39

БРИКС

преди 9 месеца

Вече изпревари GAY7 по икономика, капиталов дял и за каквото се сетите. До няколко години долара ще изгуби силата си и ще почне да бъде изместен като стокообменна валута. Обаче нашите роби обслужващи краварски интереси не вярват в това. Дедоларизацията е стартирана и вече е необратим процес колкото и са пищите.

38

Анонимен

преди 9 месеца

До До 28 - Реално само 10-ина са нещо, от което има смисъл. Всеки може д аси направи токъните и да издаде 100 трилиона от тях. Но е дург върпоса.

37

До пффф

преди 9 месеца

Бате, ти в кой век живееш? Да си чувал нещо за xrp, 1inch, btc, eth...? Превалутирай, превалутирай, докато ти увре павето.

36

Анонимен

преди 9 месеца

До Анонимен 38 - Ако той не го е измислил и е клоун, това не значи ли, че и ти си клоун, защото и ти не си го измислил или имаме двоен стандарт?

35

Анонимен

преди 9 месеца

До 25 русия вече не е в SWIF да действа и успех :))Що не измисли ти Swif и да работи с Български Лев ? :)) Защото си един клоун и нищо повече. Естествено че като са измислили нещо ,ще си бутат валутата. Някак си е логично....

34

Пффф

преди 9 месеца

Доста хора са елементарни същества и не могат да разберат, че когато правиш търговия с друга държава в две различни валути правиш две операции, а не една. Ти продаваш собствена валута и купуваш чужда. Ако стокообмена е за 5 лева, няма проблем, загубата ще ти е 5 стотинки, но при милиарди, загубата ти е милиони. Затова търсиш стабилна валута, а не разчиташ на база флуктуации да уцелиш точният момент кога да направиш сделката.

33

До 28

преди 9 месеца

То има десетки хиляди криптовалути. Колко още да си създават? То собствето им население няма доверие на правителството икономиката и валутата им, те се надяват целия свят да има. Гледали сме ги тези филми.

32

Анонимен

преди 9 месеца

1 ДОЛАР 3 КОПЕЙКИ

31

ХОЛИВУД

преди 9 месеца

ЩЯХМЕ ДА СПАСИМ ДОЛАРА НО СТАЧКУВАМЕ И НЕ МОЖЕМ.

30

Анонимен

преди 9 месеца

"Някой принуждава ли ви да го ползвате тоя долар? Да не би да е задължителен?" Задължителен е, ако искаш да имаш някаква икономика ... Бъглария се опита, да играе без долара - видяхме резултата.

29

Анонимен

преди 9 месеца

До АнонименВЕЧЕ НЕ ОПРЕДЕЛЯТА ВИЕ ПРАВИЛАТА ***

28

Ц

преди 9 месеца

Представят Невъзможното като Възможно. Но само с пожелания не става. Това са розови мечти на бившите комунисти. Видяха, че с комунизъм не става, сета пукнаха друга партенка. Нереалистично мислене.

27

Анонимен

преди 9 месеца

До Анонимен 22 - Затова си пишеш с мен. И според теб, колко ще продължи хегемонията на долара? Още 10 години? Още 20? 100? 1000? Далио добре е описал съдбата на всяка световна валута. Доалтрът следва същия път, като десет други валути преди него. Следващта валута ще е китайският юан, а не рублата, освен ако реално не си измислят нова валута, но Китай има прекалено силни позиции, за да го позволи.

26

Анонимен

преди 9 месеца

Да си създадат едно крипто и да се разплащат с него. После на пазарен принцип ще си покаже има ли алтернатива на долара. Долара се крепи от две неща : петрол и армия.

25

Анонимен

преди 9 месеца

Светът трябва да се освободи от ръждивите окови на долара.

24

Анонимен

преди 9 месеца

Не спирам да се удивлявам, що народ си мисли, че валутата на която да имам аз доверие, се избира от някакъв политик, или съюз, или държава... Други пък вярват, че най-важното е размера... Сякаш Швейцария е 500 милиарда население, с квадралионна икономика! Някой принуждава ли ви да го ползвате тоя долар? Да не би да е задължителен? Ползвайте конски *** ако искате.

23

До 11

преди 9 месеца

Толкова си бос ,че не е истина. Карат те насила защото всичко което купуваш от / дърва ,жито,газ/ се плаща през Swift с долари . Като се създаде алтернатива на суйфта всеки сам може да реши коя система да използва.И в алтернативната няма да има единна валута ,просто тъпите къколди няма да могат да ти фалират страната със незаконни санкции.Нещо за което редица страни се обединиха и не искат да слугуват на овъруейт къколдите.

22

сюр

преди 9 месеца

сюр-реализъм

21

Анонимен

преди 9 месеца

До Анонимен 21 - Щеше да е така, но еврото е зависмо изцяло и само от долара.

20

Анонимен

преди 9 месеца

До 19 Купувай си рубли и успех отворко :)) Празни приказки не ми се пише с охльови.