170

Реалист

преди 1 година

не знам кой трезво мислещ човек може да заключи, че Украйна в момента печели. Дори напротив - вчера имаше изказване от командир в армията на САЩ, който коментира, че шансовете на Украйна в краткосрочен план са минимални. И то се вижда - всеки ден ракети разрушават критична инфраструктура из цялата държава. Това не е печелене, реално затъват все повече за съжаление

169

Анонимен

преди 1 година

Българските политици в парламента ви лъжат, това е по-важното за България, а не войната в украйна. Една групичка американски агенти всеки с по една партийка източват пари от държавния бюджет за помощи за американската война в украйна. Българските балъци ще плащат американската война в украйна. Предателите в парламента гласуват задружно против българските интереси. Действайте !

168

Анонимен

преди 1 година

До 229....Никой не знае какво се случва на фронта.Но можем да гадаем по прогнозите.А те са ....Руската армия е демотивирана.Това се знаеше от самото начало И ако има отстъпление , то е логично на случващото се.Това , че Русия отстъпва е логичен завършек на нещо безумно Неоправдано от всяка гледна точка.Ни от гражданска.Ми от военна гледна точка.Не може с простото....,,аз ще нападна пръв , за да не бъда нападната" ..Русия да печели привърженици....Ето това става сега.Русия губи войната.....

167

сина

преди 1 година

през 1944 София бе бомбардирана от агресора сащ - и ние какво направихме - бихме ли се, или стояхме и чакахме да си тръгнат - сега същото ще стане! Само дето забравихме как сащ ни бомбардират, сега ги обичаме много - щото яко ни чу.ат !

166

Анонимен

преди 1 година

Войната се води с всички възможни средства, материалните разрушения и жертви в украйна са само една част от нея. Даже по-незначителната, истинската цел е дедоларизацията и унищожаване на хегемонията на сащ. Което е нещо прогресивно, защото те са източник на корупция за целия свят. Путин е положителен исторически персонаж.

165

Диана

преди 1 година

Херсон не показва нищо такова! Истината е, че се сменя ръководството на руската армия и това предизвика голяма криза на фронта - войниците бяха без командване, храна, муниции, дрехи даже...Командирите им казвали да се спасяват кой как можел и всички изпаднали в някаква истерия без никакви проблеми на фронта, всъщност - през нощта, без да има боеве, всеки грабил където свари лодка и преминавал на другия бряг на Днепър..Не знам какъв е бил този план за улавяне на руснаците, но битки не е имало

164

Анонимен

преди 1 година

Една ракети , и то случайно, попадна на наша територия ,. И предателите се наср * ха от страх.Ами утре , ако бъдем подложени на масирана атака , пак ли ще захвърлите българското знаме и ще развеете белия байряка.Подготвени ли сме за война .Или ще се предадем мигом след първата атака и първите бомби.

163

Анонимен

преди 1 година

Русия няма никакво намерение да плаща възстановяването на украйна -- това ще бъде задача на сащ и ес -- те направиха запор на руски средства за над 300 милиарда долара в западни банки. това е простата аритметика -- крадат после ще плащат с лихви, какво не е ясно на бае ганчовците с разпенени уста и укро знамето на соф. община?

162

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен, к.217 Нашите демократи и медии действат като двойни слуги - едните -ДБ, ДПС действат като пешки на ЕК, а ББ - и на ЕНП. Само че ББ не иска да разбере,че неговото и на неговата свита време вече е отминало и той реално пречи на ГЕРБ. Другите- ПП, ДБ, а напоследък към тях иска да се присламчи и Нинова със своята вече реално дясна партия БСП,играят за САЩ. Добре че Кирчо-Кокорчо се изявяват не като политици, а по-скоро като квартални гамени, та тяхната партия и ДБ изпаднаха в изолация

161

Анонимен

преди 1 година

Путин е обявил война на Запада... България като част от ЕС и НАТО попада под тази заплаха .Путин казва.Аз ще нападна пръв ,за да не бъда нападната.Въпросът е...Какво още трябва да стане , за да разберем , че сме под заплаха.И че след Украйна сме ние.? Какво още смятаме и пресмятаме.Имаме свидетелство , че сме директно заплашени.И сега на чия страна да сме.На страната на врага .Или на страната на нападнатия.В случая България.Има и трети вариант.Да се предадем. .

