56

Анонимен

преди 2 години

Китай заплаши, че ще затвори пазара си за редица транснационални компании ако не прекъснат отношенията си с Литва.

55

Анонимен

преди 2 години

А Путин защо не ни дава газ без пари, а? Нали сме братски народи, а?

54

До 66

преди 2 години

Ти да не искаш безплатни ресурси (газ) от Русия .................хаха...............няма да стане , брат'чед..............всичко се плаща, пък Крим пак си е руски!!

53

в Белорусия

преди 2 години

Белорусия е съвършено изолирана от Запада и под жестоки санкции наложени от ЕС и САЩ. В Белорусия при "кървавият" диктатор Лукашенко няма локдаун и строги мерки, няма принудителни ваксинации, няма увеличение на цените на тока, водата, отоплението и на хранителните продукти. В Белорусия няма несигурно бъдеще, няма фалити, няма уволнения, няма енергийна криза, няма икономическа криза, няма соцаилна криза, няма хомосексуални бракове и истамбулски конвенции.

52

НЕ Е САМО КРИМ

преди 2 години

Въпросът е кой ще храни Прибалтика и източна Европа. Потенциално това може да бъде само Русия, но с оглед отношението с тези държави през последните години, Русия ще бъде максимално сурова и ще налага тежки условия и изисквания за започване на разговор с тях. Ако изобщо искат да бъдат допуснати за разговор с Русия, тези страни първо ще трябва да изпълнят тежките условия на Русия.

51

Крим е руски

преди 2 години

да, но енергията, тока, газта и нефта струват пари.................както се казва "Приятелството си е приятелство, но сиренето е с пари!!"

50

Муахаха

преди 2 години

това Правителство значи, 3-месеца ще Изкара!

49

Айде бе

преди 2 години

Радев нали каза че Крим е Руски. Путин да ни пуска евтин газ вече! Какво чака - да му го подпише ли ! Крим Руский! Айде Радев - тичай в Русия сига си се лензил из Брюксел.

48

1ви Април 2022

преди 2 години

ще разберете Кон Боб Яде ли!

47

Путин отново

преди 2 години

Путин отново ще ги насмете. Сега са се побъркали за Украйна, нищо не виждат, че остават без ток и без топлао в Европа, само с руската инвазия в Украйна се занимават, ще сдържат Русия, после зимата ще им даде малко почивка, и пак ще събере армейкси части около границата, може и някоя наземна ракета да изпита, и пак ще писнат пролетта и ще забравят всичко друго.

46

Анонимен

преди 2 години

До Българин 55Горива само от Русия има в БГ, за азерите просто забрави, въпреки че те имат изобилие от нефт, дори арабите биха им завидели :)))

45

слънчева енергия

преди 2 години

фотоволтаици................ами като няма слънце, през нощта и през зимата................как ще работят тия фотоволтаици............................ще стоите на тъмно и студено!!!

44

вятърна енергия

преди 2 години

.............тя е вятър работа.............като няма вятър............какво правим............я кажете................стоим на студено и тъмно докато задуха вятъра............хаха...............много сте зле!!!

43

Анонимен

преди 2 години

Германски съд отново обясни на Русия какво да направи за да се сертифицира Северен Поток 2. Газпром ще спазва немското и европейското законодателство и ще изпълни изискаванията, но изобщо не бърза. Газпром се нуждае от няколко месеца, дори и повече. До тогава Северен поток 2 ще стои празен. А според друго решение на Арбитражния съда в Стокхолм, след 2 месеца, по средата на отоплитенлния сезон дългосрочните договори трябва да се предоговорят и актуализират по пазарните цени, което ще доведе до 30%-50% увеличение на цената на газта. Европейски закони, европейски съд, какво да правиш, Газпром ще

42

Анонимен

преди 2 години

Ако Южен поток беше построен сега нямаше да има Северен поток 2, нямаше да има енергийна криза в Европа, а България щеше да е глобален енергиен играч в Европа. Евтина газ, евтино отопление за всички, около половин милиард приходи за държавата от транзит, с които ако не се крадат можеха да се строят болници, детски градини, пътища, висoки заплати за учителите, образование и университети.

41

Анонимен

преди 2 години

НВ саксофовски ни остави без ядрени централи и без ток, сега новите ЮПИТА какво ще ни вземат

40

Българин

преди 2 години

Чакаме азербайджанска газ, азерите са убави ора, много обичат да продават евтино газ когато цените на пазара са по 1500$. Азербайджанската евтина газ потича към България и спираме да купуваме от Русия.

39

До Анонимен 46

преди 2 години

Вятърни генератори и фотоволтаици..................хаха.................ами като няма вятър и слънце................ти ли ще духаш и ще грееш за да се произвежда ток...............хаха...................много си зле ...........брат'чед!!!

38

Анонимен

преди 2 години

Абсолютно безсмислено. Нали има пазарен механизъм и няколко ЕРПта. Нека да се конкурират в свободни пазарни отношения и потребителите да решат кой да оцелее. Освен с цена може да ни изкушават с качество на подаваната енергия. Едно е да ти подават 213в, друго е 230в. Едно е да имаш 2линии за захранване, една за отоплители и бойлери-нестабилна, друга за сървъри и електронни работи. То на който му е скъпо и напролет ще му е скъпо

37

Анонимен

преди 2 години

Газпром обяви приходи от 40$ милиарда за първите 9 месеца на 2021 - нов абсолютен рекорд за компанията. Инвестициите в Северен поток 2 са изплатени още преди газопроводът да бъде пуснат в експлоатация. Сега може спокойно да го закрие. Дори се обмисля да бъде консервиран и обявен за Паметник на гениалната зелена европейска енергийна политика.