36

До 36

преди 2 години

Защото САЩ изнася газ за Китай. Дреме им на американците за европейските си "партньори"... Както се казва сиренето е с пари. И тук е голямата грешка на ЕС - държи се като васал на САЩ по отношение на външната политика, но в същото време САЩ си гледа само собствения интерес и не им дреме за т.н. "партньори".

35

Видео

преди 2 години

Путин обяснява на американска журналистка която го обжинява, че Русия изнудва с газта ""Вы НЕСТЕ бред! Путин УНИЧТОЖИЛ глупую журналистку из США!""

34

Принуждавай!

преди 2 години

Европа добива 54 милиарда кубика газ, и тези добиви намаляват - и във Великобритания, в Норвегия, в Холандия. А само Газшпром произвежа над 500 милиарда кубика газ, и добивите растат, и ще продължават да растат защото запасите на Газпром са над 35 трилиона куб/м газ. Практически запасите на Русия носят неограничен планетарен характер.

33

ще принуди

преди 2 години

Русия врътне ли кранчето и ЕС умира на момента! Принуждайате!

32

Пазарно поведение

преди 2 години

САЩ намалиха наполовина доставките на втечнена газ за ЕС, пренасочвайки ги към Азия където цената е по-висока.

31

Диктатора ЕС

преди 2 години

ЕС диктува на Русия какво да прави. Ако някой иска да е диктатор, трябва с насилие да се наложи. Ако ЕС иска да подчини Русия и да диктува и трябва фюрер и въоръжение и да се готви за война. Ако ЕС иска да говори с Русия като равни, не трябва да гледа на Русия като на аборигени

30

САЩ

преди 2 години

САЩ защо не доставят шистов газ на Европа.

29

баба мара

преди 2 години

санкции до дупка гонене на дипломати измислени шпионски скандали и сегарусия да се държи пазарно ами тя се държи ама ес не се държи води се по акълана янките и ето го резултата вируси ваксини газ и българия с джанките и

28

Анонимен

преди 2 години

Значи ЕС хем налага санкции на Русия, хем не сключва дългосрочни договори за доставки на газ и го купува на пазарна цена, хем сега реве с крокодилски сълзи, че купува на цената по която самата тя е поискала да се купува... Пълна скръб е енергийната политика на целия ЕС....

27

Русия принуждава ..

преди 2 години

Германия да намали монолната цена на БМВ нови модели на 1000 рубли за руснаците, понеже не е справедливо ... доставката на колите да е също за сметка на германците ... : ) очаква се отговор от немска страна ...

26

Анонимен

преди 2 години

"ЕС се опитва да принуди Русия да се държи пазарно на европейския пазар"Ама тези кратуни в ЕС май не разбират, че в момента цените са именно заради пазарното, а не планово изчисление на цените. И след като в Азия има огромно търсене, пазарната цена на газа съответно е висока и няма как на Европа да се продава на по-ниски цени. Точно защото Русия се държи в момента пазарно, цената е над 1000 долара, но некадърните бюрократи очевидно не са го разбрали.

25

Ахааа

преди 2 години

А като джаскахте санкции на Русия бяхте ухилени, а :) И каква стана тя како Сийке :) Краката отвити :)

24

Анонимен

преди 2 години

Естествено че има ...като вземем брадвите и тоягите всичко че оправи ,газовата мафия и енергийната мафия в нужно да бъдат избити до крак,иначе ние че мрем

23

(-_-)

преди 2 години

По-рано имахме дългосрочен договор с твърди цени.. Не знам кой накара бездарниците през 2019та да го променят.Днес ще берем плодовете на п ростоте ни управници.

22

Прунуждавайте

преди 2 години

А "пистолет" имаш ли за да принуждаваш, или само гол евро-джендърски ***?

21

Анонимен

преди 2 години

"Да поевтинее цената"WTF ДА ПОЕВТИНЕЕ ГАЗА!НЕГРАМОТНИЦИ

20

Чакай, чакай

преди 2 години

Европа нищо не може да принуждава. Аз си имам крава и си продавам млякото на когото поискам. Вие ми правите санкции, спирате ми сеното за кравата, та се налага да го купувам от Азия, пък после врещите, че млякото от моята крава за вас вече е на тройна цена. Не така! Впрочем кравата ми е защитена с ядрени оръжия. Да ви го напомня ако нещо ви скимне да ми я вземете.

19

Анонимен

преди 2 години

Русия предложи дългосрочем договор 127$ цена за газта. ЕС се тръшкаха, реваха, плакаха пред съдилищата - "нас ни ограбват"! Искаме цени които да се определят на пазарен принцип от спотовия пазар европейски пазар. Добре, Газпром вече няма никакво влияние върху определянето на цените на газта - ето ви сега цени от 2000$.

18

Анонимен

преди 2 години

Приятелката на ЕС Норвегия буквално се угоява от недостига на газ в ЕС. Норвегия използва ситуацията и печели дори повече от Газпром поради високите цени на газта.

17

Анонимен

преди 2 години

Китай отдавна вече има подписан дългосрочен договор с Русия за доставки на газ на фиксирани цени, от който ЕС се отказа чакайки диверсификацията и евтината алтернативна газ.