160

Анонимен

преди 1 година

Под игото е написана във възхвала на руснаците. Васил Иванов Кунчев - Левски е бил прав в далновидството си како е казал, че които и дани освободи, то той й ще ни пороби отново. И до днес руснаците искат признание, но за нас са се били японци, украинци, молдовци, финланци. НО не и руснаци. Русия и до днес крият документа с Османската Империя, защото там ние българите не фигурираме, нито пък нашата родина България.

159

Анонимен

преди 1 година

Знанието носи скръб, невежеството - безгрижие. - Сократ

158

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 154Мога ли да знам с какво се занимаваш и какво изпълва живота ти? И кое е нещото което наистина влияе на емоциите ти? дали още изпитваш емоции или си станал робот който днес прави това което е правил вчера и приключението е изчезнало от живота му. да четеш е все едно да пътуваш, същото е. и е жалко че ти не можеш да го усетиш. Ти губиш.

157

Анонимен

преди 1 година

Книгите, също както и зяпането в екран, все едно дали телевизор или телефон, приучват човек към един вреден навик - да възприема пасивно това, което някой му предлага... Този навик превръща всички четящи, както и всички зрители изобщо, в пасивни наблюдатели на света. Тогава остава място да действат активните хора, които не са прочели и една книга през живота си. И ето така пpo.cтoтията е възтържествувала в нашия свят.

156

Анонимен

преди 1 година

Аз затова чета само НАУЧНА литература , и установих че като сложа една бира в хладилника тя става студена !

155

Владо

преди 1 година

Иначе българина от всичко разбира - политика, коронавирус, Русия, международно положение, икономика все си пише 6+. Не дава никой нищо да му каже, но главата му празна. Оплаква се, че е беден и всички му пречат, но не осъзнава, че той сам си пречи и никога няма да си оправи положението, при положение че за 5 стотинки няма знания по нищо. Чете пропагандата на Путин и псува здравните власти. Няма оправия!

154

БОГАТСТВО

преди 1 година

За тези 38% не знам. Според мен провецента вероятно е по-висок. Има още един фактор - младите хора в българия, като цяло, книги не четат. Според нем там процента е над 50%. А хубавата книга е БОГАТСТВО! Освен това има огромна пропаст между книга и филм.

153

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 150 - Ти за онези 80% ли питаш - Еми не си ли чувал че има демографска криза - Не се раждат нови ?!

152

До 155

преди 1 година

Е, при мен няма. Ама каквото-такова. Природата ми е отредила да съм *** и беден, ама поне съм щастлив. Като гледам, колко умни, грамотни, начетени и богати нещастници има, направо се радвам за себе си.

151

Анонимен

преди 1 година

Не го могат четенето!

150

зИл

преди 1 година

Охотно вярвам, особено що се касае до младото поколение на Смарт Телефоните!

149

До ?

преди 1 година

Че няма да си прекарал живота си като умствено изостанал ***. Света ще изглежда по-друг начин. По същата логика мога да попитам- защо да се къпеш ако ще се сбръчкаш? Защо да имаш приятели ако ще се сбръчка? Защо да излизаш навън ако ще се сбръчкаш? Защо да пътуваш ако ще се сбръчкаш?

148

Анонимен

преди 1 година

До До Анонимен 121Затова колкото и да са ми симпатични италианците ще са за мене ромите на Европа. Също толкова невежи и също толкова кресливи. Не знам, не искам да обобщавам. не знам с кои италианци си общувал. Предполагам не с такива от рода на Умберто Еко. И все пак...

147

Анонимен

преди 1 година

38% не са чели и още 40% само с Винету и после се чудите защо СИК мутрата Борисов управляват държавата.

146

MaйMyнaтa

преди 1 година

На 3.10 ще се преисчилява %

145

Браво момче

преди 1 година

До Анонимен 58 - Ето виждаш ли , времето на Вазов н е било много отдавна в исторически аспект - ТИ сам потвърждаваш правотата на Русия че Одеса е Руска , което автоматично ти отнема претенциите за " демократ " , подкрепата ти за Украина и те прави Русофил !

144

?

преди 1 година

Какъв е смисълът да четеш книги като така или иначе ще остарееш, сбръчкаш и умреш?

143

До Анонимен 151

преди 1 година

Книгите развиват, ако има какво да се развие. Не са магически все пак.

142

Анонимен

преди 1 година

Бая книги изчетох, докато един ден не осъзнах, че това е вредно за мен. Чиста загуба на време, без човек да е активен, потапя се в друг свят, общо взето реший за себе си, че чуждите помии не са ми необходими. :-) Всеки с мнението си, определено книгите разширяват хоризонти, но и водят до затваряне, бягане о реалността и неактивност в реалния свят!

141

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 53В които някои ходят сякаш влизат в някой музей. Лично аз бях свидетел как една библиотекарка разкарваше група хлапета и им обясняваше това е еди какво си а онова еди какво си като гид в музей. Тогава ме напуши страхотен смях, но в същото време не ми стана хубаво. за новите поколения това вече не е релевантно. Имат си телефоните и лаптопите. Но за мен това е жалко. Цялата красота и емоция които произтичат от четенето замина на кино. Жалко е.