401

Боби

преди 1 година

До Я, па Я от къде взе тази цифра 4000 снаряда в денонощие? Ето това питам? Разбери в основата на огромна част от Хим индустрия седи АМИАК, който най-лесно се получава от МЕТАН(Природен Газ). От Амиак се произвежда Селитра(както и други торове - РФ държи 20% от световния пазар) която е в основата на голяма част от взривните вещества... Металургически заводи за метални заготовки РФ има. Снаряди може и на ръка да се фрезуват макар че има вече колкото искаш машини с компютърно управление.

400

Боби

преди 1 година

До Я, па Я Умнико вземи ТАТАРИТЕ в Крим - При Ъкрайна нямаха никакви права. Редовни Украинци. Сега в Крим Татарския език е ОФИЦИАЛЕН - на него може да се издаде копие на държавните документи. След събиране на еди каква си квота Училищата предлагат в района обучение на Татарски. Татарите имат Местни Радиостанции и Телевизии. Държавата примерно в момента спонсорира разкопки и реновация на еквивалента на Българския Велики Преслав на Татарските велможи живели в миналото в Крим - ПОРОБВАНЕ така ли?

399

Боби

преди 1 година

До Я, па Я избягали над 6 милиона човека - КЪДЕ БРЕ??? САЩ не дава визи от преди КОВИД. В ЕВРОПА думата Руснак е ТОКСИЧНА? Къде са избягали? и то 6 милиона човека - ясно си чел ПОРЕДНАТА ОПОРКА НА ПОРЕДНИЯ ЧУКЧА ПИСАТЕЛ. Ето ти нещо за размисъл в Германия има над 11 милиона етнически Турци вкл са представени в Парламента защо Турция още не е в ЕС? А се замисли още за нещо че пак 10000 човека в САЩ държат не 70% а над 90% от САЩ капитал включително мултинационалките

398

Анонимен

преди 1 година

МИНАЛАТА СЕДМИЦА КАЗАХА ЧЕ ПУТИН Е ПРЕВЗЕЛ БАХМУТ,КАКВО СТАНА НЯКОЙ ЗНАЕ ЛИ?

397

Анонимен

преди 1 година

55% от Бахмут е под руски контрол. На север и на юг от него се водят също много боеве, но бутквално имат само един път, по коойто карат нови войници и провизии и не им осатва много.

396

Анонимен

преди 1 година

Украинският президент Володимир Зеленски и неговият най-важен генерал Валерий Залужни са били в противоречие относно това какво да правят с Бахмут в Донецка област, пише германският вестник Билд.Държавният глава и главнокомандващият Въоръжените сили на Украйна имат коренно различни мнения относно присъствието на украински защитници в този град.

395

Анонимен

преди 1 година

До Боби......."От 1929 до 1934 има 7 изригнали вулкани предизвикали микро ледников период" ............... Не знам за какви вулкани в Украйна говориш. Освен калните вулкани по Кримския полуостров вулканична дейност в източноевропейската равнина не е позната

394

Анонимен

преди 1 година

Бахмут е в тактическо обкръжение .Пригожин каза че там са 10 000 укро-нацисти и всеки ден търпят по 500 броя убити фашисти.Главните пътища са отрязани по селските пътища показват фашистки такове затънали в калта.Те това е положението.

393

Анонимен

преди 1 година

ЗАПАДНАТА ИСЛЯМИЗИРАЩА СЕ ЦИВИЛИЗАЦИЯ ВОДИ ВОЙНА И РАЗПАЛВА МЕЖДУОСОБИЦА В ПРАВОСЛАВНАТА НЕИСЛЯМИЗИРАЩА СЕ ЦИВИЛИЗАЦИЯ...КЪДЕ Е ПРАГМАТИКАТА НА БЪЛГАРСКИЯ КОРУМПИРАН И ЗАВИСИМ, НАЗНАЧЕН ОТ КОМАНДНИ ЦЕНТРОВЕ ПСЕВДОЕЛИТ?ДОКОГА ЩЕ СЕ ТИРАЖИРА МЕДИЙНО СУПЕРВИЦА ЧЕ УКРАИНЦИТЕ ЗАЩИТАВАТ ДЕМОКРАЦИЯТА СИ?

392

Анонимен

преди 1 година

В МОМЕНТА РУСИЯ ВОЮВА СРЕЩУ ОГРОМНА КОАЛИЦИЯ, С ОГРОМНИ РЕСУРСИ, КОИТО СА НА ИЗЧЕРПВАНЕ И ЗА КОИТО ОКУПАЦИЯТА НА РУСКИТЕ РЕСУРСИ Е ЖИЗНЕНОВАЖНА. РЕЗУЛТАТЪТ Е ЧЕ ДАВИД - РУСИЯ УДЪРЖА ТЕРИТОРИИ КОЛКОТО ЕДНА БЪЛГАРИЯ И ВОДИ НЕ ОТБРАНИТЕЛНИ А НАСТЪПАТЕЛНИ ОПЕРАЦИИ. ДАНО РОДИНАТА НИ БЪЛГАРИЯ ДА НЕ ПОСТРАДА ОТНОВО, ИЗБИРАЙКИ БИТА КАРТА, КОЕТО Е ПРАВИЛА ВИНАГИ В ПОСЛЕДНИТЕ СТО И ЕДИНАДЕСЕТ ГОДИНИ.

