7

Анонимен

преди 1 година

Не знам дали и кога ще вдигат лихвите, но моята лична лихва по ипотечен кредит в евро, който вече 15 години плащам се повиши за 4 месеца от 3,3%, на 6,54%. Банките не си поплюват и никак не ни бавят. Приказките по телевизията са ала-бала. Лихвите ще скочат бързо и с много.

6

Банкер-икономист

преди 1 година

Вдигайте смело! Тези безкрайни кредити само наводняват пазара с парична маса без никакво икономическо покритие. В това време други работим и плащаме сметката, а тя е именно инфлацията (поради несъответствие между пари и стоки и услуги насреща). Това трябва да се озапти малко. Затова 1/4 от населението пазаруват имоти като невидели, а друга 1/4 е под линията на бедността!

5

Анонимен

преди 1 година

Да му мисли кой какво е подписвал. Ипотеките ми са с 1.8% лихва ФИКСИРАНА за първите 10 години. Разбира се, тези условия не ги пише в сайтовете на банките, те са само за клиенти с над определен доход или паричен поток, минаващ през банката. И как да не вземе човек ипотека с 1.8% лихва, като първия фонд с нисък риск или П2П кредитиране ти носи минимум 5% доходност. Да не съм луд да погасявам ипотеки и лизинги с минимални фиксирани лихви.

4

Гениално!

преди 1 година

Гениално: Според него не се очаква спад в цените на имотите, но купувачите все по-лесно ще може да договарят отстъпки.Ако получа 10% отстъпка от цената на една стока, за мен цената на тази стока е паднала с 10%.

3

Анонимен

преди 1 година

Започнат ли да се качват лихвите по кредитите, цените на имотите ще запонат да падат. В Германия в момента това се случва. В изгодно положение ще са хора, които имат заделани пари - няма да им се налага да теглят голям заем.

2

Анонимен

преди 1 година

Калашниците само те ще оправят нещата.

1

Анонимен

преди 1 година

Българина е страннен, вой да не въведат еврото като официална валута, но цените в евро смята?!