28

Многознайко

преди 2 години

Пълни глупости са писани в тази статия.

27

Анонимен

преди 2 години

Между светкавицата и гръмотевицата има интервал от време поради по-голямата скорост на светлината.Имамме време само колкото да броим до 10, за да се отдалечим от дърво, да затворим телефона или да затворим чадъра. Подозирам, че момчето е държало освен телефона и кашката на кучето, вероятно с метални елементи, която е била откачена от домашния любец, но е била в ръката му. Много жалко за момчето. Лека му пръст!

26

ОВЦЕ

преди 2 години

поредното убийство от неграмостност......тов ада не е полето с овцете на село.Навсякъде трябва да има грмоотводи.Я седнете сета и ги пребройте п озадължение къде трябва да има и защо няма...НАЙ ЛЕСНО-Ум..релият виновен..ОВЦЕ

25

Анонимен

преди 2 години

"Мълниеприемника се явява разпънатия високо над главата ти чадър.... а кракта ти са на земята."...... Не, аз викам краката ми да са на небето. И да си нося чадъра на 7 метра над главата. Ти мислиш ли въобще? Дали ще ти е близо до главата (на 20-30 см, както обикновено хората го носят) или ще ти е в чантата, си е почти едно и също. Металът си е пак в теб. Системата не става висока 7-8 метра като си отвориш чадъра. Не става и 100 метрова мачта. Разликата между отворен и неотворен чадър е нищожна.

24

Пернишка секта

преди 2 години

Терористична организация близка до Р.Пашата преследва и убива български граждани из цяла Европа.

23

пияница мистик

преди 2 години

Тази статия съвсем спокойно можехте изобщо да не я публикувате. Аз влезнах, за да разбера каква е точно причината за това, мълнията да го удари момчето, ама не видях никаква конкретика в статията ви. Един вика метрото, друг горски масив, третия комбинация от метрото и дървото, а пък онзи от общината пък, явно експерт по мълниите вика: телефона е виновен. И какъв е тоя ялов съвет да си махаме батериите по време на буря? Вие с какви телефони сте бе? Вече батериите са вградени на хубавите модели

22

Анонимен

преди 2 години

ГЕРБ и Бойко Борисов са виновни. Те построиха метрото. Съд и затвор.

21

жалко за челяка

преди 2 години

Мал шанс е да те удари в град като Сф, където е пълно с високи сгради, стълбове на транваи и тролеи , които са подходящи гръмоотводи

20

Фигуранта

преди 2 години

До Хахах Аз винаги съм забавен, особено като съм с Деса и позираме за снимка.

19

Анонимен

преди 2 години

Даже и таруировката му е привлякла светкавицата

18

до 12

преди 2 години

Да не разпъваш щото ставаш като антена или гръмоотвод- мълниеприемник. Мълниеприемника се явява разпънатия високо над главата ти чадър.... а кракта ти са на земята. Тоест заземяваш се. Дръжката на чадъра се явява като токоотвод. Така преминава през тялото и поразява. Когато е затворен чадъра не е връката ти. Обичайно е в чанта или раница.

17

Анонимен

преди 2 години

До 15 Не е чипа. Графена е супер проводинк а вакснатите го имат във всякак клетка.

16

Анонимен

преди 2 години

мълнията им била виновна

15

Анонимен

преди 2 години

Еми решил да се спаси покрай дървото, ама дървото го уби, малшанс за челяка :))) Аз съм бил в буря с много светкавици, просто си продължих да вървя, избягвах дърветата :))

14

Анонимен

преди 2 години

До Интер Експо има много високи сгради. Т.нар. "небостъргачи" както им викат хората. И други високи сгради има, макар и не толкова високи. Фактът, че мълния пада долу до метрото, а не е уловена от сградата, означава, че мълниезащитата на сградата е някаква странна. Даже най-вероятно не работи.

13

Анонимен

преди 2 години

Как още не са написали че Чипът от ваксата е като гръмоотвод, той е привлякъл мълнията.

12

Хахах

преди 2 години

До ФигурантаНе е лесно да си ***, даже си мислиш, че си забавен в жалките си напъни...

11

Анонимен

преди 2 години

"не отваряйте чадър"... Ти лyд ли си уееее? Нали така или иначе си го носиш този чадър в теб, металът си е пак в теб. От 25% вероятност, я намаляваш на 24.5%,чудо голямо, че няма да си отвориш чадъра.

10

Анонимен

преди 2 години

R.I.P. По данни на ООН ежегодно в света загиват 300 000 души, поразени от мълнии, а за България жертвите са между 10 и 15 човека.

9

Анонимен

преди 2 години

Дори изключете телефона при буря. Не тичайте! Ако сте на полето клекнете, свийте краката и ръцете.Навремето когато бяхме деца учителите ни го повтаряха. Казваха не заставайте под дърво.Отдалечете се от висока стърчаща скала ако сте в лизост до скали.Тогава нямаше телефони.Най- вече казваха не отваряйте чадър!По- добре мокри, но живи. Аз нямам идея да обвинявам учителите, че не са научили младите хора в новото време как да се пазят.Момчето е знаело.Подценяваме ситуации и оттам стават инцидентите.