65

Анонимен

преди 11 месеца

54- кой ще ти открадне резерва в БНБ, който подпира валутния борд....месец преди да влезем в борда заплатата ми беше 128 368лв, след деноминация за 22 работни дни 12.83лв - аз тая съдба не я искам за децата си.

64

до 67-ми Приятел

преди 11 месеца

ЕРП-тата са частни чуждестранни фирми, част от електроцентралите ни са дадени на концесия на чужди държави. Няма какво повече да се коментира темата. Известни са ми всички заучени фрази кое как поскъпвало, пазара какво казвал и другото ала-бала. Виждам, че народа обеднява, не ме занимавай с теории и не ми обяснявай за прогреса, който търпим вече 33 години.

63

Анонимен

преди 11 месеца

Ако референдум няма да приемем еврото в близко бъдеще това е от ясно по-ясно затова колониалната администрация не дава.

62

3254362

преди 11 месеца

Ще обърка тия, които така или иначе са силно объркани.

61

dfa

преди 11 месеца

С еврото цените стават по номинал в евро. Примерно 2 лв. цена става 2 евро, а заплатите 2000 лева ще ги смятат по курса и става 1000 евро. т.е ще обеднеем двойноЗа Хърватска, вече Австрийците се оплакват че е станало изключително скъпо

60

Анонимен

преди 11 месеца

Айде у лево бе притрябвало ми е да влизам в еврейската централна банка.

59

Анонимен

преди 11 месеца

Тарикати сме в еврото сме, ама винаги можем да излезем и не плащаме гръцките и жабарски борчове, а другите там плащам масфарите на южна Европа и не могат да излязат от еврото вечно робство ги чака. Отделно и резерва си е наш, а не на ЕЦБ.

58

Интересно. Сякаш тия

преди 11 месеца

дето викат за еврото не виждат огромния потенциал за спекула. От сега ще ви го кажа, това ще е като втора деноминация на лева. Само дето няма да е 10 пъти, а 50%. Интересно ЕРП-тата как ли потриват доволно ръчички? Щото 10% повишаване на тока при еврото няма да е 10% повишаване при лева, а всяко поскъпване в магазина с 1 веро цент ще бъде де факто двойно поскъпване по сегашния курс. Единствената успокояваща мисъл е, че ЕС се разпада и рано или късно пак ще си върнем лева.

57

Анонимен

преди 11 месеца

Излишно е. Лева е обвързан с еврото така или иначе. Който иска да плаща в евро да плаща в евро. В крайна сметка правото на избор е най доброто решение.

56

До 49

преди 11 месеца

И да! лева го има! Но БНБ НЕ може да печата левове, без разрешението на валутния борд или в случая на ЕЦБ! Да лева го има но БХБ НЕ може да промени курса на еврото спрямо лева без разрешение на борда или в случая на ЕЦБ! Да лева го има но БНБ НЕ може да вземе никакво решение без одобрение от борда или в случая ЕЦБ! Абре ти да не си копейкин!? Аааа познах те! на колко от възражденеца съм обяснявал как стоят нещата с лева и ЕЦБ! ей ни един от вас НЕ можа да разбере барем малко от малко!

55

Анонимен

преди 11 месеца

Всички Българи, които сме за запазване на Българският Лев не сме русофили, а сме чисти русофоби - БЪЛГАРИ!

54

Спас

преди 11 месеца

Да изчакаме първо резултатие от референдума, а?Защото колкото и да се мъчите незаконно да го блокирате, референдум ще има.

53

Анонимен

преди 11 месеца

Ще обърка народа защото търговците леко ще закръглят цифрите в тяхна полза а не по курса на БНБ, от там ще дойде объркването.

52

Анонимен

преди 11 месеца

Клетите датчани не са в еврото и никога няма да влазат как не гладуват не зная.

51

Анонимен

преди 11 месеца

До наблюдател От валутния борд винаги можеш да излезеш и да си харчиш десетките милиарди резерв, от еврото няма механизъм за излизане и веднага ще ни откраднат същия резерв.

50

fafa

преди 11 месеца

До АнонименГорките шведи и датчани русофили

49

до анонимен

преди 11 месеца

"""Русофилите са съсухрени старчета. Нямат право на мнение.""" ---- А, Трансформърите - Хич! -)))

48

Паралелно изнасилван

преди 11 месеца

Това искат да бъдат паралелно да насилват и изнасилват хората в България заради някои си болни мозъци.

47

Анонимен

преди 11 месеца

Да не стане така, че след приемането на еврото, нашите български символи - знаме, герб, лев, корона да бъдат заменени с лук и чесън?

46

Анонимен

преди 11 месеца

Голяма заблуда е да се говори, че щом сме във валутен борд, значи нямаме собствена валута. Лева го има, независимо от борда. Винаги можеш да го развържеш, но тогава инфлацията не се знае колко ще стане. Валутния борд е икономически механизъм. Първо бяхме вързани към марката, но я катурнахме, скоро ще катурнем и еврото.