68

56

преди 11 месеца

И това го казвам като човек, който е бил и в чужбина и у нас. Много ви порасна работата - На 15 000 лева в Бъгалрия, какво плащаш? 600 осигуровк? 14400 остават. ДОД (даже не е дивиденти и прочие) ти излиза 1440 лева. Какво се получива? 12 960 лева! ИХАА! От 15 бона, даваш 2 данъци! Айде ела в Дания! От 15 000 лева, ти остават 8800. А после жилищетот ти е 3 бона. ЕКвиваленто такова в София е 700 лева.

67

Жеко

преди 11 месеца

Ай сега кажете че ни управляват леви партии!???Кажете го де ?ПП и ГЕРБ сса крайно дясни партии- М. Тачер!

66

до 67

преди 11 месеца

Вече написах за нетните суми.

65

Анонимен

преди 11 месеца

Всички прописаха у тоя чат, кюpвите дори, че и мaсоните,свинeте, еpгените, баpетите, мили(ц)иoнерите с шyшоните. И Мyза бях, шибaх с бичa, и ме възпяваха цъpвулите... Но да вдъхна смелост и ищах на мyтра нaшенска и гeeй от чeшко, това не се нaдявах хич. Затова със смях през сълзи, госпoда, ви пoжелавам! И мойта недостижима висота на Ангел, Дeмон, ДонЖуан и Дон Кихoт, на режисьор и сценарист, артист, на прoсяк, пpинц и прeлъстител - сънувайте ме сладко със нощта, в пoклон, дори насън. Мeсията!

64

Кокорино

преди 11 месеца

Бих поставил условие за влизане в шенген и приемане на еврото само ако минималната работна заплата в бг стане поне - 1050 евро като в испания - за чии са им африканци на европейците па макар и бели

63

Жеко

преди 11 месеца

До ИванЩо да не се плаща бе ***??Че повечето заболявания са в следсвие лошите условия за работа при безнесменина, дет е спестил то всичко за да бара дупарата на някоя кака.

62

Анонимен

преди 11 месеца

А ако болничните са повече от 3 дни? Месец или месеци, през които болният трябва да се възстанови от операция например?! Защо започват да режат (спестяват) пари първо от най-нуждаещите се - от болните, от социално слабите? Така ли ще формира бюджета си правителството?!

61

Анонимен

преди 11 месеца

До 63 : стой си там тогава.

60

до 61

преди 11 месеца

100% платено бащинство, 100% платен болничен.

59

3254362

преди 11 месеца

По малките населени места има лекари, които срещи някаква сума ти дават болничен. Предполагам в големите градове върви същия бизнес. *** си е ***. Но съм "за" фирмите да не плащат нито ден болничен.

58

Владо

преди 11 месеца

До АнонименСумарно, като се сложат всички данъци в България на практика стават над 50% от изработеното - тук включвам всички данъци към работника и към бизнеса: данък общ доход, данък печалба, данък дивидент, ДДС, такса смет за бизнеса (0,1% от цената на имота на година). Всички данъци за покупко-продажби и те станаха над 50%. Така че за какви 500 лева говориш точно не ми е ясно.

57

до 56

преди 11 месеца

С тая разлика, че точно във Швейцария нещата са по-различни. Ако тук вадя 12к нет евро на месец, там ще вадя около 12*7к нет на месец. Иначе за цените на жилищата си прав. По една или друга причина съм доста запознат със Швейцария, най-малкото защото в момента живея там :)

56

Анонимен

преди 11 месеца

"Значи работодателите са ви виновни , задето сте евтини и ниско квалифицирани, и повечето и минимална не заслужават?" - ИНтересното е, че за 2 месеца в чужбина, станах "квалифициран" и взимах над средната. Явно не беше в работника проблема ...

55

Анонимен

преди 11 месеца

До do 49 - И тогава какъв е проблема? Осигурявай се в Швейцария! Какво получи насреща, за тамоните им такси, ако не е тайна?

54

Кокорино

преди 11 месеца

Смятай колко дребни души ни управляват щом един ден - платен от работодателя на -100% им изглежда многоСледващата стъпка сигурно ще е премахване на болничните

53

Анонимен

преди 11 месеца

До do 49 54 - И като имаш бизнес в Швейцария, какво ми се правиш на общ работник тук?Би ли си дал VIN-а или по-скоро швейцарския му еквивалент, като си толкова голям или "ще запазиш анонимност"?

52

Анонимен

преди 11 месеца

Значи работодателите са ви виновни , задето сте евтини и ниско квалифицирани, и повечето и минимална не заслужават? Как тогава ще обясните факта, че аз без да съм чорбаджия почивам на същите места като шефа ви, и карам същата кола като него?

51

Анонимен

преди 11 месеца

Драги ... работещи. Като не ви харева тук - кеф ти Дания, кеф ти Швейцария! Там и без осигуровки имате супер здравеопазване. Само дето, тая схем с "вадя 12к, остават ми 10", малко не работи добре, а цените на жилиата са 5-10x нашите.

50

do 49

преди 11 месеца

Бизнес имам, но във Швейцария. Работя с клиенти от там. И двама клиенти от Австрия. Как реши, че съм лентяй, прочее? За целия си трудов стаж съм си взел 12 дни болнични за 15 години и 2 седмици бащинство. Това съм получил от мизерната държава.

49

Анонимен

преди 11 месеца

здравните осигуровките за безработни са скъпи