позитивите са изцяло в частните джобове, не в Кремъл.

34

anon

преди 7 месеца

Добро утро

33

Московские новости

преди 7 месеца

Никой не ви кара насила да ползвате руски петрол. Ползвайте, какъвто искате. Може примерно и американски да ползвате. Доста е скъп, горивата също ще поскъпнат, но ще трябва да изтърпите. Заради Украйна.

32

Анонимен

преди 7 месеца

Още като ни дадоха изключение от ЕС беше ясно, че ще нарушаваме санкциите и Русия ще ни използва катъо врата за незаконен износ. Иконимиката на РФ още не се е срутила, от предатели като нас и Турция.

31

Анонимен

преди 7 месеца

Това е от в. Политико. Ние вярваме на в. Икономико!

30

икономист 1932-39

преди 7 месеца

редно е тотал и р д шел да продължават да се разширяват глобално.

29

Анонимен

преди 7 месеца

Банзина ще ви е скъп защото можете да си го позволите. Няма значение тук каква му е себестойността. Освен че оставят Лукойл да си върти далаверата го оставят и да ви дере. Ей така за спорта

28

икономист 1932-39

преди 7 месеца

Редно е винтерсхал репсол и ени да станат огромни компании в симбиоза с държавата.

27

Анонимен

преди 7 месеца

Не знам , аз го смятам на око и не ндахвърля 2 лева , да не кажа 1,8 , ама на колконката пише 3 лева

26

Анонимен

преди 7 месеца

Аз не приемам тази статия за вярна . За мен истината е на колкнката . Когато видя на колконката по-ниски цени , може и да повярвам .

25

Анонимен

преди 7 месеца

Не съсипвайте икономиките си като германците и добивайте газ и петрол в ЕС.

24

Хи, хи,,,....

преди 7 месеца

До КуКлус 10.... Хм.....как ги разбираш работите. ,,Много си ,,печен". Сиурно стоиш на кръстопът и следиш кой накъде ходи...О или цял ден висиш на балкона от комунистическата ти панелка и одумваш съседите... Знаеш всичко. Коя е бременна, кой натаковал комшията и т. н....Познах кой си...Румен Радев.