38

Анонимен

преди 2 години

Всички развити държави си субсидират сектори на икономиката от стратегическо национално значение. Типични са земеделието, тежкото машиностроене и военната индустрия. Би трябвало и част от шевната индустрия да е там.

37

ВЪПРОС

преди 2 години

Всички знаем че тези фабрики са на ГЕРБ и ДПС .Това е част от Корупцията във Властта .Когато се смени Главния Прокурор , ще има Вятър на Промяната .

36

Анонимен

преди 2 години

В Русе има един див сeлянин на име мартин, на когото все нещо не му е наред с фирмата и шивачките. Дублирал е имената на фирмите и официално се водят на жена му, брат му и кой ли не. Разиграва си кончето както му скимне пред данъчни и си прави каквото иска. Такива са 99 процента от робовладелците в бранша.

35

глас от тъдява

преди 2 години

Така и не прочетох разбивка на разходите и да оправдаят ниското заплащане . Всеки знае че работата по една дреха е не повече от 1(едно) евро, обаче видиш ли ако платят 2 евро за работа на шивачката и цената на магазина от 20 ще скочи на 40.... Същото като със земеделските стоки , ако вдигнат изкупната цена на млякото от 30 на 33 цента и на магазина щяло да е непродаваемо.

34

Анонимен

преди 2 години

До Бай Пешо. Лондон преди 200 години, казваш. КомунизЪма и 45 години не оцеля. Свободния пазар не е решение на всичко, но комунизма съвсем не е. В САЩ са си решили проблема според мен правилно. И там има твърдоглави като мен, които вярват в по-малко държава и в повече свободен пазар и романтици като теб вярващи в че държавата трябва да контролира всичко и всеки. Според мен властта е зло => Абсолютната власт е абсолютно зло. Силната държава се крепи на управление и лоялна опозиция.

33

Анонимен

преди 2 години

Бананаджии, така ви минаха 30 години от живота в мизерия, така и не видяхте капиталистическото благоденствие. Що така? А да знаете от тук нататък какво ви чака ....

32

Анонимен

преди 2 години

Капитализма умря. Капитализма и демокрацията винаги са били мизерия, имаха само 20-30 години след ВСВ, и то благодарение на СССР, защото чорбаджиите ги беше страх да не стане революция и подхвърляха трохи на населението си. Но сега свърши - туто финото. Капитализма умря, да живее инклузивния капитализъм.

31

Анонимен

преди 2 години

Защото са европейки :) И с човешки права и с ценности . Ама карай важното е че плащат вредни емисии и вноска на Брюксел ;) Явно за това имат пари. Ама ши са опрайме де . Само послушно чакайте .

30

Бай Пешо

преди 2 години

Също както в Лондон преди 200 години! Докато има капитализъм така ще е!

29

Българските евродеп.

преди 2 години

Единствения начин да има шивашка индустрия и след 10 години е чрез субсидии. Както ЕС си субсидира храната, така трябва да субсидира поне една част от дрехите които носим на гърба си. Пандемията го доказа. Трябва шевно призводство. Маски, костюми за медицинските работници. Всичко става. Една криза с доставките от Китай. Българските евродепутати, вместо да се занимават да ни чернят за фалшиви сертификати пред ЕУ, да вземат накрая нещо добро да направят и издействат субсидия.

28

Лещан

преди 2 години

Щото това е неквалифициран труд, какъвто е 80% от труда, извършван в БГ. И за това всички духате супата. Като станете специалисти по мждународно прави и финанси, с по два езика, или архитекти и ракетни инженери, тогава ще връзвате двата края :Д

27

Анонимен

преди 2 години

Защото през 681 година на власт дойде Хан Аспарух и вече 1340 години правим преход. Затова е така. Това е обяснението на антикомунишчетата.

26

Анонимен

преди 2 години

Защото от 681 година не е преставал да царува хан Аспарух в България и рода Дуло......................Това е обяснението......................

25

Българ

преди 2 години

Хаха, смятай кво примитивно мислене, изкарвал по 300 евро на седмица, иначе благодарил на самия ЕС, който го е прундил да бачка там. Не мога с тия простаци вече тук.

24

Анонимен

преди 2 години

САЩ бяха колония на Великобритания.................Те се освободиха, за да станат велика сила.....А Източна Европа се даде за безплатна експлоатация на Западна Европа................Това е най-голямата далавера в историята на Света......Източна Европа избра отново да бъде колония на Западна Европа.

23

ммм ..!

преди 2 години

Многоуважаемият Едоардо Миролио, който е доста години в България, но уви, той знае няколко думи на български език, но е гражданин на Р България! Доста странно! В същото време, той възхвалява Госпожа Кристалина (Сталинка) Георгиева и то в този момент когато световния бизнес е настръхнал срещу нея. Много странно поведение.

22

Анонимен

преди 2 години

Искахте капиталистическа експлоатация. Запада живее в империализъм и има храна за народа на колониалната сила, която идва от колонията..................Истинският капитализъм е в Африка, Индия, Латинска Америка и към тях се присъедини през 1989 година Източна Европа.

21

Анонимен

преди 2 години

Шивашката професия е изключително тежка, защото пуха от текстила, се набива в белите дробове,стомаха,тялото и трябва да бъде много високо заплатена, защото хората влагат здравето и живота си, като текстилни работници!

20

Анонимен

преди 2 години

Текстилните традиции са много стари в България, още в началото на Средновековието, през турското робство, също българите са произвеждали текстила за армията и населението, а първата текстилна българска промишленост е от 18 век - през 1836 г., създадена от Д. Желязков, с модерни за времето си машини,които е открадал от Русия, като 2-3 години е изучавал на практика в Русия как работят машините.Шивашката професия е изключително тежка,защото пуха от текстила,се набива в белите дробове,стомаха,тялот

19

Амчъкистанец

преди 2 години

Защото е пълно със гьoтвepeни като Венци Боксьора пощи във всеки град!