98

Анонимен

преди 7 месеца

до 104 1979-та година беше 2 години казармата и 40 дни задръжка.

97

До 103

преди 7 месеца

Щото имаше реколта, а не броиш колко пожара гасеше армията, каквото и да стане авария все нея пращаха

96

До 100

преди 7 месеца

Ей тва е най голямата утопия, НАТО ще воюва за теб, няма такова нещо, първо НАТО няма политическа воля да действа единно и бързо, ако някой те нападне чл5 не действа аятоамтино а се взима решение, преди тва ще има декларации и тн. с нашата армия в момента за това време София ще е паднала

95

Живял-видял

преди 7 месеца

2 години и 6 дена в казармата (1981 - 1983 г.). За моето поколение беше дълг към родината, така както за нашите бащи и деди. Други времена бяха, но тоя нарцис сега да си прави PR за това, че е бил в казармата един месец ми идва в повече! Новаков, нелеп си, толкова си нелеп, че си направо съвършената нелепица!

94

Анонимен

преди 7 месеца

Хайде,хайде знаем ги нещата в армията по бай Тошово време. Основната бойна задача беше да се оберат доматите през лятото.

93

Анонимен

преди 7 месеца

Андрейчу отишъл да си намери мъж у казармата, ама не успял:)))

92

До 97

преди 7 месеца

Щото в 6 има физзарядка, после закуска, в 8 се строяват и вдигат знамето и после почва работния ден, занятия и др..

91

Анонимен

преди 7 месеца

Какъв е този сблъсък на идеи.... не бяха ли именно ЕС и НАТО желаещите да си намалим армията и да се премахне задължителната казарма? Сега евродепутат иска да ни дава пример с какво? Ще предстоят войни ли? Тогава за какъв 4 е п са ни ЕС и НАТО?

90

Дзивко

преди 7 месеца

Светът се променя, налвжащо е да има поне 6 месеца обучение на младите мъже, а с оглед демографията и на жени, мобилизацииния ресурс на България е изключително малък, последните служили сме към 45 годишни.., Израел за няколко дни мобилизира стотици хиляди ама там всички служат, едно 6 месечно обучение и тук ще върши работа, че до преди година всеки викаше че няма кой да ни напада ама все ще се намери някой

89

Чуторников

преди 7 месеца

Човека е отушъл на правилното място да си търси жених.

88

питане

преди 7 месеца

А защо войника е нужно да става в 5.30 часа?Кому е нужно това.Значи простотиите продължават и днес.Затова и няма желаещи.

87

Анонимен

преди 7 месеца

В Украйна или в Израел ще служи на родините си?

86

До 74-ти Мисля, че

преди 7 месеца

ти си този който трябва да чете. По байтошово време българската армия е имала 250 000 личен състав, да това не означава 250 000 войници, но 250 000, които са работили в БА. През 90-те тая бройка се сви до 95 000 ако не ме лъже паметта, а по-късно до 25 000 след като "ни приеха" в НАТО. И все пак, разликата е огромна, а след като вече поколения се минали без НВС да ми бие тъпъна някой, че трябвало разбираш ли да се мине казарма. 1 месец - бил е на пансион тоя господин.

85

Анонимен

преди 7 месеца

Български войник да си, е добре. Виж ако си руски войник ,не е добре. Отпред украинци стрелят, отзад чеченците ще те отстрелят. Не са добре нещата.

84

Анонимен

преди 7 месеца

До Анонимен 91...другите и толкова няма да направят...

83

Никос

преди 7 месеца

Щом на Новаков му харесва войник лъка направо да заминава за Украйна.Ние искаме живота НИ да е Сладкарница, но с такива катили като Новаков е трудно дори само да ги слуша човек.

82

Анонимен

преди 7 месеца

Що не остана повече, бе, патриоте? Да беше останал поне 1 година да служиш. Това е пример за другите. 30 дни са за снимки във Фейсбука.

81

инж. Андреев

преди 7 месеца

Не знам как никой не се е сетил още...Малко повече маркетинг и дори може да се изкарат пари от това. Аз лично бих се записал, за да получа познания и умения, които не бих научил никъде другаде.Да го направят за месец, да направят малко по-добри условия в 1 или 2 казарми, да сложат такса за 1 месец обучение и пансион 3000лв примерно и готово.

80

Анонимен

преди 7 месеца

Браво. Поне войниците са се забавлявали с него:))))

79

Анонимен

преди 7 месеца

Тоя с единия месец служба е все едно аз да съм с 8 сантиметра пишлe и да се хваля на стария войник с две годишна служба с 20 сантиметров....