23

До 23

преди 1 година

Аз съм квалифициран човек и съм със заплатата близка до минималната, ама на ден. Както и всички около мен. Кажи ми квалифициран човек (не инженер със знания от 80та), който да взима минимална, моля те. Питам, понеже чистачката в офиса ни взима 1200 за 10-часов работен ден.

22

Анонимен

преди 1 година

Средната за България може и да е 1915, но в София отдавна е 2600 и то със сивия сектор вътре. Реално сигурно е 4500 и нагоре. Ако махнем сивия сектор в цялата страна, СРЗ ще е над 3500 със сигурност. Вече за медианата е друга бира и там съдим по масовите заплати, които варират от 2500 за склададжия или шофьор и от 4000 до 15000++ за ИТ, 2000 за учител и лекар и т.н.. Та за София медианата е около 2600+-. Сивия сектор не го броим- там уж всеки на минимална.

21

Анонимен

преди 1 година

За съжаление повечето квалифицирани хора в България са със заплати близки до минималната и за тях няма да има увеличение.

20

Анонимен

преди 1 година

20 : "работещите бедни" получават толкова, колкото струват. Дори и повече. Никой не е длъжен да ги осиновявава. Като искат повече да се квалифицират и да си намерят по добра работа. Курсове под път и над път, много от тях безплатни.

19

Анонимен

преди 1 година

Е, на инженера, дето не разбира за какво става дума, заплатата от 7000 лева ще стане 10000 лева, а на бачкаторите и чиновниците ще си остане 710 лева. Средно заплатите се повишават с 15% ....

18

Ф.С.В.

преди 1 година

Странно е при условие че Европейският съюз прие нареждане на няма работещи бедни- в смисъл мин заплата да е 50% от средната такава--и тези бедни дори не могат да теглят кредит от Банки защото прагът на бедността е 510 лв а заплатите им са чисто 550лв -или казано 40лв месечно никоя банка не дава дори 1000лв -и така работещите бедни стават клиенти на бързите кредити -за да станат още по бедни!

17

Анонимен

преди 1 година

16 : за какво неравенство говориш? Никога не е имало равенство и никога няма да има! Аз съм инженер, и бачкатора не ми е равен. Само че му се иска, и като не може да дойде на моето ниво иска аз да се сниша до неговото. Е няма да стане!

16

Бай Хикс

преди 1 година

На чист френски език: Кел файда? Пари а нужни сега. Догодина тези пари няма да са със същата стойност като днес.

15

Анонимен

преди 1 година

Това не звучи добре. Говореха, че минималната заплата трябва да не е по-ниска от средната, а тя ще е 37%. За хората с най-ниски заплати явно няма да има повишение. Не знам кой ще продължи да работи в обществения сектор, където заплатите и сега са много мижави с изключение на шефовете.

14

Анонимен

преди 1 година

Значи чиновниците и хората на минимална заплата остават без повишение на заплатите, а за хората с по-големи заплати има голямо увеличение на заплатите. Неравенството се увеличава - от едната страна са 80% от работещите, тези с ниски заплати (чиновниците и тези на минимална заплата), а от другата страна са добре платените 20% от работещите.

13

Анонимен

преди 1 година

Ние нямаме правителство още. Кой казва, че ще повишава заплати? И колко ще е инфлацията догодина? Иначе звучи прекрасно.

12

На чиновницитв....

преди 1 година

С тази малка подробност! А иначе къде са ви инвестициите, които реално вдигат заплатите ?? Няма ги, няма и да има. Къде ви е плановата политика за развитие по сектори за напред ?? Мамка му, по време на "гадния" комунизъм пак имахме планова политика, макар и неефикасна. А какво имаме сега ?? Бюджет който се опира само на социални плащания, план за развитие, от който да крадем, и дългова спирала от която няма излизане!

11

Скоро приемаме Эвро-

преди 1 година

ще ни сурвакат на едро!

10

Не се радвайте на

преди 1 година

повишени заплати! Радвайте се на ниски или понижени цени!!

9

Анонимен

преди 1 година

До 8 : съжалявам, не съм откраднал и стотинка през живота си. Работя здраво, изкарвам много и си плащам данъците до стотинка. Единственото ми престъпление е че съм образован, и струвам повече на трудовият пазар.

8

Караибрахим

преди 1 година

Вече никой не ги и гледа тия числа или му е интересно да анализира.Чака ни безкрайна и увеличаваща се дългова криза.Административно вдигане 15 години на МРЗ ,реално ги получават само чиновниците увеличенията защото са на базата на МРЗ от отпуски до болнични.Отдавна реалната икономика на България я няма.За да се обслужват държавните се теглят заеми,кой ще плаща,не знам.Но никой не иска да промени нещата горе.Загиваме.

7

do5

преди 1 година

До Анонимен: Заради некви гашници бизнесмени, дето крадат бюджета, всички от които живеят в София. Ако в София не крадяхте от народната пара, никой нямаше да има и желание да се пресели в тоя кен.ф

6

те заради това

преди 1 година

До Анонимен 5 Защото Ваньо Теменужката от Драгалевци разказа играта на всичко и никой за нищо го не дири и пита............

5

айде нЕма нужда

преди 1 година

За мноого българи и новите заплати няма да им стигнат после за лекарства само.

4

Анонимен

преди 1 година

До 1 : като София не е България за какво ми се довлекохте всички тук да ми живеете?