50

Анонимен

преди 3 години

Овчаров ,не е ли по-добре да направим една ЖП линия и път до Македония, а също и да правим взаимоизгоден бизнес с македонците, за да разчупим българофобията?

49

Анонимен

преди 3 години

Крайно време е есички идторически документи да се предоставят на един международен съд и той да отсъди откога съществува Рсм и откога те могат да се наричат македонци не по прилежание към една област а по държавност и да се приключи с тях щот ми писнаха да присвояват история личности песни и тн за техни защото те нямат собствена история и нека и Гърция се включи

48

Анонимен

преди 3 години

До кръпелСпоред мен и според това,което случам от изказванията им на историците, Овчаров не е сред най-добрите български историци, изобщо не е сред тях, но го пласират напред по други причини.

47

Югославянин

преди 3 години

Докато *** доживява оргазми на подобни глупости,някой друг си обира плодовете...После *** тагува и все другите са му виновни.А глупоста е безкрайна :)))В тази бескрайност *** царува :)))

46

кръпел

преди 3 години

проф. Овчаров е един от най-добрите историци по средновековна история .Не знам защо не са го избрали в историческата комисия заедно с проф Павлов .бойко е турил разни неизвесни старци от бан които според мен не са толкова компетентни по историческите въпроси .

45

Личен поЗдрав

преди 3 години

За Байо Зайо от подковачите на Кан Испор: Чора..фте мо..сте, а..ти гър..лесте, те..ер антилесте! Комунистическа, болшевишкотитова см...рад!Ще ме извините за произношението, наемал съм работници по двора, та, те ме помолиха да предам...

44

Сланина и Зурла

преди 3 години

Връзката е Божков дето ти плаща за артефактите,да му копаеш по обектите!Долен тип!

43

Анонимен

преди 3 години

В началото на годината си пжелах никога вече да не чувам 3 неща- Бойо Борисов,Северна Македония и Ковид!Боко отпадна, кожида е на път,аре тотален игнор на сверняците ,ние нищо не искаме и не зависим от тях!И те така!Респект на професор Овчаров!

42

Анонимен

преди 3 години

До Гроби ТаласомоАко не бяхме признали Македония за самостоятелна държава, щеше да бъде още по-лошо ,защото щеше да остане в границите на Сърбия и нямаше да е самостоятелна, те и сега сърбите и сърбоманите командват в Македония, а ако беше част от Сърбия, съвсем нямаше да има шанс за самостоятелност , другата гавра на сърбите беше,че изтикаха всички албанци към Македония, от злоба ,а сега се пишат приятели на македонците и сърбоманите още командват Македония!

41

Липсващото звено?

преди 3 години

Займунопитек? СлОчаиност? Не мисла! Байо Зайо!

40

Анонимен

преди 3 години

Нашите соц историци са до един и агенти на зловещата ДС(аналог на Гестапо)И се пита след като нацистите след 1945 са извън закона, защо комунистите не са.Видно е че по резултатите ,ако да бяхме оставили нацистите в Германия след 1945, щеше да е същото кавото стана тук след 1989!

39

Театър Сълза и Смях

преди 3 години

Връзката е една единствена, Лепи Зайко-Началник на СеверномАкедонците!

38

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 33 "май..му-на" не.. малко учен овчар

37

Анонимен

преди 3 години

Така е, даже това не са всичките факти, като се започне още от около 5 век ,в южните Балкани и Македония се заселват две български племена, още преди пристигането на Аспарух,но които след образуването на Дунавска България, често си взаимодействат в действията си с Българската държава и по-късно се обединяват,а също и през 8-9 век - цар Симеон и княз Борис, които създават маса български просветно-църковни школи, като главните са в Охрид(Климент Охридски,Наум) и Плиско-Преславката,но и много други

36

Гроби Таласомо

преди 3 години

каквото и да се каже, по нататък по темата, биктата за Македония е загубена още с признаването й за независима държава и македонски език. Нито Македонска държава има, нито македонски език има;))) Но, вижте, последователността, не на политическите, а на дръжавническите грешки от страна на българските политици: първом я признаваш за отделна държава, каквато тя никога не е била, дори по времето на Аскъп (Скития), нито е имало макидански език. А Борисов и Каракача Тумбалара проиграха и останалото

35

Анонимен

преди 3 години

Някакъв тука долу се опитва да поставя под въпрос прякора/званието на император Василий! Това е недопустимо. Не само исторически документи и надписи съществуват, но и се изучава в гръцките училища в часовете по история. Един историк, много интелигентен и умерен, го каза в предаването на Петров: два основни византийски ръкописа (Скилица е единия) недвусмислено и многократно повтарят думите Българи, България. А за македонци "никъде и никога не се е споменавало"!

34

Полусменена

преди 3 години

Малко над 2-та милиона от популацията в Македония се разпределя така: шиптъри - 30%,турци-4%,иджипшъни-3%,сърби-2%,бошняци-1%,куци власи-5%/ официално са около 8-9000,реално са 100 000 но се пишат и са най-върлите антички македонци/,ХИБРИДИ-10% тоест 200 000. Хибридите са смес от куци власи,иджипшъни,сърби и българи - те също са най-върлите антички македонци. Видно е,че генетично чистите българи вече са под 50%,тоест генетично популацията е полусменена.

33

Анонимен

преди 3 години

Статията е написна за не се чудите защо никой не ви обича.

32

Анонимен

преди 3 години

хахахаха Овчаров признава за провала на евроатлантическите ценности. Преди Каракачанов пееше, че коминтерна и комунистите били направили македонска нация. Ами ето сега натовска Македония искат, че са били македонци и преди 1945 г.

31

Анонимен

преди 3 години

май..му-на