282

Herr Muller

преди 2 години

Защо се притеснявате?! Заместниците отдавна бяха вкарани от Меркел в Германия. Ония са много здрави, трудно се разболяват и още по-трудно умират. Следователно, за тях има много свободни работни места. Кой оцелее - оцелее.

281

Анонимен

преди 2 години

Ако и тоя път няма реформи, взимам си семейството и някъде в Европа. Имам достатъчно пари да се установя със семейството ми, пука ако трябва после и чистач да работя. Не искам децата ми да живеят в гето.

280

Анонимен

преди 2 години

Бягайте при Рокет мен. Той ще ви покаже и пътя и истината и откъде изгрява слънцето.

279

Наблюдател

преди 2 години

Кога ли Нова ТВ ще направи подобен репортаж за българска фабрика? Естествено никога. Защо, знаем много добре. Защо тези нашенци са заминали за Германия също. Весела Коледа за всички които имат късмета да със семействата си без да мизерстват. На останалите - късмет през 2022-ра!

278

Живков

преди 2 години

Искахте да паднат виозите за да станете роби на запада.

277

Неблагодарници

преди 2 години

Защо швабите се отнасят толкова лошо с нас, нали сме им били съюзници... три пъти. Нямат никакво уважение към всичко което България е дала и направила за Германия.

276

до 350

преди 2 години

Хайде стига вече с тези изтъркани лафове.

275

Анонимен

преди 2 години

Всеки народ си заслужава съдбата.

274

Анонимен

преди 2 години

сърдете се на правителство българия че не ви дава нормален съвременен живот като европеец от 21 век

273

Хм?

преди 2 години

да не се окаже накрая, че тези експлоатирани българи са наети през фирма-посредник, собственост на ... българин.

272

Анонимен

преди 2 години

Хубаво е да има роби за европееца, за да му е евтино.

271

Анонимен

преди 2 години

Без робски труд в Германия месото ще бъде десетократно по-скъпо, както е било преди само 50-60 години. Глад и мизерия в Англия, Германия, бунтове, полицията стреля срещу работниците.

270

Анонимен

преди 2 години

Заради няколко отрязани имигрантски пръсти няма да спират поточната линия от "Модерни времена". Европа иска да яде. Трябва да избираме между глад и робски труд в Германия. Всички избираме робски труд в Германия, нали?

269

Анонимен

преди 2 години

Германия написа на кланиците си: 'Работата ще ви направи свободни". Всички го знаят и го знеха, но не вярваха. Евреите не вярваха. Умните евреи избягаха и повярваха на Германия.

268

Анонимен

преди 2 години

"Aко си на Запад и някой ти е нарушил правата, това е негов проблем, не твой" - Зависи какво е законовото положение и там има врати. Ръцете обикновено се измиват с това, че жертвите не са служители на реалния работодател, а на фирмата посредник, и че за временната заетост важат други правила от тези на нормалния трудов договор. По същата схема се експлоатират и безработни германци, сключили договор с фирма за временна заетост (Zeitarbeit) и често изпратени в нея от самото бюро по труда.

267

Анонимен

преди 2 години

Е нали в Германия е по хубаво от България.

266

Анонимен

преди 2 години

Правилно предполагате. Жертвите не са само българи, а от различни страни, всички групово докарани от местни фирми посредници. От немски статии - заплатата е била 1100 евро нето, наемът 200 евро на легло в обща стая, каквато е обичайната практика. Нарушенията са страшно много, именно защото става за организиран трафик на хора в условия на временна заетост през посредник, а не за нормални работни места, изписани в самата Германия, независимо за кого.

265

Българин от чужбина

преди 2 години

Тази статия е много съмнителна. Не вярвам и на 20% от написаното. Не се споменават никакви факти,като размер на заплащане, размер на наем, брой и продължителност на почивките и пр. Търси се сензацията. Между другото , най-големите експлоататори на българи, румънци, индийци и т.н. в чужбина са именно техни сънародници, които вече са се установили в държавата, направили са връзки с работодатели и вкарват евтина работна ръка, без квалификация и език.

264

Анонимен

преди 2 години

Роби в Германия, роби в България.. Ех, мъка балканска

263

Анонимен

преди 2 години

Не става въпрос за нормалните условия на труд в Германия, а за трафик на хора! Жертвите му не са "българи", а уязвими групи от чужбина без език, образование, подслон и т.н. В големите градове почти 2/3 от цялото население сме чужденци. Германците са малцинство. Установени там хора, които кандидатстваме сами за обикновено работно място, получаваме същите условия като колегите германци, да не говорим да има деление на чужденци по произход. Произходът на "не сме хора" са комплексите в главата ви.