201

ДО Реалист

преди 1 година

Това правило важи за Държавната Администрация и Партийците . В Частния Бизнес се работи по 13 часа , а се осигурява на 4 часа . Това пише в статията .

200

Реалист

преди 1 година

Също така в Бг най-много се краде от работното време - "почивки" за цигари, говорене по телефон и т.н. - и най-мудно се работи. Сигурно 20% от работното време се "усвоява" за лични нужди и още толкова за туткане.

199

Аноним

преди 1 година

Какви бизнеси фалират бе голтак? Вие нямате един час зад граница четете некви псевдо медии и давате мнение. ТАКА НЕ СЕ ПРАВИ! от понеделник до събота бил работил ами пич явни бачкаш в магазин, склад или нещо подобно за което не ти трябва више!! Същата работа зад граница е ка същия стандарт катону нас не се филмирай само! Защо един финансист примерно не се оплача от ниското заплащане? Вероят о защото само такова не е.Като имаш квалификация, умения и знания няма да работиш по 50 часа на седмица!

198

анонимен

преди 1 година

така е защото всеки от нас/вас има поне по един колега , който казва: ''да си траем, че на други места...'' , и същия той така се окопал на работното си място, че практически е непреместваем.

197

Анонимен

преди 1 година

Хората намаляват, особенно европейците. Бизнесите фарират, а централните банки початат пари. Държавните служители, военната индустрия унищожават икономическа продукция вместо да създават. Пенсионерите и децата са само консуматори, а броят на пенсионерите постоянно расте. На този фон се вдигат заплати, а работната седмица намалява. Та да попитам на чии гръб живее Европа?? И още колко ще ни хранят?

196

Анонимен

преди 1 година

Когато се започне да се произвеждат автомобили в БГ или неща с по голяма добавена стойност, тогава може и да се вдигнат заплатите и да се намали работното време. Сега половин милион администрация, шейсет хиляди полиция, сто хиляси учители, трайно безработни и около милон които си работят за себе си. Кой на кого да вдигне и какво в тази държава. Само таксиметрови шофьори, полиция, държавни служители, учители пенсионери и роми. Обречени сме.

195

Пепи

преди 1 година

Бас ловя че тази новина я има в още 10 европейски държави . Само сменят името им .

194

Анонимен

преди 1 година

да де ама ни обясняват, че сме най-непродуктивни... а колко извънреден труд има, който не се заплаща и отбелязва никъде... най-бедни сме, защото имаме продажни и некадърни хора по високите постове, дали ще са мениджъри или политици, всички са некадърни, а народа бъхти за лудо

193

българия

преди 1 година

сега назначените псевдобизнесмени и псевдоработодателите ще ни обяснят че производителността на работниците ни е ниска и това е причината а не истинската причина, която е безкрайната им алчност.

192

Т

преди 1 година

Ако намалят на учителите и администрацията още работното време, вдигнат им отпуските и заплатите, всичко ще си дойде на мястото.

191

А иначе всичко

преди 1 година

оправихме и се втурнахме да спасяваме Украйна и демокрацията и ЕС...

190

Анонимен

преди 1 година

Кому е нужна територия с просяци,закривай!

189

Сифилиско

преди 1 година

И по тегаво ще става, с по един голям град надолу сме всяка година.

188

Шопа

преди 1 година

Брей , как пък го сметнаха така ? В Европата работят по 4 дни , в България се работи масово от Понеделник до Събота включително , особенно хората с ипотеки като мен . Скоро няма да ги стигнем западняците , хем по-високи заплати , хем по-ниски цени в магазина .ТЦ ТЦ ...

187

Ами

преди 1 година

Защо така,ние бяхме отличниците на ЕС

186

Тошо

преди 1 година

Хайде да идем там на обмяна на опит!Не бива да изпускаме добрата практика и да си се занимаваме тук с недобра такава!4 дневна работна седмица вече е по света, но у нас ...не!?!

185

Анонимен

преди 1 година

Понякога си мисля , че точно това е идеята. Българи да не останат на територията. Мутри и политици да си разпределят цели области и да ги продадат на когото плати повече ( емирства , турци , американци , руснаци , китайци и които още се сетите ) . Да си приберат парите и толкова. Довеждането до такава съсипия на населението , обезлюдяването ще сложи точка на държавата.

184

КурзаКомунизма

преди 1 година

До 23 ако го наебеш Пешо рендето ще ти остава 50 000 от тях Нева да ти ги взимам всичките

183

23

преди 1 година

Имам 100 000 лева

182

без паника

преди 1 година

Излиза, че сме с ниско ниво на продуктивност и ефективност. Което е нормално предвид факта, че не се използват иновации и технологии. За държавата да не говорим. С това образование няма как да се очаква да управляваме роботи и спомагателен софтуер. Да си отвориш пощата и да пишеш във Фейса не е компютърна грамотност.