123

Анонимен

преди 2 години

До 167,Европейската борса не вдига нищо - търсенето определя предлагането. Разбира се не е и склонна да сключи договор за 100 години напред, защото никой не знае какво ще е утре. Доста добре си работи борсата - политиците не се справят.

122

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 153. Приятелю, май ти не си разбрал. Цената на газа я вдига не Путин, а европейската борса.

121

Газ-21

преди 2 години

Ми, тя баба Меркели навремето й би шутъ от правителството си, щото тази лелка, бидейки Министър на Отбраната на Германия, искаше да прати немски военни кораби в Черно море. Без майтап!!!!

120

Анонимен

преди 2 години

На доставчиците на газ трябва да може да се разчита. А на вас може ли? Русия изпълнява договорните си задължения и пущането в действие на СП-2 не зависи от нея. Затова, че Европа сега мръзне, си е виновна самата тя.

119

Анонимен

преди 2 години

планът да фалират Европа и да обвинят РФ за това не сработи, сега хем бедни, хем без перспектива за нещо повече :)) първо обедняваш на ценности, после и материалното изчезва, времето на безнаказаните грабежи свърши, това е Новият Световен Ред, а не този на ДавосПедос

118

Анонимен

преди 2 години

Белгия колко дълг има вече, госпожо ?

117

А

преди 2 години

Тая диларка ,като я видя ми идва да си фрасна комуникацията.

116

Пак по опорката?

преди 2 години

До Анонимен 159: Добре е да знаеш, че нищо не знаеш - още Сократ го е казал. А Русия си изпълнява договорите за доставка. Повече от това, което е договорено, не са обещавали. Китай също чака за газ. Путин им е обещал 10 милиарда кубически метра за тази година.

115

зАаз

преди 2 години

Русия си изби всички разходите по "Северен поток 2" и вече дори е в плюс, благодарение на недълновидното решение цената на газта да се определя от Борсата. Днес ,1000 куб/м газ е 935 долара, а в един момент дори беше надхвърлила 2,000 долоара за 1,000 куб/м.

114

Анонимен

преди 2 години

Аз от 50 години знам че на Русия не може да се разчита за нищо, а на конете с капаци от Европа едва сега им светна лампичката.

113

Въпрос

преди 2 години

Ко стана ве...по новата тръба дето Боката я направи с наши пари тръгна ли вече газа или дрънчи на кухо?

112

Анонимен

преди 2 години

САЩ ще доставят гориво на бедна Европа споко. Икономиката им пак ще се спаси. Русия също ще си оправи бюджета. А Фон дер Лайен още няма е разбрала какво се е случило. Тази е толкова зле, една Великобритания до вчера и се качваше на главата.

111

Т.Шак

преди 2 години

Не щяхте дългосрочни договори, а искахте борса? На ви сега борса! После руснаците ви били виновни, че сте тотално некадърни!

110

Зайо Байо

преди 2 години

Тази леля си мисли че доставките на газ се увеличават просто като врътнеш крана :) Прости си седи според нея един газ в склада на Газпром и той като види че на спот пазара е висока цената се втурва да доставя че са свали цената! Ще ме уморят от смях тези европейски бюрократи :)

109

Смях

преди 2 години

До Боби: Да добавим и това, че муджахидините среляха по американските самолети с ракети Стингър, които самите американци им бяха доставили.

108

Анонимен

преди 2 години

Фон дер Лайен чак сега ли го разбра? Естествено, че Русия ще използва газа за политически цели. Путин си строи войските и почна да вдига цената, а Европа - няма избор. Не знам къде спаха.

107

Анонимен

преди 2 години

ръководителите на европейския съюз в са едно голямо нищо. Хвърлиха цяла Европа в хаос и инфлация. Не тези неран5имайковци и стадо овце не бих поверил. Аслолюно неад4екватни хора.

106

За смях!

преди 2 години

Нали иде война бе! "Суджа", "Сохрановка" и "Велке Капушане". това е транзита през Украйна накъм Полша! Урсата как е с главата? А за Северен поток - как е заявката за транзит ;)

105

Т.Шак

преди 2 години

Единственият път, когато доставките на руски газ прекъснаха, беше когато Юлия Тимошенко врътна кранчето на газопровода през Украйна. Именно тогава почнаха да се строят Северен и Южен поток, за да заобиколят Украйна и да няма несигурност в доставките. Сега цените са високи, но не защото Газпром ги е повишил, а защото ЕС се изхитриха да си направят енергийна борса. И вот вам резултат! А сега щели да купуват американски шистов газ на двойни цени. Крайно време е да излезем от ЕС.

104

Унгария

преди 2 години

Унгария има 15 годишен договор за доставка на газ на фиксирани цени от порядъка на 200 долара. ЕС купува на пазарни цени от порядъка на 1000-2000 долара които се променят всяка седмица.