169

Факт

преди 1 година

"Ако нямаше 3-ти март, всички останали неща нямаше да се случат. Факт." - Колко по-добре щеше да е тогава. Всички последващи факти говорят за това.

168

Изправи се.

преди 1 година

Националният празник е 3-ти март. Кажете му го на *** тъй като не се качи на Шипка.

167

До Анонимен 175

преди 1 година

Какво ще решават като половината са неграмотни и учебник не са виждали никога. Как някой ,който не е чел и една страница българска история ще преценява? В този форум е пълно с тотално неграмотни и необразовани полу-хора.

166

Анонимен

преди 1 година

Ако нямаше 3-ти март, всички останали неща нямаше да се случат. Факт. Исторически факт.

165

Анонимен

преди 1 година

Да сложат всички празници от годината в една седмица и готово... Седмицата на празненствата. Всеки да празнува каквото си иска тогава.

164

Анонимен

преди 1 година

До Намерили за какво 172 Без 3ти март нямаше да има 6ти сптември

163

24 май

преди 1 година

24 май е именния ден на Кирил Петков

162

До Намерили за какво

преди 1 година

Причините са неясни само за тези, които са бягали от часовете по история. Фактите се проверяват лесно...въпреки, че знам, че няма да го направите.

161

Цъцъцъцъцъ

преди 1 година

В тоя търг, който предложи 4-и юли, той ще спечели...

160

Борис I

преди 1 година

За ден на националната писменост трябва да се признае деня, в който Борис 1-ви е приел на наша земя Климент, Наум и Ангеларий.

159

Анонимен

преди 1 година

Тоя Чолаков едва ли знае какво се отбелязва на 24-ти май и защо на тази дата

158

Анонимен

преди 1 година

Единствения национален празник, който трябва да имаме това е 6 септември. Всичко друго са измислици от мързеливите дето искат, ако може 321 дена в годината да са им празнични и почивни.

157

Анонимен

преди 1 година

Това не могат да го решават случайниците в Парламента.Това ще го кажем ние, българите.Това пак е част от задачите на един озъбен премиер към едно посолство, което ще донесе по-евтин газ от руския от девет земи в десета...

156

Значи ДПС

преди 1 година

не е враг на българите?Браво,завинаги ще си останете роби,нямате нито ум,нито достойнство,вижда се и от Марс,че нямате никакво национално съзнание,изобщо какви сте като не сте българи,може би кръстоски между турци и гагаузи и се мислите за българи?Защо тогава почивате на 3 март,че той е празник за българи които се чувстват свободни,не е за роби които почитат ДПС?Ботев и Левски са загинали явно напразно и съвсем безотговорно?Не смейте да се пишете патриоти,вие сте червеи!

155

До Анонимен 166

преди 1 година

Ако беше ходил на училище щеше да знаеш, че Кирил и Методий създават глаголицата, а Климент Охридски създава кирилицата както я познаваме... и всичко това благодарение на Борис I. Без него никой славянски народ нямаше да пише на кирилица. За това деца -УЧЕТЕ.

154

Намерили за какво

преди 1 година

Намерили за какво да спорят. Толкова всичко ни е наред, че това остана - и 3 март и 24 май са официалн празници, та кой от тях да е национален. Ами и двата нямат основание да са национален. 24 май по неясни приини се смята че е ден на българската?! азбука. 3 март е ден в който две велики сили сключват примирие след военни действия. И в двата случая България няма никакво участие. Но пък 6 септември е ден, в който се случва нещо значимо за България.

153

Анонимен

преди 1 година

Може да сме безделници, ама не сме без празници.

152

Анонимен

преди 1 година

Естествено, че Трети март! Ако пък не - Девети септември!

151

До Анонимен 166

преди 1 година

Ето за това е трябвало да учиш едно време. "Може да ползваме азбуката, но не ние сме я дали на света, така че, по-кротко." Рядко чета нещо толкова тъпо дори в ДНЕС БГ

150

Лаврентий Берия

преди 1 година

6 Септември 1885г. Това е истинския български ден! Деня в който ВЪПРЕКИ решението на Берлинския конгрес и Великите сили Княжество България и Източна Румелия се съединяват. Това е Деня на единението на българската нация и ден в който Българин е звучало в цяла Европа като решителен и борбен човек. Защо това не ни е празника? Това ще издигне националното ни самочувствие! От това ли се страхуват политическите шутове?