64

До мхм

преди 1 година

Бедни сте щот сте ***. Все Лидъл ви в устата. Лидъл плаща заплати тука, в едно с ДОД и осигуровки. Тука печелят и плащат данъци строителните фирми и тия по последващата подръжка. Тука се потдържат колите на мениджърите. Ток, вода. Архитекти, инженери, и т.н. Така се движи икономика. А малкото магазинче е почти нелегално и движи дедовия..

63

Христо Христов

преди 1 година

Ако Бенелюкс граничеше с Турция щеше да е 1000 пъти по-зле.

62

Анонимен

преди 1 година

Одрин винаги си е бил там и преди нас да ни има.Пазар винаги е имало и от незапомнени времена.На хората им харесва ,че могат да си купят по- изгодни и с нормално качество продукти,както и да хапнат вкусни ястия,традиционни баклави и лакомства от ядки каквито у нас отдавна няма.Излизаш на някоя улица и хоп пресни домашни кифлички,всички видове бюреци,гевреци домашно приготвени и ти замирисва вкусно.Те не изоставят семейния бизнес.Ако прадядото е месил хлябове и всички след него следват занята.

61

Анонимен

преди 1 година

не нормална държава, а Булг аристан. По зле сме от Сомалия а ужким се бием в гърдите че сме европейци разбийш ли

60

оооо

преди 1 година

"Когато пазаруваш от някои от големите вериги парите не остават в българската Икономика" ------------------------------------ остават остават, част отсатават! Под формата на данъци остава, под формата на БЪЛГАРСКИ СТОКИ, произведени в българия ОСТАВАВАТ. Гледам, че някой се пенеше за ЛИДЛ! Ами в Лидъл 60% са стоки от БЪЛГАРИЯ, произведени в България от български производители! Ако отидеш в Турция и си купиш ТУРСКИ СТОКИ то за България остава евентуално данъците за бензина....ако си заредил в Бъл

59

до 49

преди 1 година

Съгласен съм, че в Турция доста стоки са по-евтини. Лирата се срина, турците са по-бедни от всякога и дори за бедните българи е рай там. Например, често ходя до Истанбул и си купувам топ енд ски екипировка за 1/2 от цената тук. Бедните турци не могат и да мечтаят за нея. Вече за мебели и подобни никога не бих купил от Турция. Качество там няма. Чаршафи, посуди и всякакви не са по-евтини от тук. Иначе с нашенска средна заплата имаме покупателен индекс около петорен на среднист в Турция.

58

ахахах

преди 1 година

"висококачествените стоки на Турция" ахахахаа

57

!!!

преди 1 година

Тия да не се оплакват,защото всяка година милиони гастарбайтери минават по два пъти през България и ни правят на луди.....а за техните тираджии да не говорим......не стига че им подпомагаме икономиката,ама тръгнали и да реват

56

Анонимен

преди 1 година

Ако Бенелюкс граничеше с Турция щеше да е 1000 пъти по-зле.

55

Анонимен

преди 1 година

**** човек убива за 5 лева ... и винаги плаща двойно.

54

Анонимен

преди 1 година

До Мхм, значи.... тези магазини не плащат заплати тук, не плащат наем,, не плащат данъци.... Не са пазар за местни поризводители, че и в други страни им изнасят продукцията.... Късогледството е прерогатив на конете с капаци :) Жалка картинка!

53

Мхм

преди 1 година

Парите, които оставяш в Лидл, отиват директно в майката в Германия. Да не отиват в бг икономиката? Хората много добре правят. Като спрем да им купуваме сиренето по 20 лв килограма, ще се усетят, че така не може.

52

Анонимен

преди 1 година

До no name, доуточни, че са си купили турски стоки! Да, те са евтини! Ако отидеш и си купиш италиаски плочки НЕ са по-евтини!!!! За всеки според джоба!

51

мноу зле

преди 1 година

Ще загубя цял ден да вися и да си скъсам нервите. За 100 лв далавера, Като за същото време мога да изкарам 200лв. Ам бай играч ги разбира нещата и си пилее времето в глупости. Да висят и без друго икономиката няма фаида от тия.

50

до Аркадаш

преди 1 година

Когато пазаруваш от някои от големите вериги парите не остават в българската Икономика

49

Сахар

преди 1 година

Да намалят посещенията докато приключи туристическият сезон и после пак да се пускат шопинг маниаците.

48

Alıiosman

преди 1 година

Ще се избиете за три кила нара и един прах за пране бре, серсеми.

47

no name

преди 1 година

Приятели си купиха от Одрин прочки, паркети, санитария и още какво ли не за ремонт на апартамента на цени 3 (ТРИ!!!) ПЪТИ ПО-ЕВТИНИ от тук.Доставката им беше безплатна до вратата на жилището!!!Те са младо семейство и правят дом от нулата-посуда,хавлии,чаршафи,мебели,пердета...какво ли не купиха от там- ако беше от тук нямаше да могат да обзаведат и 1/3 от апартамента за тези пари.Така, че не обиждайте хората,че търсят по-изгодни варианти, цените в БГ са много завишени спрямо стандарта на живот

46

Аркадаш

преди 1 година

Много по-добре е да пазарувате в турските градове и да спестчвате по 20лв. на месец, отколкото да се пазарува в България и парите да остават в българската икономика... После можете да се жалвате на комшУ как тука в *** пари няма... Нищо нали помагаме икономиката на града Одрин да е наред.

45

Кирчо Петков

преди 1 година

Бе к'во ми слагате минусчета бе?Няма само Бойко Борисов да лъже я! Значи какво излиза?Когато Бойко Борисов лъже, всички го гледате с упование и премрежен поглед (особено жените).А когато аз лъжа, не одобрявате?