24

hjh

преди 2 години

Ако Европа остане без газ то Русия остава без хляб...Ясно е кой ще даде фира...

23

Бай Кънчо

преди 2 години

Относно господството на долара, чакам да ми кажете кога ще приключи окончателно, година, две , 5 , 10, 100? Кажете бе друзя , да знаем какво да правим и да се ориентираме по отрано.

22

Анонимен

преди 2 години

Русия да го ДУ.а!!! На Европа от усраната мечка ремичка не и трябва!

21

Бай Кънчо

преди 2 години

Това е омагьосан кръг. Ако Русия спре газта за ЕС, дори да предположим че има кой друг да купи(а то няма такъв) този който я купи какво ще я прави? В крайна сметка газта се ползва за две неща - за отопление и за енергия с цел производство на нещо. Отопление на кой му трябва - на африканците или южна америка? А за да прозведеш нещо, първо трябва да можеш и после да има на кой да го продадеш. Ето поради тези причини ЕС пазара няма дори близка по изгода алтернатива за руснака.

20

Анонимен

преди 2 години

Прави са свърши вече господството на долара Кадафи искаше да купува в Евро и му видяха сметката ама, Русия не е Либия има, вече и балистична ракета носеща ядрена Глава на 18хил км долара го виждам с много нули

19

Мас

преди 2 години

Русия тръгна срещу Украйна и дори не предполагаше, че ще разбие цяла Европа. *** неговите колеги играха като за приятел.

18

До 19 Урсула

преди 2 години

И , от къде ще компенсира тези 40% руски газ ? От никъде.

17

Анонимен

преди 2 години

Споко Борисов ,Петков,Иванов ,Трифонов ще докарат газчица ама на каква цена ?

16

Урсула

преди 2 години

До Бай Кънчо. Хе-хе, само дето това, което си написал, няма да се случи. Много скоро Европа ще престане с доставките на руска газ, а *** няма да получи нищо. Да я продава всичката на Унгария и Сърбия.

15

Брацигов

преди 2 години

Гледам много *** мечтатели има тук, обаче икономиката не работи така както си я представяте, освен ако Путин не предприеме твърди мерки и не реши да въведе северно корейски режим в русия и в името на идеала да пожертва качеството на живот на народа си.

14

Анонимен

преди 2 години

До Бай Кънчо ЕС имат други варианти без газ. Или рубли или търсят други горива.

13

Бай Кънчо

преди 2 години

Май за сметките в рубли нещо не ив е ясно. ЕС няма откъде да вземе рубли ако не обмени евро за тях. Обмяната става в руска банка. Когато ЕС започне да приема рубли за своите стоки(което няма как да се случи - по скоро ще се откажат директно от руската газ), тогава се радвайте на рублата.

12

Анонимен

преди 2 години

ЕС имат и вариант с петрол и мазут от арабите. Зелената сделка също имат и ще горят въглища. Няма да дишат чист въздух.

11

Анонимен

преди 2 години

Благодарете на Меркел, която направи най-idiotското решение правено някога от световен лидер от Хитлер насам. Закри ядрени централи за да открие газови централи щото "ядрените замърсявали повече" реч на кръгъл ***! Съответно засили зависимоста си и тази нацяла Европа от Русия както я предупреждаваше САЩ, Израел, Англия, Испания, Португалия, Бразилия итн. Но баба Меркел беше онодена веднъж както си трябва от Путин и клекна за всичко, а той я шiбашe като сводник! Благодарим на бездарната крава!

10

Анонимен

преди 2 години

Пояснение - след санкциите, заради блокираните сметки, хем купувачът уж е платил (и трябва да си получи доставката), хем продавачът фактически няма достъп до парите с които купувачът уж е платилС депозирането на дължимата сума по сметка в Газпром, която от своя страна конвертира сумата в рубли, продавачът гарантирано ще си получи парите (в рубли) вместо да му стоят по сметка, която обаче е блокирана. Заключение: ефектът, който се целеше със санкциите е де факто неутрализиран

9

българин

преди 2 години

ама ние българите не искаме руска газ..

8

Бай Кънчо

преди 2 години

Не, ако дядя Путин врътне кранчето това ще е краят му. ЕС ще изпита големи затруднения, но ще се справи както винаги, докато Русия няма на кой да продава газта си. Китай са купили за 2021 10млрд куб м, а ЕС 170 млрд. куб м. европейския пазар просто няма алтернатива, защото няма кой да усвои този газ, а цените ще се сринат до земята с такива излишъци.

7

Анонимен

преди 2 години

Ако иска Европа да купува газ той Путин не им сложил уръжие на главата, всеки си е свободен от кадето иска пазари бол. Путин ще си я продава на други като Азия им трябва много повече.

6

Анонимен

преди 2 години

Много думи, много баламосване, но накрая е казано същественото: Санкционният режим на ЕС не забранява на компаниите да откриват сметки в рубли в руската "Газпромбанк". Не открият ли сметки в рубли, няма да получават руски газ.

5

Анонимен

преди 2 години

Венецуела също иска нефта по 200 $.