218

Бай Гроздан

преди 2 години

Байдън защо не уволнява Путин?

217

До Икономистъ

преди 2 години

Браво! Страхотен икономически анализ сте направили. ГОРДЕЕМ СЕ С ВАС!

216

Икономистъ

преди 2 години

Българският северо-васточно-надупен читател все още не може да разбере, че това е краят на Русия. Тотален банкрут на цялата перверзна система въздигната от крадци и престъпници. Купете си свещи. Ще ви трябват, ватничета заблудени.

215

Анонимен

преди 2 години

Ха ха нема рубла нема газ.Ама да е само тва ами нафта,бенз,суровини за АЕЦ,отиваме на кино ако не плащаме.Хиперинфлация!

214

До 235

преди 2 години

То тук е проблема, кой ще има по-големи топки? ЕС ли ще стрда, че няма да има газ или Русия ще си отреже тези големи постъпления? Каквото и да си говорим плащанията по външният им дълг не може да са в рубли, така или иначе. Т.е ЕС ще превалутира да им плаща в рубли и после те пак за външния си дълг. Та общо взето тази въртелешка е малко или много и PR.

213

Кики

преди 2 години

Путин гол да го бара.

212

Анонимен

преди 2 години

Тогава като обеднеем и няма какво да ядем ще се изсипем дружно на Вашингтон.Едва ли ще застреля милиони хора.

211

Анонимен

преди 2 години

До Ники:Спираме газа както предлагаш на Сърбия,от там тя решава как има повод да ни атакува и ще я подкрепи Русия.Превзимат ни и е решен проблема с газа.Сърбо-България ще има газ.Не става нали?Не ми звучи добре това.

210

Fallschirmspringer

преди 2 години

Отказът на Вашингтон да подкрепи споразумението от Минск, отказът на Вашингтон да изпълни обещанието си да не мести НАТО към границата на Русия, отказът на Вашингтон да признае загрижеността за сигурността на Русия. Вашингтон насърчава психологическите операции, санкциите, а доставките на оръжия и обучението на украинската армия за война с Русия са в основата на атаката на Вашингтон срещу Русия, както и неотдавнашният опит за цветна революция в Казахстан и маневрите на НАТО в Грузия

209

Икономистъ

преди 2 години

Като чета какви икономисти са се навъдили наоколо, не се учудвам, че България е на *** на "икономиката икономична, дело на всеки". Тук пишат или кадри от НЕП-а на Ленин, или двойкаджии от АОНСУ.

208

Waffen SS

преди 2 години

До Ники/ Е, и

207

Анонимен

преди 2 години

До 234 - това още не отговаря НИЕ и ЕС какво правим без газ

206

Ники

преди 2 години

Ако те не си спазят договорите, то това значи, че можем да спрем достъпа на газ до Сърбия.

205

До 228

преди 2 години

Сега си представи, че получаваш месечен доход колкото примерно среден германец или американец. Къде ще можеш да си позволиш да живееш по-добре на запад или в бедна (за съжалене) България или там? Дали е по-добре с техните доходи но да ги харчиш тук или там?

204

До майна

преди 2 години

Ако купуваш газа в рубли, за да го купиш, първо ти трябват рубли, а за да получиш рубли трябва да продадеш на руснаците стоки и да ти ги платят в рубли или да дадеш примерно злато, защото те може да решат, че не ги продават срещу евро т.е. ти дават напечатана хартия, ти им даваш да кажем пшеница и с хартията след това си плащаш газа. Уловката е, че не е нужно да купуваш хартия от САЩ срещу примерно пшеница, за да си платиш газа на руснаците т.е. изолираш САЩ от сделката :)

203

Анонимен

преди 2 години

До Майна: Стойността на една валута спрямо други валути, зависи от нейното търсене. В момента една от причините долърът да е скъп е точно защото той е валутата в която се търгува нефт. Но ако утре страните износителки на петрол решат да продават в друга валута, доларът ще се обезцени спрямо тази нова валута. Така, че ако ЕС се принуди да купува в рубли, това ще вдигне стойността на рублата. Те и затова се дърпат - само, че е много просто - могат ли без газ? Ако не могат - няма къде да ходят.

202

До 228

преди 2 години

Като толкова не ти харесва и мрънкаш....защо ти не идеш в твоя рай раша. Там го има твоя бленуван газ и т.н. Защо искаш тук в България, в Европа на запад? Защо мечтаеш за мизерия, ограничения?

201

До майна

преди 2 години

Да, уловката е, че който сменя валутата, плаща превалутирането.

200

Анонимен

преди 2 години

Ще избягаш,защото ние сме бедна България и една инфлация ще ни се отрази доста по-зле отколкото на една Германия поради ред причини.Всички в САЩ се набутайте.

199

НА КИРЕ НЕ МУ ПУКА..

преди 2 години

У БЪЛГАРИЯ СИ ИМАМЕ ВСИЧКО .....ТОК , ВЪГЛИЩА, ГАЗ ОТ ТУРЦИЯ, ЧЕПАТИ ДЪРВА ЗА РУСОФИЛИТЕ И....... ЖИВОТА ПРОДЪЛЖАВА.....!