113

Толстой:

преди 1 година

"Московията руска...монголска, дива, зверска"

112

Анонимен

преди 1 година

Никой не ми плаща за да мразя русия! Мразя я безплатно и от сърце!

111

В. М Боткин:

преди 1 година

"Смятам за голямо нещастие за себе си, че съм роден в русия...не веднъж се срамувах, че принадлежа към дива нация"

110

Толстой:

преди 1 година

"Аз не се гордея, че съм руснак, примирявам се с това положение. Ако преди да се родя, Бог ме беше попитал: Графе избери си народ, сред който да се родиш, бих му отвърнал: Ваше Величество, където на Вас Ви е угодно, само не в русия! И ми се иска да се хвърля на земята, да се гърча в отчаяние от това, какво сторихме ние с талантите, които Бог ни е завещал и какво зло сме сторили на земята"

109

В. Розанов:

преди 1 година

"Ние московчаните (руснаците) избихме киргизите, чемериците, бурятите и други. Те (московчаните) ограбиха Грузия и Армения...ограбиха най-богатата Украйна...Морална мръсотия, Московия (русия) е чудовище"

108

В. Соловьов:

преди 1 година

"руския народ...е болен...обсебен от фалшиви представи, граничещи с мегаломания и мания на вражда към него...той си представя несъществуващи опасности...струва му се, че всички съседи го обиждат, не се прекланят достатъчно пред "величието" му и по всякакъв начин кроят заговор срещу него"

107

Карл Густав Юнг:

преди 1 година

"В душата на всеки руснак, за разлика от европееца, живее хитро, злобно животно"

106

Петър Първи:

преди 1 година

"С другите европейски народи целите могат да бъдат достигнати с човеколюбиви методи. С руснаците не е така...Имах работа не с хора, а с животни, които искам да превърна в хора"

105

Чернишевски:

преди 1 година

Мизерна нация (руснаците), нация на роби от горе до долу все роби"

104

Академик Павлов:

преди 1 година

"Трябва да изразя тъжната си гледна точка за руския човек - той има толкова слаба мозъчна система, че не е в състояние да възприема реалността като такава"

103

Ленин:

преди 1 година

"Малко са умните хора сред руснаците. Ако намерите подходящ човек тогава той непременно е евреин или с примес на еврейска кръв" (хихихи)

102

В. Солавьов:

преди 1 година

"руснаците не са способни да имат ум и съвест"

101

Митрополит Иларион:

преди 1 година

"В нашия (руски) национален характер преобладават...безобразието, кръвожадността, дивачеството и пиянството" (хихихи)

100

Максим Горки:

преди 1 година

"Основната черта на руския национален характер е жестокостта и тази жестокост е садистична" ; "Ние (руснаците) сме жесток звяр във вените ни все още тече тъмна и зла робска кръв...в руската жестокост се усеща дяволска изтънченост"

99

И.С. Шмелев:

преди 1 година

"руснаците са народ който...обича своите кървави деспоти, не чувства никаква красота, мръсен е физически и морално, живее векове в мрак, мракобесие и не е вдигал пръст към нещо човешко, но винаги готов да завладее да подтисне всички и всичко, целия свят. Това не е народ а историческо проклятие на човечеството"

98

Николай Карамзин:

преди 1 година

"Ако заспя и се събудя след сто години и ме попитат какво се случва в русия сега, ще отговоря без да се мисля - пият и крадът"

97

В.В. Розанов:

преди 1 година

"русия не съдържа здравословно и ценно зърно...това е ужасен фантом, ужасен кошмар, който смазва душата на всички просветени хора"

96

Иван Аксаков:

преди 1 година

"О, колко трудно, колко непоносимо трудно да живееш в русия в тази воня среда на мръсотия, пошлост, лъжи, измами"

95

юлиян

преди 1 година

продължавам104;Затова да твърдиш,че не Русия ще победи е проява на политическо късогледство и наивност,както и непознаване на реалностите.Мога много по-подробно да изложа аргументите си,но е време за сън.Дотук бях за днес.

94

И. А. Илин:

преди 1 година

"русия е най-гнусната кърваво отвратителна страна в цялата история на света"