77

Анонимен

преди 9 месеца

До Смех. А вместо ПСА да сложат скулптурата на оная врещящата украинска майка в 30-метров ръст и вече ще сме европейци отвсейде и после вече можем само да лежим и дебелеем.

76

Анонимен

преди 9 месеца

До Смех. Да сложат Емили Тротинетката водеща на каишка психично болно момче. Бях го замислил за ПСА но на Шипка че е по -добре в 100-метров ръст.

75

Анонимен

преди 9 месеца

Вазов е поет.Не военен кореспондент .Но на Шипка е било по страшно от колкото Вазов го описва

74

Вечна слава!!!

преди 9 месеца

Вечна слава на героите! Помним ви, български опълченци под командването на генерал Николай Григориевич Столетов и руски воини от 35-ти Братски и 36-ти Орловски пехотни полкове под командването на генерал Вероним Дерожински и казаците на генерал Феликс Радецки!!!

73

Смех

преди 9 месеца

Ще бутате ли Шипка, краварчета? А паметника на цар Освободител? На тяхно място сложете Батман и Супермен. Вашия акъл е на ниво комикси.

72

Анонимен

преди 9 месеца

До Анонимен 81. Какви руски издания те бият по главата бе. Вазов го е писал. Или и той е руски шпионин разбира се ?

71

Анонимен

преди 9 месеца

До 79....Радецки не е пристигнал с гръм , както пишат руските издания.А с конници по двама и не повече те сто човека.Турците са обезверени и бягат от уплаха.Но не от Радецки А от погналите ги българи без оръжие и само с камъни.

70

Нане

преди 9 месеца

Опорките на грантаджиите са, че Съветската армия ни била окупирала... Само забравят да добавят, че по това време едно фашистко правителство, подобно на днешното е съюзник на гитлер и ние сме страна от губещите ВСВ...Въпреки това СССР няма нито една военна база в НРБ... От изостанала аграрна страна ни превърнаха в икономически лидер на Балканите,чиито блага краварските продажници ползват и до днес... За 33 години България тъне само в разруха под наглосакско робство... ===)))

69

Анонимен

преди 9 месеца

Всички са амнезирали по отношение на Вазов и неговото "и Радецки пристига със гръм" а амнезии милички ?

68

Анонимен

преди 9 месеца

В музейната експозиция на Шипка все още може да се прочете под някои пропагандни картинки как тук заедно се бият руси и българи. Глупости. Единствените "руси" в Шипченската епопея са слугите на пруските офицери. Всички други военни части от армията на Руската империя са от различни етноси и най-много украинци. И знаменитият Пирогов е украинец. Но победата на Шипка е изцяло българска, заради нашия инат и нашия оптимизъм. Време е за корекции.

67

Анонимен

преди 9 месеца

До 74....Само с развяване на руски знамена не става Иска як бой.Като ти гледам мисълта , тече бавно като настъпваща руска армия.За две години едно село и един разлят язовир.

66

Анонимен

преди 9 месеца

До Анонимен 72. Като на бавноразвиващ се ще ти пиша бавно - ако нямаше руски знамена нямаше да има и българско Опълчение.

65

Анонимен

преди 9 месеца

Руските продажници развяват знамена под връх Шипка.Но там те победа нямат.Още при Стара Загора са изтласкани.Изостсвяйки опълченците на произвола на съдбата.На българските опълченци е оставено оръжие кримаклийки.Не годно и старо. които са загрявали и отказват.Това е подигравка.И с какъв акъл се развяват руски знамена

64

Анонимен

преди 9 месеца

До Анонимен 67. Дрън дрън ерина...Отговора е както винаги че роба си е роб и мисли по робски - да се бият там пък койот победи само да не ме закачат. Разбира се после всички такива станали поборници за Освобождението.

63

Анонимен

преди 9 месеца

,,Сега за историческата истина....Руската армия прави демонстративен обход с проникване чак до Стара Загора.Почти са нямали насрещен противник На а вместо да укрепи руския тил , руснака цели да увлече противника в безмислен настъпателен ход.Така българското опълчение се оказва на първа линия.И ето това е значимостта на българския войник.Извоювал свободата си"..Ето за това тържествата трябва да са български

62

Анонимен

преди 9 месеца

До А. Колкото и да е чудно от ДПС може и да има, нали са партия на национална основа в България, обаче от продажните партийки може и да няма представители. Все пак селд тая война Османската империя се срутва и в последствие държавата става светска и в крайна сметка се получава, че руснаците са освободили и тях.

61

Анонимен

преди 9 месеца

Всички се питат , защо няма масово вдигане в подкрепа на руската армия от българското население.Ами отговора е....Не са вярвали на руския войник.

60

А

преди 9 месеца

ше има ли представители на дпс ???

59

Анонимен

преди 9 месеца

До Анонимен 64. Къде отиде в Украйна бе и кой ти каза, че руснаците извършват зверства над цивилното население ? Урсула ли ? Ти беше ли там да видиш ?

58

Анонимен

преди 9 месеца

До 61....По приемливо е и в рамките на правилата цивилното население да не се закача.И защо трябва да се молят?Ти попитай защо руския войник върши зверства над цивилното население на Украйна.Не умувай за турците.