160

Анонимен

преди 1 година

Тези области вече официално са присъединени към Русия. Няма значение че някъде били влезли украински войски -- ха-ха, хи-хи ! гладни кокошки сънуват просо, и милиарди от ес и сащ. Данъкоплатците там ще мълчат до пладне, после ще излязат на улиците.

159

Анонимен

преди 1 година

Целият свят разбра че единственият разумен изход за Русия е да напусне незабавно Украйна и да започне преговори за изплащане на компенсации. Това обясниха в прав текст и на путинската кавалерия Лавров на Г20. Обиденият незнайно защо кон на Русия се прибра скоропостижно в обора Москва. Явно кремълската шайка още не е узряла да приключи войната, ще трябва да изпита още унижения и срамни поражения за да стигне до правилното решение.

158

Анонимен

преди 1 година

Една пета от украйна продължава да е завладяна/освободена и няма никакви шансове за някаква промяна. Руснаците направиха стратегическо отстъпление -- идва генерал Зима.Те имат опит как да се възползват от него.

157

Анонимен

преди 1 година

До 218.....Какви ,,братски " народи да украинци и руснаци бре.Вие преживели ли сте ,,Гомора.Геноцит извър ще Ем по времето на Сталин над украинс как а земя.Милиони са загинали от глад за наказание.Че не се предават. На е са съгласни с политиката на новите болшевики.Тези , които питате сега ,са наследници и роднини на масовия мор тогава Какво очаквате да ви отговорят. Че е са братя с руснаците ли?

156

Анонимен

преди 1 година

Украйна крие размера на загубите си. Вече и по CNN почнаха да нагрубяват Зеленски, заради ракетата, а и явно си говори глупости и лъжи, което е нормално. По време на война всичко е позволено. Вижда се, че НАТО няма за сега интерес да водия пряка война с Русия. А и на кой му се води война с Русия ?!?!?!?

155

Еврейн (Да де, ама..

преди 1 година

да де, ама безсмислената "съпротива" на укровермахта няма да е безкрайна...Има си ред. Да го резват ефективно тук-таме с по 1-2 до 3 хилки на ден, пък нека продължава да рита. А от групата на добре облечените "страдалци от Херсон" на снимката,дето са дошли с колите си или са ги докарали от Николаев специално,за да "приветстват радостно своите освободители", тоа aбдaл със знамето сигурно вече са го мобилизирали като укро-нацист,а нищо чудно и в най-скоро време и да го могилизират (пак като такъв)

154

Анонимен

преди 1 година

Абе факт неоспорим е че зеления пумпал отказа достъп до Херсон на CNN... Докато не подготви нещата така както иска да ги представи пред света.

153

Анонимен

преди 1 година

Тази игра с Херсон започва да намирисва на споразумение със САЩ, в което Зеленски и Полша не участват. Още повече, че САЩ започва да възстановява добрите отношения с Китай, не се опитва да присвои/национализира 23% от бюджета китайски пари, а и Тръмп победи в жизненоважната долна камара на представителите (Конгреса) на САЩ. Война на три фронта - Украйна,Китай, американския парламент е противопоказна. И престарелият Президент на Америкнаските щати леко натисна спирачката. Засега.

152

r3v0lv3r

преди 1 година

До АнонименТова е от сводката на Коношенко, а както показва историята, на него не може да му се вярва, защото лъжи повече и от дърта ***.

151

Анонимен

преди 1 година

До АС ; без да имам симпатии, към някой от двара фронта. Начука?! В смисъл, руснаците напуснаха Херсон- това е факт. На Украинците ще им трябва много сила за Славянск, а на площада в Херсон я има , я няма 100 човека победители. Украинците се превръщат в изчерпаем ресурс. Според теб колко точно побеждават, при условие че важните икономически зони са под окупация на Русия