391

ОПОСКАНИ ДЖОБОВЕ

преди 1 година

Западът подкрепя всеотдайно Украйна срещу Русия, по същия начин, както подкрепяше Османската империя срещу Русия в Кримската война 1853-56 година, когато още тогава Русия щеше да освободи България, и нямаше да има нужда от 40 хиляди жертви в Априлското въстание, по същия начин и през войната, когато братята руси ни донесоха свободата през 1878 година.БРАТЯТА НА ОСМАНЦИТЕ, КОИТО В БЪЛГАРИЯ ДЪРЖАТ ДВОЙНИ ЦЕНИ СПРЯМО В ЕВРОПА ОТ СЪЩИТЕ ТЕХНИ МАГАЗИНИ НЕ СЕ ДЪРЖАТ КАТО НИКАКВИ БРАТЯ... ФАКТ!

390

Анонимен

преди 1 година

Ами като държат Бахмут, що в англоУикипедия пише, че Русия е завзела две трети от града? Веднага да контраатакуват

389

миличкия запад

преди 1 година

До Я, па ЯОпитите за пренаписване на българската история по гайдата на презокеанските геноцидняци на 100 милиона коренни жители, същите и генетични наследници на каторжници и заточеници на Британската империя в Америка, която играе ролята на руския Сибир, са напълно обречени на неуспех и само водят до това всеки мислещ българин да се отвращава от държавата, която поощрява финансово тази мерзост и низост! Продължавайте, с резултатите си ставате за смях!

388

БУДАЛИ НА БАСТУН

преди 1 година

ПРИГОЖИН ГИ ИЗЛЪГА ОТНОВО, КАТО ПУБЛИЧНО ЗАЯВИ ЧЕ НЯМАТ СНАРЯДИ... ЕЙ МНОГО УМНИ ТИЯ ДВАМАТА УКРАИНСКИ ГЕНЕРАЛИ. АМА АКО СТАНЕ ЧУВАЛ И ХИЛЯДИ ПАДНАТ В ПЛЕН КВО СТААА А КАТО ОНЯ ДЕН ЗЕЛЕНСКИ УВОЛНЯВА ДВАМА ГЕНЕРАЛИ...

387

Анонимен

преди 1 година

Я, па Я, само където снарядите които западняците произвеждат са съветскити оръжие се налага укрите на ръка да ги отсяват щото иначе гърмят в цевите, пълен ***

386

тя

преди 1 година

Тоя наркоман хвърли жени и деца срещу Русия ! Жесток, не го интересува народа !

385

Я, па Я

преди 1 година

Колкото до войната. Първите месеци Русия изразходва по 60-70 000 снаряда на денонощие. Днес от 10 до 15 000 на денонощие, а успява да произведе около 4 000 снаряда на денонощие. Който може да смята кога ще стигнат нивото от 4 000 на ден. Украйна започна с 1 000 до 1500 снаряда на ден. Днес е на около 7 000 изстрела. Но западните оръдия са с около 50% по далекобойни и в пъти по точни което води до загуби 7 към 1 в полза на Украйна. Русия е като заклан петел. Умрял е но още тича наоколо...

384

Я, па Я

преди 1 година

До Боби. По повод 150 народности в Русия. Това което си написал, буквално значи, че Русия е заробила 150 народности. Или ако погледнем с твоите очи, Османската империя е била пазител и защитник на заробените народи, а те неблагодарниците взеха, че я бастисаха. Ти да видиш логика. Щом сме под руски ботуш сме свободни и щастливи. Всичко друго е тежко робство. Ако възкръснат Раковски, Левски, Ботев и Стамболов ще ви бесят по стълбовете и дърветата.

383

Анонимен

преди 1 година

рядка победа на бойното полe, ха ха в момента руснаците изравняват всичко до Оскоп

382

Урсулка Кон Дилава

преди 1 година

На Ункрайнците не им остана много ами да подписват договора и стига са трепали народ без нужда.. какви бяха точките Зеленскии и началниците му до 3то коляно на Клона. От Одеса по географска дължина към Киев опъват границата. Репарации към ЛНР и ДНР + 15000 нацита да копаят посока Мурманск. Все приемливи позиции, а нека синчето на Байдрът да им стане президент, той кефи народа..